Teneriffa!

Nu ska jag gå till gaten! Ha det superduperbra här hemma nu! Jag kommer sakna er alla! <3

På arlanda

Hallå!
Sitter på Arlanda nu, planet är som vanligt försenat. 2 timmar minst den här gången, så vi kommer inte iväg förrän  8.50 tidigast. Jag sov 2 timmar inatt och är trööööööött..
Taxfree är öppet men väldigt trist, men nu ska jag vara social en stund. 29:- för en timme internet.. Antagligen slösade pengar eftersom ingen är inne nu.

Ha det gött! Vi hörs på söndag!

Hej Teneriffa..

Nä, nu tänkte jag få lite sömn..

Hejdå Sverige!

jag kommer hem nästa söndag.. vi hörs!

Min sumobrottare

Godkväll! Nu är påskigheterna över, i alla fall för min del. Ironin har som vanligt i huset, men idag var faktiskt inte jag hackkycklingen. Jag tror faktiskt det var mormor idag! Pappa var på henne med ironiskämt jämt och ständigt, och ska man tolka mormor så fanns inte ironi på hennes tid för hon tar pappa helt seriöst. Det är verkligen roligt att se. Kan väl inte annat än säga att jag älskar min familj, jag älskar ironiskämten.

Nu har jag även packat i stort sätt allting. Lite smågrejer kvar men annars är det rätt lugnt, börjar dock känna mig lite nervös. Vi åker ju om ett par timmar bara.. Nu ska jag ladda in lite musik och sådär.. Ett sista inlägg blir det nog.. Gulp.. Resfeber!



Min kines som har rykt av sitt hår efter att ha förlorat en sumo-match. :) *bra fantasi*


Påskägg

Nu har jag letat upp mitt påskägg, men jag var ju självklart tvungen att påminna mamma imorse. När jag hittade den blev jag full i skratt, det är tredje året i rad som mamma gömmer den på det stället. Hon gömmer det alltid under våra filtar i vardagsrummet. Jag visste faktiskt inte att mamma har blivit lite senil, men tydligen. Herregud! Haha!

Jag har tränat nu. Jag satte mig på cykeln, trampade 1 mil och körde sedan styrka. Nu är jag trött, eftersom jag inte åt något lunch innan - så lite godis gör nog susen. Nyttig är jag, jag vet. Men nu tänkte jag gå och duscha, men rakningen av ben blir nog senare ikväll.. Intressant fakta.com ;)

Vi hörs!

Glad påsk!

image502
Glad påsk! Ha en riktigt bra dag nu, och glöm inte att leta efter påskäggen!
PS. jag har fått lite tips om att era ägg kan ligga i tvättkorgen..

Påskafton

Idag när jag gick upp möttes jag av en massa gula grejer över hela huset. Mamma hade varit på hugget! Till och med bananerna såg gula ut. Så, idag är det påskafton. Vad är det egentligen för något speciellt med det? Man äter påsk(jul)mat, man målar ägg, man äter en massa godis och i vissa fall letar man även efter påskägg. Det sistnämnda kom jag på för ett par år sedan att jag hade varit utan. Katastrof! Så de senaste åren har jag på något makalöst sätt fått mamma att gömma mitt påskägg, jag hade ju missat en del av min barndom för fan!

När är det jag ska leta efter ägget egentligen? Känner jag mamma rätt så har hon glömt det redan, så jag lyckas ju aldrig komma in i stämningen för letandet när det är jag som måste påminna henne! Menmen.. Nu måste jag ringa min syster, jag är i desperat behov av en engelsk bok som har blivit film. Jag har letat igenom både Tyresö och Haninge redan..

Glad påsk på er! Jag återkommer!

Utseendefixerade värld..

Ännu en gång sitter jag här och funderar på utseende. Allting kretsar i princip kring utseende nu för tiden, så det är ju inte konstigt att jag spekulerar i det. Hur ska man egentligen se ut? Ser alla den perfekta kroppen precis som jag gör det? Antagligen inte. Men det finns ju någon oskriven perfektion, de flesta ser ju det på ett ungefär.

Det vi kallar fjortisar, de är nog de som mest ser ut som alla andra vill, mer eller mindre. De flesta av dem, har snygga kroppar. Sen vet jag tyvärr inte riktigt hur de ser ut i ansiktet, för det är ju tyvärr översmetat med smink. Men jag har alltid tittat på dem som snygga. Tills nu. Nu har jag äntligen upptäckt hur lika alla är, att det inte finns någonting personligt med dem - ingenting bakom masken som gör dem unika. Istället ser de för mycket på tv, på Hollywood där allt man behöver veta för att bli perfekt finns.

Istället trivs jag med att vara den jag är - jag kan inte placera mig själv i någon speciell "grupp" och det är jag nöjd med. Jag vet innerst inne, att hur mycket jag än skulle försöka att bli så som jag vill - så skulle det inte räcka. Jag vet att jag skulle vara minst lika mycket perfektionist då, som jag är nu. Och egentligen är det ingen mening att jag gräver ner mig i mitt utseende, men det gör jag ju självklart ändå. Det går inte en dag utan att jag konstaterar allting som skulle kunna vara så mycket bättre på mig än vad det är nu. Mén jag kommer aldrig bli perfekt, för det finns ingenting som är perfekt.

Men jag kan istället se det såhär: Jag har många vänner, många som jag bryr mig jättemycket om. Jag är inte jätteful, och eftersom alla har olika smak borde någon tycka om mig precis som jag är. Jag har i alla fall personlighet, till skillnad från många andra som inte kan välja vad de själv tycker om eftersom deras bästa vän kanske tyckte det var ute.

Vakuum

Nu har jag packat lite (läs: flyttat ner 90% av garderoben till sängen). Jag har glömt reflektera över att jag sitter på ett plan om 34 timmar. Jag har ju inte packat någonting och har en massa kvar att göra.. Shit pommes.. Och innan det ska man hinna fira påsk också, jisses.. Jag har ingen koll på något längre, det känns ungefär som det har bildats lite vakuum i mitt huvud - ovanligt? nej.

Jag borde nog gå och studera kläderna en stund.

En Petra





Haha, jag vet att bilden jag la in under dubbelhaka inte var någon dubbelhaka. Men jag tyckte det var jävligt roligt att den kommer upp när jag sökte på ordet!

Istappar

image500
Nu har jag varit ute på en fototur runt huset. Jag var dum nog att ta på mig mammas fula träskor, så jag fick snö lite här och var... Jag tycker om att fota is, det har så många olika former, det är ungefär som att titta på moln och låta fantasin flöda.. Den första bilden tycker jag ser ut som en liten pegasus med muterat ben, och den andra behöver jag nog inte kommentera ;)

Vad tycker ni det ser ut som? :)

Långfredag

Nu har jag varit uppe mer än en timme, första dagen på lovet. Men jaja, imorgon tänker jag sova så länge jag kan. För jag ska vara uppe hela natten då. Nu ska jag strax iväg med mamma till Haninge C, där vi ska handla grejer inför resan och sådär. Jag måste tydligen städa rummet också, varför är det så otroligt trist? Jag vill inte ha det sådär prydligt när allting ligger på rätt ställe och sängen är bäddad. Det ser ut som jag ska sälja mitt rum, eller snarare någon annans rum.

