Valborg

Jag har knappt tänkt på att det är Valborg idag. Jag vet inte om jag brukar göra det egentligen, men det känns ändå inte riktigt rätt. Det spelar inte så stor roll i och för sig, Valborg är ju inte särskilt märkvärdigt. Vad gör man? Står och kollar på en gigantisk eld? Vissa super sig fulla också, men det tänkte jag skita i. Hur som helst ska jag strax iväg på middag, sedan till brasan och träffa vänner. Det blir nog en trevlig kväll.


Måste ta eld-bilder någon dag, det här var ju inte mycket att komma med...

Sommartider, jag känner det är nånting på gång - sommartider

Tänk att klockan snart är halv nio, och jag har precis varit ute och tagit det här bilderna. Nu kan man glömma de mysiga mörka kvällarna. Men å andra sidan kan man se fram emot långa varma sommarkvällar istället.






S.O.S

Vad är det första ni tänker på när ni hör S.O.S? Det kanske är jag som är konstig, men jag tänker absolut inte på att det är en nödsignal utan jag tänker på Dr.Bombay. "S.O.S, the tiger took my mooother". Jag tyckte den låten var helsvängig när jag var liten, jag har hans skiva. Möjligtvis kan jag också tänka på Stig Helmer, i en kanindräkt på en båtlast med sopor. Titeln på den låten var ju nämligen SOS.



Öppet hus på skolan

Idag har jag och Malin(och Felicia som befann sig på ett annat plan men smög iväg till oss ibland) varit på Öppet hus på skolan och hjälpt till. Det är min fjärde gång nu, jag tycker faktiskt att det är himla trevligt. Jag har insett att jag är rätt trygg i min skola nu, men mina lärare och sådär. De vet vem jag är nu, och vad jag tycker om det mesta. Det känns rätt bekvämt. Hur som helst så har jag alltså varit i skolan i elva och en halv timme idag. Ganska bra jobbat måste jag säga.

Nu har jag en väldans huvudvärk, och tänker faktiskt bara ta det lugnt en stund.

New generation!



Jag har äntligen köpt biljetter. Hur seg var jag inte egentligen? Det är ju bara några veckor kvar nu liksom. Hur som helst ska det bli himla kul!

Jag läser Kallocain. Jag ska aldrig mer läsa Kallocain. Jag ska förtränga att det finns en bok som heter Kallocain. Snart. När jag är färdig med den, och har gjort allt skolarbete kring den. Och jag ska aldrig någonsin läsa någonting av Karin Boye. Hon suger. Bajs.

Titta vad jag har köpt!


I'm off spinning

Jag förstår inte varför jag sätter mig på den där förbannade spinningcykeln.
Jag har ju fan ont i baken i typ en vecka efter.

Polkagrisstänger sökes

Vet ni någon människa som säljer polkagrisstänger? Jag vill så himla gärna köpa en med päronsmak, nu. Ni kanske har något litet syskon som säljer?

Snälla snälla snälla!


Wall-e


Otroligt charmig figur, och en väldigt fin film. Man blir lite varm om hjärtat faktiskt, men i allmänhet är filmen rätt seg att förstå sig på. But still, söt.

Fint väder!



Gud.. Idag kunde man ju gå ut i bara t-shirt om man ville! Hur som helst så tog jag mig iväg till centrum för att lämna tillbaka en försenad bok på biblioteket, tror ni jag hade med mig boken? Nej. Skit också. Aja, jag köpte lite andra nödvändiga saker. Typ godis och mag-tabletter. När jag knallade iväg hemåt mötte jag upp Lina och tog en promenad, nu är jag himla trött i fötterna. Men det gör ingenting, ikväll ska vi grilla!

<3



Den här låten är grym. Den var med i lilla melodifestivalen, och är den enda låten som jag har röstat på i en melodifestival (förutom EMD iår, haha!). Jag var typ helt kär i de här killarna, jag tyckte låten var helt grym. Det tycker jag fortfarande, texten är ju sjukt underbar.

Fler bilder från idag




















Jag tror att ni ser vad bilderna föreställer, så jag skriver inga bildtexter. De här bilderna är i alla fall tagna vid vattnet bakom Kungsträdgården, vid slussen och på väg hem från bussen.

Blomster

Idag efter skolan (vi hade bara nationella prov idag) åkte jag och Malin in till Kungsträdgården för att fotografera blommorna. Det gjorde vi, men det blev också en hel del annat att fota. Vi köpte lite naturgodis och knallade omkring mest. Det var så himla fint väder idag! Jag bjuder på lite blom-bilder från dagen, så får vi se om det kommer upp några andra lite senare. 









Min kära blogg dödar kvalitéen på de här bilderna...

Jag fyllde inte alls 17 år i lördags.

Pappa: Var är plutten? (syftar på ploppen som ska sitta för avloppet)
Mamma: Där! (pekar på mig)

Inte konstigt att jag får pengar för att städa, mamma ser ju mig som ett dagisbarn fortfarande.

Jag är numera städerska

Idag har jag tjänat 100 kronor, på en kvart.

Mamma: Ligg inte på soffan, du kan få dammsuga.
Petra: Nejtack, jag har gjort det de senaste veckorna!
Mamma: Hmm...behöver inte du lite pengar till Göteborg?
Petra: Vart vill du komma?
Mamma: Du dammsuger varje torsdag?
Petra: Hur mycket får jag?
Mamma: Hmm..Hundra kronor per tillfälle?
Petra: Deal!

Jag känner mig ungefär som en tolvåring som precis har upptäckt värdet på pengar. Hur många 17-åringar städar huset för pengar liksom? Det är nästan någonting som päronen räknar med att vi kan göra gratis nu, men jag klagar inte. För det är fan så mycket roligare att städa när man tjänar pengar på det. Så trots att det typ känns som om jag står på Mallorca när jag dammsuger (för blir inte ni också helt stört varma?) så kan jag nog stå ut. Men helt plötsligt inser man det fina med att bo i lägenhet, ni slipper så jädrans många rum att dammsuga. Men jag ska inte klaga, så stort hus har vi inte.

Min 3 år gamla blogg


För tre år sedan satte jag mig ner vid datorn, och bestämde mig för att skapa en blogg. Jag hade haft en annan tidigare, som jag inte minns ett piss ifrån, men valde att byta till blogg.se. Men det 23 april 2006 skapade jag i alla fall den här bloggen, och den har hängt med i ur och skur. Jag älskar min blogg. Den är som en vän, en dagbok och chatsida på en gång, och den har lärt mig så mycket om mig själv.

GRATTIS BLOGGEN 3 ÅR!

För att fira så illustrerade jag bloggen, men jag var nog lite lat så den blev ju inte så värst snygg..

Usch.



För 364 dagar sedan låg jag på marken och kravlade, och tog den här bilden. Varje dag hem från skolan har jag spanat in blommor på exakt samma ställe, men jag har inte pallat gå ut. Jag var hos skolsköterskan Bertil idag, och han sa att jag skulle ut och fota, han sa att det skulle vara bra för mig. Hur som helst, anledningen till att jag var där var ju