Mitt rum är det gröna rummet med obäddad säng och lite saker på skrivbordet, inte det gröna rummet med bäddad säng och kliniskt rent överallt. Men jaja, jag får nog plocka lite där ikväll..

Vad ska ni göra idag? :)

justfan, det är ju långfredagen idag. Är det inte då vi ska vara ledsna? Jag är hittills rätt glad och tänker nog inte tappa humöret bara för att något hände med Jesus för 2000 år sedan...

Tom garderob

Kom just underfund med att jag inte har packat någonting alls än, och vi åker för fasen imorgonnatt! jag har gått fram till garderoben, studerat första plagget som legat där och sedan gått därifrån nöjd med att jag har kollat igenom att jag har alltid till resan. Men det har jag ju inte, jag vetefan vad jag har! Packa är alltid så jobbigt, man har alltid känslan av att man har glömt någonting. Kanske borde jag ta en sväng till garderoben för att spana in första plagget igen, så kanske jag känner mig bättre?

...

Okej, det funkade inte. Det var ju tomt där inne. Och nej, jag har inte börjat packa redan - min garderob är tom. Men jag måste iväg med mamma imorgon, så då kanske man hittar någonting.

Imorgon ska jag hinna..
..packa
..åka iväg med mamma och göra en massa grejs
..träffa Anders
..träna?
..ta det lugnt?
..äta
..packa lite till
..äta lite godis

sa jag packa?

Nu - sängen. Sov gott everybody.

Behind blue eyes

image499
Jag vet inte hur många bilder jag har på Felicias ögon nu, men de är ju oerhört vackra.

"Ge mig era skor!!!"

image498
För någon vecka sedan drömde jag en himla skum dröm. Jag var på tunnelbanestationen, när det helt plötsligt kommer en självmordsbombare. Det vi fick göra för att han inte skulle spränga hela plejset i luften var att ge honom våra skor. Han var himla stressad, och det var som om en högre makt sa åt honom vad han skulle göra. Resten av drömmen gick åt till att deppa över att jag inte hade några skor längre..
Jag tror jag tycker om mina skor..

Torsdag

Hej!
Nu är det äntligen påsklov, och det känns himla skönt! Eftermiddagen har tillbringats med Fia, hon ville chatta med Lasse Lindh på PA men eftersom hon inte har någon gick hon med mig hem för att kunna logga in på min ;) Efter det drog vi till centrum eftersom jag skulle klippa mig. Men innan det bjöd jag Felicia på Ben n' Jerrys Baked Alaska, den var supergod! Vaniljglass med Marsmallows och vita choklad-isbjörnar! :) Anledningen till detta var att min lilla Fia fyller år när jag är borta, så jag var ju tvungen att fira henne lite nu.. :)

Jag klippte mig, och de sista tio minutrarna satt jag bara och längtade efter att få rufsa om håret när jag kommit ut från salongen. Jag älskar det! De gör mitt hår så himla fult, så det finns ingenting som är skönare i det läget än att rufsa omkring i håret!

Nu ska jag strax äta middag, vi är sena som vanligt. Sedan kommer jag tillbaka hit antar jag! :)

 
1. Fia i ett par heta glajjor.. 2. Glassen, vi var tvungna att äta med gafflar...

Påsk-kärringar!

Imorgon är det skärtorsdagen. Vilket innebär en massa plingande på dörren - påskkärringar. Ja, kärringar. Jag tycker inte alls om traditionen, jag hatar de små barnen som kommer och tigger godis! De kan väl köpa eget godis, eller har inte föräldrarna råd? Nej, jag vill i alla fall inte ge mitt godis till dem. Fast bus eller godis är värre, sist blev ju vårt hus både äggat och nedkladdad med tandkräm. Jag tänker inte vara hemma imorgon, inte på dagen i alla fall. Småbarnen får väl inte vara ute när det är mörkt får jag hoppas ;) 

Imorgon måste jag klippa mig.. Jag vill inte..  

godnatt

Aftonbladet

image495
Kom på någon mer deprimerande rubrik!? Herregud, vem vill förutspå det där!
Fy Aftonbladet!

Visning på gymmet idag..

Nu har jag varit på gymmet ett tag. Det var rätt behagligt där idag, jag trodde jag hade mött min dödsdom när det bara var killar där - men de stack rätt fort, skrämde jag iväg dem kanske? Det var visning idag, visning av "såhär ser Petras rumpa ut".. Jag fick det väldans bråttom när jag skulle iväg och kunde inte hitta min träningsshorts, så istället fick jag ta min systers tajta byxor. Jag hatar att träna i tajta byxor! Man ser alltiiiiing, troskanter(om jag hade haft någon), fläsk och annat inte mysigt. Så, jag hoppas ni inte var på gymmet idag.

Nu ska jag laga lite enchiladas. godkväll!

Macro!

image494
Mamma kom hem med objektivet! Jag testade det lite direkt, och det kändes braaaa. Vi har dock världens sämsta motiv, världens sämsta ljus och kallt väder så jag får vänta lite. Men här ska det fotas! Jag tror att Cyberphoto sammarbetar med Bounty, för det här är andra gången de skickar med det ;)

Äcklig novell och en överlycklig Petra

Första dagen på en vecka som jag inte känner att jag har något som tynger mina axlar, det känns underbart. Redovisningen imorse gick faktiskt helt okej, jag var inte sådär jätteförberedd - men det fanns värre! Och det var inte riktigt någon redovisning, så det var skönt! Dessutom fick jag en del gjort idag, skrev till exempel klart min novell.. Fast jag ska ändra mitt slut, för det var rätt kasst. Jag mådde faktiskt riktigt illa när jag skrev den, en sexscen med en 15-årig kille och en 68 årig kvinna. Ja, vad tänker ni? Det finns ju antagligen en hel bunt som tänder på det, konstiga fetischer det finns alltså.. euw!

Pappa meddelade mig igår att mitt objektiv har kommit! Överlycklig! Det skulle ju vara helt fantastiskt om jag kunde hämta den idag, och hinna ta lite fina kort på snön. Men pappa kommer säkert hem sent ikväll, om han ens kommer hem. *suck* Jag kan ju egentligen sticka ut och fota lite nu, objektivet jag har nu funkar ju också jättebra - men jag sitter här i
mina blåa shorts och har inget lust att stiga utanför dörren förrän jag ska åka och gymma senare..

Vi hörs! designerna är kvar..

Radio

Ska till skolan nu. Tänkte bara kika in här, sen låg jag och funderade lite igår.

Vilken radiokanal har bäst morgonprogram? Man vill ju inte missa något roligt!

ciao!

Kärlek börjar alltid med bråk

Usch, jag är verkligen dålig på att plugga. Jag har fått in lite tänk, men det räcker ju inte alls för MVG. Förhoppningsvis får jag ur mig något av det, så hoppas vi på det bästa.

"Kärlek börjar alltid med bråk", hur ofta har man inte hört folk säga det? Men det ligger ju faktiskt något i det, för om man kollar på statistik(som jag bara hittar på genom att gå igenom min hjärna) så säger den att det faktiskt är sant. Självklart snackar jag inte om stora konflikter, men tycker man om någon är det är himla enkelt sätt att ta kontakt med personen - genom att låtsasbråka lite grann. Man lär känna varandra på ett annat sätt, och får ju ibland röra personen också - om det uppstår en cat fight ;) Men jag vet inte, jag kanske bara har inbillat mig, men jag har i alla fall alltid upptäckt mig själv med att skämmas lite när folk använder uttrycket..

- pucko!
- jag älskar dig också älskling..


hmm..?

Godnatt med er!

Ny design

image493

Nu tänkte jag ge en till design - en enkel sådan, den förra gick till Jessica, men nu är det dags för en ny.
Det är tänkt att jag ska klippa ut personen i fråga, precis som på min egen design. Men går inte det går det ju självklart att fixa på annat sätt. Är det någon som är intresserad?

(klicka på bilden för att se designen)


Teneriffa...

image492


Jag klickade runt för att hitta hotellet vi ska bo på, och gud vad otroligt härligt det ska bli! Som Adam sa idag "Det kändes himla skönt när man insåg att man skulle åka iväg om ett par dagar.." Det kan du ge dig på! Att bara släppa allting och äta gott. Hela min familj skrattade högt när jag sa att halva poängen med att åka utomlands var att äta. Men det är ju sant!

(Mamma o jag kollar vädret på Teneriffa)
Mamma: 9 grader!? Herregud Petra vad har vi gjort!?
Jag: VA!? Åh, jaha vi hade glömt ändra.. Sådär, 21 grader.

Vi blev faktiskt lite rädda där...

Jag fick ju i alla fall läsa

image491
Funderar lite på vad jag egentligen fick göra i det här forumet?

Ska man ha MVG så ska man...

Hemma från skolan, men fortfarande med plugget i tankarna. Måste bli klar, men måste även göra andra saker. Bland dem är det ju tyvärr inte att blogga.. Min skalle har verkligen brist på hjärnceller just nu, så det ska bli underbart att åka bort på söndag..

Hur kan det göra så obeskrivligt ont att bita sig i kinden, eller sparka tån i ett bord? Det är som om en liten dvärg står och hugger med en yxa till slaffsigt mojs! Det gör ont.

Fan, måste ju plugga.. VILL INTE

Godnatt

Tänkte bara hälsa alla godnatt! Jag har just kollat färdigt på 100 höjdare, Filip och Fredrik är kungar! Och det finns så himla många sköna människor att se, dock blev man ju liiite äcklad av de kåta pensionärerna. Men jag får väl ta och bli van, om jag ska klara av att fantisera mig till en bra novell. Haha!

Ska faktiskt bli skönt att sova nu, jag sov så himla dåligt inatt. Jag tror nog att jag under den här veckan har utvecklad Sveriges ointressantaste blogg. Den är en i mängden, Godmorgon och Godnatt ungefär. Måste ändra på det, jag tycker ju inte ens att det är kul att skriva själv. Men jag kan inte riktigt tänka klart känner jag. Kanske blir bättre efter resan? Förhoppningsvis.

Godnatt, och kryp nu ner i era varma gosiga sängar!

Design..

image490

Nu är ännu en design gjord. Vill ni ha den? (klicka på bilden för att få se den)
Inget speciellt med en, men någon kanske är intresserad i alla fall?

Nu blir det CSI och 100 höjdare, jag kommer tillbaka senare!

eventuella förändringar går ju själklart att ordna!

Svt :)

Hej!
Jag har varit på studiebesök idag, på Svt! Det var faktiskt rätt coolt att se alla inspelningsplatser, även om man blev rätt chockad över hur litet allting är och hur mycket saker som inte är som det ser ut! Intressant var det i alla fall, och det var mycket roliga människor med också! Roligt att ha varit där! :)

Nu måste jag skynda på med en design, som jag tänkte lägga ut ikväll ifall någon skulle vilja ha den.
Den andra finns fortfarande kvar! Jag hör av mig senare, för nu är jag ju bara riktigt jädra tråkig...

Måndagsmorgon

God morgon!

Idag är det måndag vilket innebär skola, deprimerande jag vet. Men måndagsmornar är ändå de skönaste vardagsmornarna. Eftersom  man är mycket mer utvilad än vanligt och vet att man kan dra sig i sängen längre än vanligt :) Jag somnade inte förrän vid 1 igår, och ändå gick jag och la mig vid 11! Det är så typiskt mig, och det är grymt jobbigt. Jag var så himla stressad också, när jag kom på allting som borde fixas innan jag åker till Teneriffa på söndag.

Men jag tror att jag har fått fram lite inspiration, det är så mycket enklare då. Skulle vara mycket skönare för mig om jag bara lottade ut, då det tar på krafterna att designa en perfekt utformad för en specifik person. Men det blir ju antagligen rätt trist att inte få precis som man vill ha den, så jag kommer nog skifta(?) lite ;)

Nu ska jag kolla runt lite och sedan pallra mig till skolan.  Ha en bra dag!

Kväll..

Jag är grymt trött nu, men kommer antagligen inte kunna sova eftersom jag gick upp vid 11 idag. Så jag blir kvar här en liten stund, jag missade ju Andra Avenyn så det kanske blir det jag ska syssla med.
Om designer, så tänker jag inte fixa mer idag. Jag vill inte att alla ska se likadana ut, så jag måste samla lite inspiration så får vi se vart det leder istället! :) Men hoppas ni som har era designer är nöjda!

Jag kom just på att jag varit utan min mobil hela kvällen. Jag gissar på att jag har fått minst 4 sms ;) Haha! Nej, nu blir det Andra Avenyn!

Godnatt med er!

Dagens foto

image489
D a g e n s  f o t o . . . : )

Bloggdesign

Jag har suttit och lekt lite bara, i brist på annat. Jag har gjort en bloggdesign, jag är själv inte helt nöjd men tänkte att skulle någon vara intresserad så får denna någon den här designen.

Här hittar du den

Intresserad?

Globen och tillbaka

Nu har jag och Lina varit duktiga! Vi har cyklat till Globen och sen tillbaka, vilket blir ca 2,5 mil ;) Nu är man himla matt måste jag säga, seg är jag.. Nu tänker jag bara ta det lugnt.. :) Imorgon måste jag till gymmet, det har jag bestämt. Ska någon följa med? :)

Funderar på att göra ett par designer som folk kan få sen, men då måste jag få lite inspiration. Så vi får se, men jag får nog tråkigt snart så :)

huuuungriiig!

Söndagssysslor

Jag skriver på min novell nu, försöker i alla fall. Jag tycker alltid det är svårt att formulera berättelser på ett bra sätt. Jag har även suttit och fixat Annas design nu under morgonen. Jag har hunnit lyssna igenom många låtar under morgonen, och flera av dem får mig att tänka på när jag satt i solstolen på Cypern. En perfekt bild av alltihop. Och om en vecka är jag i ett varmare land igen, det ska verkligen bli skönt.

Jag har inte varit mig själv de senaste veckorna. Jag har varit där, men inte där. Det har skrämt mig lite, att jag har varit så borta. Jag har blivit så grymt tråkig. Förhoppningsvis går det över, för det är inte kul för mig heller..

Bloggen har visst blivit ännu ett tråkforum. Förlåt.


Melodifestivalen..

Som 95% av bloggarna har konstaterat ikväll: Charlotte Perelli vann. Och jag säger väl: Ja, så länge Sibel eller Sanna inte vinner så.. Men jag tyckte Rongedal var annorlunda och sköna :) Björn Gustafsson slutade sin melodifestivalen-karriär lite dåligt tycker jag, det var ju bara repetetioner från tidigare. Plus att det känder väldigt trist att han berättade om hur han kommer hamna på youtube och blabla, det kändes lite för ego ;)

Jag är trööööött...

Finalen

Snart är det melodifestvalen hit. Det kommer lite folk(tror jag) så ska vi kolla på det. Vem vinner? Jag tror att det blir Charlotte Perelli, men jag tycker Rongedal-tvillingarna ska vinna för de är lite balla i alla fall ;D Menmen, anledningen till att man spanar in det är ju självklart Björn Gustafsson! Han är ju kung! :) 

vem tror ni vinner?  


Romantik...

image488


Vad extremt deprimerande det kan vara ibland, när det står par och pussas överallt. Vissa dagar är det verkligen parens dagar när man ser ett 20-tal på någon minut. Samma sak när MSN fältet kryllar av en massa hjärtan och gulliga meningar, hallåååå jag vill också göra sånt! Romantiken bubblar i luften men man själv sitter som den lilla ensamvarg man är..

Mina cornflakes är så torra utan dig...

The fredagskväll

Gårdagen spenderades med Felicia, vi åt en mysig middag med tända ljus och hade gjort efterrätt ;) Bara för att vi kände för det.. Men efter att ha garvat åt allt och inget i flera timmar blev vi lite uttråkade och gick hem till Adam där Bille och Pontus var. Vi spelade TP och hade det askul. "Pontus, vad är det som finns högst upp på stadhuset?" "ääääääh.. "

Billiam: "Klart björnar måste kissa när de ligger i ide, de dricker juuuu"
Dumma vänner vi har.

Idag ska jag försöka åka in till stan en liten stund, men just nu känns det som om jag inte kommer orka det. Ikväll är det melodifestival!

Nu måste jag seriöst bli bättre på att blogga, för det här är fruktansvärt ointressant..

Brandlarm..

Så var det brandalarm igen, denna gång hade några puckon tänt på några grejer på toaletterna - mordbrand med andra ord. Plasten hade tydligen bränts, vilket kan leda till farlig rök. Så det var bara att gå hem, efter 25 minuter utomhus i T-shirt. Men jag hade ett par kramvänliga vänner att värma mig på :)
 
Jag fryser, så jag ska nog sätta på en film. :) plugga? jo, kanske lite senare.. (a)

Det är värt besväret.

Vänskap, det är inte enkelt. Man kan inte ha hur många vänner som helst, man kan ha många bekanta och några vänner. För vänner måste underhållas. Vänskap handlar om att ge och ta. Det går inte att bara ta i en relation, alla människor har en gräns för hur mycket de tål. Att bara fråga "Hur är det?" är att underhålla, och inte ens det klarar folk av att göra.

Jag har flera gånger hört folk(läs: en speciell person och flera andra som har gjort det mindre) prata om vänskap, att deras vänner inte gör tillräckligt mycket för dem för att det ska fungera. Men det är så ofta ni själva som gör samma sak. Och det går inte att ursäkta sig med "jag har det lite jobbigt just nu", som jag sa senast idag. Det är fegt, för du har alltid tid för en liten pratstund. Du kan inte förvänta dig att folk ska ge, om de inte får någonting tillbaka.

Jag blir besviken på människor som inte kan ge. De som tar och tar, och ändå klagar på att folk inte ger tillräckligt. Vänskap är svårt, men det är värt det. Men de gångerna man behöver de, är det bäst om man har gett mycket. Annars kommer du inte få.

Bara ett "Hur mår du?" gör mycket, tänk på det.


Torsdag

Nu är jag hemma.
På idrott stod vals på listan, och det var faktiskt rätt kul. Jag är ju inte direkt duktig, men det funkade! Dansade först med Davve, och han var ju grym! :) Resten av dagen har mest flytit på. Jag var nyss och höll Jenny i handen när hon tog ett extra hål i örat, men det gick bra och nu är jag hemma igen. :) Jag skäms fortfarande lite över mina prestationer igår, men Henke verkade tycka att det inte var så farligt att det blev som det blev. Tur i alla fall att jag skickade ett mail och förklarade mig ;)

Hmm..man får lite bloggtorka när det är tråkigt väder har jag märkt.. Kommer nog tillbaka snart, jag vill ju blogga.

Klenis?

Har tänkt på vilken liten mes jag är egentligen. Jag är rädd för så mycket, osäker över saker. Jag är en riktig liten fegis, och det oroar mig lite för inför framtiden. Hur jag kommer hantera olika situationer och så. Jag kan till exempel inte se framför mig hur jag skulle göra om jag blev hotad, om jag blev mobbad, om jag blev kidnappad eller vad som helst. Självklart planerar jag inte att bli något av dessa, hoppas verkligen inte att det händer. Men samtidigt känns det som man borde lära sig någonting om hur man ska hantera det, det kan ju trots allt hända i princip vart som helst, när som helst, hur som helst.

Mina 5 största rädslor

* Människors granskning jag är så rädd för folks blickar, rädd för hur folk ser på mig.
* Vassa föremål ruskigt obehagligt. När jag håller i en kniv kan jag alltid se hur den skär in i min kropp, uuuh.. Nu såg jag det igen.
*
Höjder tycker det är fantastiskt men ändå så otroligt hemskt.
*
Förföljelse jag är otroligt lättskrämd och klarar inte ens av små lekar. "Burken" är ett perfekt exempel, är alltid så himla rädd. Klarar aldrig av att gå själv. Laserdome var riktigt läskigt!
*
Mörker bygger väl mest på ovanstående. Tycker ändå att mörker kan vara rätt mysigt..

Vad är du rädd för?

Head & shoulders

image486
Head & Shoulders reklamerna gör mig alltid lite förvirrad. Varför ska de ha passion i en hårprodukt? Måste säga att mjäll inte direkt är attraktivt, men det är inte så att jag vill kyssa någon bara för att denna har använda head & shoulders. Och vad fasen har Head & Shoulders med personlighet att göra? "Före jag använde head & shoulders var jag mycket tyst, efter användning har jag börjat blir mer social", är det så de menar? Att man känner sig lite snyggare kan jag kanske förstå, men att man skulle ändra sin personlighet för en hårprodukt vet jag inte ;)

Jag har tidigare klagat lite på head & shoulders, höhö.

Allt som kan gå åt helvete går åt helvete.

Dagen är över, skoldagen i alla fall. Jag var fruktansvärt nervös imorse, men debatten tyckte jag ändå gick helt okej. Men det var vissa som inte höll med mig, så jag var inte lika nöjd efter det. Men, jag gjorde det bästa jag kunde och jag hade aldrig gjort det förut.

Provet då. Mitt första MVG-prov, och troligtvis mitt sista. För det gick ju så dåligt som det bara kunde gå. Det är skrattretande, jag har aldrig någonsin gjort något så dåligt. Det var verkligen komiskt hur lite jag skrev, och hur dåliga formuleringarna var. Ha-ha.

Efter provet var både Felicia och jag deprimerade över vad vi hade presterat så vi åkte in och tog en brownie med mjukglass i Gallerian. För tredje gången blev vi utfrågade framför en kamera, men den här gången var det bara ett skolprojekt. Jag kände igen killen den här gången, det var "
jamicanen" på mediagymnasiet. Vi gick mest omkring där, innan vi åkte hem. 

rubrik - Murphys lag?

Debatt och prov

Jag mår rätt bra nu, men är stressad över morgondagen. Jag ska föra debatt mot Anna och jag är mot kärnkraft. Vi har precis gått igenom allting, men vi är båda två nervösa och tycker inte att det ska bli roligt alls. Senare under dagen ska jag även ha MVG-prov i SO. Jag har ingen aning om hur det kommer gå, men tänker jag efter ordentligt så går det nog bra. Förhoppningsvis är jag tillräckligt frisk för att kunna tänka imorgon, för det behöver jag verkligen.


Billiam skakar på rumpan ;)


Låt mig få presentera, Billiam.
Dock pratar jag, deprimerande..

Nostalgi

Har kollat igenom gamla lådor nu när jag mår lite bättre, hittade alla gamla dataspel. Vi hade verkligen hur många som helst, och det var ju vissa som man älskade! Vilken nostalgikick man fick nu.. Nu måste jag testa några, ifall det fungerar. Känner jag windows Vista rätt så funkar det inte :P

Sjuuuuk..

Sjuk. Börjar väl bli van nu? Still not fun.
Nu börjar det snurra lite, ska nog inte sitta upp mer. Soffan kallar, ciao!

Litet inlägg..

Mår inte särskilt bra, ska nog ligga på soffan resten av kvällen. Om jag får plats förståss...
CSI ikväll jö :)

Oh NO! ...

image485
Seriöst?
Är det intressant? Är det en skandal? Åhneeeej! Björn Gustafsson blev av med oskulden vid 20 års ålder, shit han är inte normal!? Vad lever vi i för samhälle? Är det där nyheter, är det där läsvärt? Vårat samhälle är så jävla sexfixerat så det är inte klokt. Visst, det är himla kul att diskutera det, men det är inte någon big deal huruvida man har haft sex eller inte.

är det verkligen viktigt?

"Ähm.. Henke, alltså förlåt men jag ägde dig..."

Nu är jag stressad, alla skriver på MSN och vill ha hjälp med saker och prata och blablabla. Huvudet bara snurrar runt, gör bara allting utan att tänka, förlåt om jag varit otrevlig? Frågan är varför jag bloggar nu, när jag egentligen borde plugga. Jo, men jag ville skriva ett inlägg. Jag ska snart plugga.

Idag hade jag HS efter skolan, och det var så underbart kul idag.
Det första Henke gör är att fråga "Petra, har du Quadra pop?"
Jag: "Ja?"
Henke: "Vad har du för rekord? Jag har 63578, slår du det så ska jag ..."
Jag: "Ähm.. ska kolla... Du har antagligen mer än mig, så mycket har jag inte.."
Jag kollar
Jag: "Äh.. jag har 1553767.."
Henke: "Vad i H-vete!! Ut härifrån!"
Jag asgarvar och sätter mig..

Jag ska skriva en novell, och jag bad Henke om alternativ. Han sa "Du ska skriva en novell om antingen framtiden, en cyber novell. Eller så ska du skriva om en romans mellan en 15 kille och en 68 årig kvinna.."
Tacktacktack! Jag funderar faktiskt på att ta det senare alternativet, bara för att göra honom så förvånad. Frågan är om jag vill fantisera så mycket om sånt? Återstår att se...

Måste plugga nu, återkommer!

Söndagsångest

Börjar få lite sån där söndagsångest nu. Den kommer alltid rätt sent för mig, skönt det I guess. Jag har varit dålig, jag har inte pluggat någonting alls. MVG-prov på onsdag, och jag är rätt nervös faktiskt. Vilket märktes inatt när jag hade feta drömmen om att allt gick så himla fel på provet, när resten av alla MVG-barn hade skrivit klart hade jag skrivit ett litet fjuttigt ord. Förhoppningsvis gör jag lite bättre än så ifrån mig på onsdag.

Därför borde jag nu skriva ut lite artiklar, hoppa in i duschen, och sedan läsa artiklarna. Lättare sagt än gjort, bara att köra igång. Imorgon är det skola, yay!

PS. vindruvor är gott. DS.

Skola vs. skolka

Jag har aldrig någonsin skolkat. Jag har haft dagar när jag inte pluggat alls i stort sätt, men jag har fortfarande varit i skolan. Jag ser ingen mening med att skolka. Vem vinner på det? Ja, inte är det jag i alla fall. Det är för min skulle lärarna är där, det är för min skull jag är där, det är för min framtid. Jag tycker inte skolan är rolig, men det finns många som tycker den är värre än vad jag gör. Men vad skulle jag göra om jag inte var i skolan? Jo, jag skulle sitta här - precis som vilken sketen söndag som helst. Alla förutom just jag, och ett par som är hemma pga sjukdom, skulle vara i skolan. Vem skulle jag vara med? När skulle jag träffa nya människor? Aldrig.

Skolan är en dörr som alltid står öppen, ett ställe där det finns människor som jag tycker om. Jag lär mig nya saker, som till viss del är viktig för mig senare. Om jag inte hade gått i skolan hade jag inte kommit fram till vem jag var. Jag skulle inte ha några vänner, för jag skulle inte veta hur man komminucerade, jag skulle inte ha någonting att göra. Ingenting.

Vad väljer du, gå i skolan eller vara hemma?

CSI's snyggingar..

image485 image486
Jonathan Togo(CSI miami) & Eric Szmanda(CSI)

Hehe, jag tycker om dessa godbitar.. Men är de inte väldigt lika varandra?


Dagens foto

image482
Sol, vind & vatten höga berg och djupa haaaaav...
Åh, jag saknar att åka båt när vattnet är såhär blått, varmt och härligt. Jag kommer ihåg den här stunden, när jag tog det här kortet. Jag satt bak på båten, med fötterna mot vågorna, vinden blåste i håret.. Åh, sommarlovet är så himla välkomnat nu!

Bio?

Sådärja, nu ska nog allting se bra ut. Får se om jag har kvar den eller om jag byter. Men den lär nog vara kvar ett tag i alla fall :) Vad tycker ni?

image481
Jag heter ju nästan Torbjörn, ni kan väl bjuda mig också?



 


Design

Blogg.se dog igår, så därför har jag min gamla design. Den ska bort. Snart har jag en ny. Jag återkommer.

Update: Almost done.

Klagomål by Petra...

Nu har jag tröttnat på att vara ensam hemma. Jag vill umgås. Men egentligen vill jag inte socialisera mig så mycket, jag vill mysa. Bara gosa ner mig i soffan med någon trevlig människa och titta på en film. Frivillig?
Det är så trist att bara sitta här, och det är ännu tråkigare att går ner och kolla på film ensam.

Det brukar kunna vara rätt trevligt att vara ensam, och bara ta det lugnt och så.. Men jag vet inte om jag är en sådan människa, jag tycker om att umgås. Jag är ingen social människa så, men jag tycker om att ha några få människor omkring mig, då är jag social. Kom hiiiiit..

Blä, nu ska jag sluta klaga. Jag tror folket tror att jag är irriterad...

Carolas klänning

image478 image479
Ehm.. ja, en(två) bild(er) säger mer än tusen ord.

Lördagsysslor

Det ser ut som att ensam ikväll, men på något sätt ska jag väl försöka socialisera mig. Men jag har annat jag kan göra.

Jag kan..

..Sjunga i vindpusten från en hårtork jag behöver ju förbereda mig lite inför ikväll, kommer hon ha vind idag med måntro?
..Dansa till en massa svängig musik det kanske finns något att lära sig på melodifestivalen?
..Titta på melodifestivalen såklart jag kan sitta med en kebabflagga, jag hoppas fortfarande att de kommer till final - även om de redan har åkt ut.
..Ha hemma spa jamen typ raka benen eller något annat skojjigt...
..Smsa jag är en jävel på att smsa, Felicia är sjuk så hon har nog inkorgen öppen för mina fina sms.

Någon som har något mer smart förslag? Jo.. Käka godis men det måste jag åka iväg och köpa nu, Svampen here I come. Jag får dock gå hem, kul jul.


Spinningpass - avklarat

image477
bild: F&S

Är hemma nu, från ett spinningpass. Det var sjukt jobbigt. Nog för att jag inte tränar lika mycket längre, men sååå himla dålig kondis har jag väl ändå inte!? Man svettades som en flodhäst, och mjölksyran var på max! Men nu känns det bra. Jag hade nog tyckt att det varit roligare om det hade varit bättre musik. Den som spelades nu var gubbmusik, dvs pappas musik - pink floyd etc. Men sen mitt i alltihop kom Crazy frog och Markoolio/Linda Bengtzing och fasen vad man trampade då! De var i och för sig de enda två låtarna som ledaren sa var dåliga, men vad sjutton - man trampade ju som en dåre!

Nja, spinning är nog inget för mig.

Sweeney Todd




Sitter och lyssnar på en massa av låtarna från "Sweeney Todd". Jag sågade filmen direkt efter att ha sett den, men nej. Den var bra. Jag vill se den igen. Jag blev ju lite småkär i lilla Toby , han som sjunger. Han är ju så himla söt! Dessutom är ju brittisk engelska så underbar! Det låter så himla härligt, åh.

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

God morgon

Godmorgon!
Mamma lät mig sova till 11 idag, riktigt skönt faktiskt. Idag står ett spinningpass med mamma och pappa på schemat, förstår ni hur otroligt ont jag kommer ha i skrevet senare idag? Det är en sån där smärta som gör att man inte kan sitta ner om det inte handlar om en soffa eller fotölj. I'm feeling lucky!

Pappa medelade just att han hade fått ett mail från Cyberphoto, de har fortfarande inte fått leveransen med mitt objektiv. Det är ju nytt i Sverige, och har inte börjat säljas än. Skit. Jag sitter ju här hemma och väntar! Men det kanske är bra, då hinner det komma upp en massa fina krokusar och sånt som jag kan träna mig på ;)

image476

When you were young



Introt är underbart, jag älskar det.
 

Dessa eviga tester och listor ;)

Tills vidare så får jag nöja mig med denna. Känner på mig att typ ingen kommer svara på denna, men gör ni det så får ni..eh..en puss?

Vad skulle du göra om jag:
1. Försvann?
2. Började med droger?
3. Kysste dig?
4. Hamnade i koma?
5. Var kär i din pojkvän/flickvän?
6. Var kär i dig?
7. Flyttade?
8. Hoppade av skolan?
9. Mördade någon?
10. Dog?
11. Var ledsen?
12. Var hemlös?
13. Sa att jag älskade dig?
14. Frågade om du ville va med mig?
tillsist:
15. Kopierar du denna så jag kan svara på din?

Recensionen

I brist på annat kan jag ju lägga upp den löjliga recensionen jag gjorde till Henke tidigare i veckan.
Haha, enjoy I guess...


image475



Fantastic four & the rise of the silver surfer.


Behöver jag ens uttala om namnet? Jag kan höra den manliga skrovliga rösten på reklamen säga "the rise of the silver surfer" och inte annat än skratta. Det låter som någonting som skulle vara coolt, men blev ett totalt fiasko. Titeln får mig inte att vilja se filmen om man säger så.


Filmen då. Den var inte dålig, men bra var den ju inte. Inte alls min typ av genre och antagligen är det väl därför jag inte tyckte något vidare om filmen. Den påminde mig mest om barnfilmen, observera barn, Superhjältarna. Där de olika karaktärerna skiljer sig från mängden med sina superkrafter - kropp i gummiform, superhet(tolka det som du vill) kropp som börjar brinna, styrka till max, osynlighet, you name it. Visst, jag skulle ljuga om jag inte gillar filmen Superhjältarna starkt, men att se superhjältarna i mänsklig form var inte nödvändigt.


Sen kan man ju tycka att det är jävligt coolt med superhjältar, men då ska skådespelarna var duktiga! Jessica Alba är enligt mig en B-skådis, hon kan inte spela annat en oskyldig och känslig. Den enda hon lyckas med är att se ruskigt bra ut. Resten av skådespelarna då? De var ju faktiskt helt okej, men Johnny vinner nog mest på sitt utseende - i alla fall för min del. Mr. Fantastic hade ju någon sort Hugh Grant charm när han visade sina moves på dansgolvet. Mer än så uttalar jag mig inte.


Budskap? Den här grejen med att en planet som käkar energi och tänker förstöra jordklotet kan väl igenkännas med den globala uppvärmningen. Men det är ju en rätt drastisk version av den. Och det som de försökte få fram med val i livet, det var ju gulligt men kändes rätt meningslöst när man inte fick se den vackra flickan som han offrade sitt liv för.


Sen kommer ju såklart det klassiska - varför klarar sig alla karaktärer hela tiden? The invisible woman dog, men återupplivades efter en smekning från en silversnubbe. Och när hon väl hade vaknat, vad hade hon för skador? Jo, ett extra ögonbryn i form av blod! Smärtsamt!


Filmen har ju förstås tittats på med rätt kritiska ögon, jag har ju redan nämnt att genren inte riktigt funkar för mig. Men gillar man superhjältar i tajta dräkter så är det väl en sevärd film. Dock är det här nog inte den filmen som kommer öppna mina ögon för den underbara superhjälte-världen som du tycks leva i. ;-)


Astrid Lindgren

image474


Jag sitter och lyssnar på gamla Astrid Lindgren låtar. De är ju så underbara, så..så mycekt barndom. Jag älskar Astrid Lindgrens sagor, och jag är inte ensam om det. I stort sätt alla tycker om någon av alla hennes historier.
Jag har några favoriter jag med, speciellt Ronja Rövardotter. Jag tycker jättemycket om den.. Vi på Saltkråkan tycker jag också om. Vad finns det mer? Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Alla vi barn i Bullerbyn, Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta(också en favorit, men lite för läskig för mig när jag var yngre..), Rasmus på Luffen, Karlsson på taket, Madicken, Nils Karlsson pyssling..

Vilken är er favorit?

Dagens foto

image473
Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan sova, hoppas ni sover gott ikväll!
Det gör förhoppningsvis jag med! Godnatt.

Det är över nu.

Träffen är över och jag är hemma igen. Och nej, det var inegn höjdarkväll - men rätt mysigt ändå. Jag blev bara så grymt jädra nervös när jag skulle säga vad jag hette, vilken skola jag går i och vilken gymnasium jag har valt. vi var ju båda grupperna, och jag är så grymt blyg. Jag ville bara sjunka genom jorden, det är ingen stor grej alls. Och jag vet ju att det inte är någon som noterar något speciellt, men just idag var det extra jobbigt.

Men konfirmationstiden är förbi, det är i det förflutna. Det kändes meningslöst att vara där, när inte ens hälften av min grupp var där. Jag var inte social alls, satt mest där och garvade åt alla som gjorde bort sig på filmerna. Hmpf.. jag är glad att ingen börjar på mitt gymnasium...

Hör av mig senare I guess.

Konfaträff

Ska lite senare idag iväg på "återträff" för konfirmationen. Känns faktiskt inte så himla lockande, det finns bara ett par få jag vill träffa - och ett överskott av folk  jag inte vill träffa. Jag har liksom inte sett 95% av dem sen 1 juli, och det känns inte som det gör någonting. Sen att den andra gruppen är med känns inge kul alls, jag känner dem inte. Ska vi sitta med dem och kolla på en massa filmer och bilder? Nejtack.

Hehe, nejmen. Det ska bli kul ändå, det var länge sen. Fräscha upp lite minnen och sådär, fika tillsammans. Vi får helt enkelt se hur det går, det blir säkert kul! :)

 
Bild på hela gruppen, och en på mig och Jenny innan fyrhjulskörningen ;)

Streetdance

Hemma från skolan nu. Idrotten var riktigt kul, det var dans. Street. Jag tycker det är så otroligt ballt, jag vill verkligen börja på det. Jag är riktigt dålig på att dansa, så det skulle vara så himla kul att lära sig. Någon nybörjargrupp kanske? Jag ska kolla upp det, för jag vill verkligen. Måste däremot ha någon bra(dålig) människa med mig som är på samma level som jag, så kan vi vara dåliga tillsammans. Jag är för feg om jag är själv.
Någon som vill rekommendera något ställe, där man inte blir uttittad utan kan köra sitt race?

Extra extra!

Idag var det som vanligt skola, mest diskussioner osv kring kursen och repetetion i matte var det som gällde idag. Efter skolan åkte Felicia och jag in till stan. Vi gick mest omkring och hamnade efter ett tag i gallerian. När vi suttit där ett tag kom ett filmteam, vi hade sett skymten av en kamera redan tidigare - men nu kom den nära oss. Och det slutade med att vi hamnade framför kameran, vi skulle beskriva kändisar. Jag var tydligen "för bra", vilket antagligen betyder att jag inte behöver vara med på tv. pjuu.. Felicia däremot kunde inte så bra utan sa en del, enligt dem "roliga saker". Så hon kommer säkert med på tv, vi får spana ;)

image470bild: tv3.se



Det var Måns Möller som var där, för programet Extra extra! Jag ville vara med, bara för att få prata med honom ;) Det är ju faktiskt lite coolt. Felicia däremot hade inte så stor lust, så nu skyller hon allt på mig om hon kommer med. Men den smällen får jag ta. Det var ju kul! Och måns är ju faktiskt rätt ball! Kul att ha pratat med honom jö! :D


Grattis Jenny! :)

image469
Grattis Jenny som fyller 16 år idag!
Igårkväll runt nio kom jag på att jag borde göra något litet för Jenny, så jag bakade lite muffins, och tog med mig en till Jenny med ett paraply i. Lite gulligt blev det ju ;)

så.. grattiiiiiiiiis! <3

I'm no superman (8)

image468

Henke läste upp min recension idag. Jag är glad att han tog den med en nypa salt, han var ju lite småirriterad imorse när jag gav den till honom. Och jag var ju faktiskt inte så himla seriös när jag skrev den, det fanns ju inga specifika regler för den om man säger så. Men, om han läser upp den måste det ju vara positivt - och han sa faktiskt att han tyckte om den. Fick en del positiv kritik också, av de få som visste att det var jag som skrivit den ;)

Hej

Jag har just jobbat bild med the guys. Och idag gick det faktiskt bra, vi har en kul filmidé och de betedde sig normalt, så normalt som de kan alltså. Kanske berodde det på att jag ställde fram en varsin muffins som de skulle få när de var klara? Tål att tänka på faktiskt.

Jag har varit riktigt trött hela dagen, så kvällen blir nog rätt slapp. Ska bli skönt att bara vara, inte behöva göra någonting. :)

återkommer.

Kall mat

Någon mer än jag som inte alls tycker om rester? Kall mat ger mig rysningar.. Jag har ingen aning om varför, men det luktar konstigt och är bara..ofräsht. Jag tycker det kan vara riktigt äckligt att ta fram gamla rester ur kylen, men det måste ju göras. De dagar jag är ensam hemma(som idag) är det bara stå ut. Det är ju faktiskt gott när man väl värmt upp det, det är ju bara så äckligt när man tar fram det.
Jag skulle inte heller gå och småäta från kall mat, det finns ju många som snor den sista köttbullen efter maten. Det skulle aldrig falla mig in..


Björn!


jag tror han ljuger, han behöver ingen glögg ;)

Världens bästa läxa?

Första skoldagen är avklarad(för länge sedan). Jag måste säga att jag pluggade på rätt bra för att vara första dagen. Efter skolan tog några av oss bussen till trollbäckens centrum, jag skulle köpa lite grejer. Jag råkade även komma ut med lite onyttigheter.. Jag fick nog världens skummaste läxa idag, av Henke såklart. Under PH-samtalet påpekade jag att en film som Henke hade med sig var otroligt töntigt. Att jag tyckte att den lät så himla töntig. Henke tog illa upp över mitt påhopp och gav filmen till mig. Min läxa var att kolla på film.

Och gissa vad det var för film då? Fantastic Four, the rise of the silver surfer. Jag skrattar så mycket åt namnet, det är nog världens fjantigaste! Men det var bara pallra sig hem efter skolan och sätta på filmen. Haha.. Hoppas Henke blir nöjd med min recension, det tror jag dock inte. Jag var alldeles för kritisk, jag vill ju egentligen inte väcka honom ur superhjälte-världen.. ;)

Underbar morgon

Vilken underbar morgon!
Det nog enda gången ni någonsin kommer få höra det från mig, men gud vilken skön morgon jag har haft. Jag vaknade innan väckerklockan och trodde jag var grymt försenad eftersom jag var så jädra pigg. Sen kollade jag på klockan och kunde luta mig mot kudden igen när klockan bara var runt 6 :)

Nu har jag hunnit äta en bra frukost och fixat i ordning mig, och jag ska inte gå förrän om ungefär 20 minuter! :) Otroligt skönt måste jag säga. Men, det är skola idag. Usch och fy!

Sov gott

Shit pomfritt. Jag har inte tänkt mycket på att jag faktiskt ska till skolan imorgon, åhnej! Det tänkte jag absolut inte på imorse, utan jag sov till 10 vilket betyder att jag inte kommer kunna sova. Smidigt jobbat! Jag borde egentligen springa ner och hoppa i säng direkt, men jag ska duscha och grejs innan. Och eftersom jag vet att jag inte kommer somna, så är det ju ingen brådska. Heh...

Jag tror faktiskt jag är lite av en musiknörd också? Men det är nog mer okej, alla gillar ju musik. Annars är man dum i huvudet. Yellowcard blir man glad av.. Och ja Lina, jag är nog lite tillbaka på pojkbandsstadiet. Men det är faktiskt trevligt.

Godnatt

Mormor, min mormor

Jag pratade just med mormor i telefon. Hon hade som vanligt något strul med mobilen. Strul och strul, hon skulle knappa in PIN-koden och förstod inte. haha! Jag höll just på att bli lite småirriterad på henne, när hon utbrister "Åh, vad skulle jag göra utan dig Petra? Gulle dig, godnatt sov gott". Det var liksom bara.. ååååååh..

Förlåt att jag är grinig mormor, jag är i tonåren.. <3


Mitt lov

Jaha, då var sportlovet slut. Fasen vad trist.. Imorgon är allting tillbaka till det normala, då är det en helt vanlig skoldag. Usch vad deprimerande.. Och vad har jag gjort då? Jag måste sumera allting så att jag inte känner att det har varit helt meningslöst.

Måndag: Tog det lungt på förmiddagen och åkte sedan till Skärholmen med mamma och shoppade.
Tisdag: Gick ner till gymmet och på kvällen bowlade jag med pappa. :)
Onsdag: Umgicks med mormor, bl a i Bergianska trådgården.
Torsdag: Åkte hem till Felicia, en massa fniss. På kvällen såg vi "Sweeney Todd" och fotade sedan lite Stockholm by night.
Fredag: Tog det jättelugnt och på kvällen åkte jag hem till Felicia tillsammans med Linda och Emil. Efter ett tag hamnade vi hos Emil där vi spelade ett roligt spel ;D
Lördag: Åkte till centrum en stund med pappa och kollade sedan på melodifestivalen tillsammans med Anders, Linda och Felicia. :)
Söndag: Träffade Felicia :)

Jag har ändå varit igång varje dag. Vad skönt det kändes att ha klargjort det ;)

Du är strösslet på en glass

image467
hähä, fiiiiin bild.

Sitter nu och äter glass med strössel, och tittar på Björn Gustafsson. Tyckte det var rätt passande att han sjöng "Du är strösslet på en glass". Strössel är faktiskt underskattat, det är godare än man tror.

I am a geek

image466
Jag gjorde en konstaterande idag. Jag är en nörd, en fotonörd. Positivt eller negativt? Ja, det beror ju på hur man ser det. Jag ser det positivt, jag brinner för någonting. Jag har en dröm. Men ibland vaknar man ju upp ur drömmen och tänker "Ojfan, tagga ner nu. Alla andra är inte lika intresserade som du". Men jag är verkligen intresserad, jag kan bli helt mållös av en bild. En bild som många går förbi och säger "Åh, den var fin" och går vidare medans jag står gapande kvar och blir avundsjuk över att någon är så bra.

Negativt då? Jo, att vara en nörd är kanske inte det coolaste och hippaste man kan vara. Men skulle jag klassas som cool skulle jag vara bakfull idag, om man säger så. Jag har inget behov av att vara cool, jag trivs med min position just nu. Kan man vara en cool nörd? Ja, då ska jag satsa på att bli det. En cool fotonörd.

Tills dess är det väl bara go with the flow och se vart man hamnar, snart får jag mitt objektiv och kan bli en nörd på riktigt. 8-)

Man lever inte som man lär

Nej, det gör i alla fall inte jag. Det finns så mycket jag har sagt till folk, som låter så jädrans bra. Men när man själv ska ta till knepen finns det ju ingen chans i världen att jag skulle ta dem. Kärlek, skulle jag någonsin kunna göra de saker jag peppar andra att göra? nej.

Är jag för feg? Ja, det är jag. För satsar man, kan man ju förlora. Och vem vill förlora?
Å andra sidan kan man inte heller vinna, om man inte satsar. Men vågar man satsa om man vet att man faktiskt kan förlora? Ja, det vågar man. Nu säger jag man, även om det här skulle vara någon form av peppning till mig så vet jag inte om jag vågar. Men satsar man inte, så händer det ingenting.

Jag borde faktiskt skärpa mig, för satsar man ingenting kan man bara förlora i slutändan. Man kan förlora det man inte satsade. Life is a bitch, det visste jag ju sen förut. Kanske måste man kämpa lite.

Vågar ni satsa, när ni riskerar att förlora?

DAGENS FOTO

image464
Nu ska jag med pappa till centrum, tur att vi åker bil för det spöregnar ute. Grått och trist...

BYE BYE LAS VEGAS

image463
Jag ger upp! Antingen har jag för låg IQ för att förstå mystiken bakom Johnny Depp, eller så är den här filmen verkligen helt ofattbar. Jag har inte orkat med att kolla mer än en timme på filmen, eftersom jag redan har tappat tråden efter 10 minuter. Så, förlåt Johnny men den här filmen var inget för mig. Antagligen spelade du in den här filmen under din drogperiod och visste precis hur du skulle bete dig, men jag fattar inte ett skvatt. Henke har nog rätt, man måste vara full för att förstå den här filmen. Och nej, full tänker jag inte bli. Jag kör istället på "About a boy" med Hugh Grant som alla säger är så bra. Ska åka med pappa och handla nu, så då ska jag passa på att låna boken. Filmen går även på TV ikväll så den sätts på inspelning!

Ha en bra dag! :)

GODNATT

Det har varit en trevlig kväll! Men nu ska jag strax sova, så får vi se vad morgondagen(senare idag) bjuder på. Det var ju skottdagen idag, jag hade ingen aning om att det var skottår iår. Men jasså jaha! Men nu har det varit första mars i 12 minuter faktiskt. Godnatt!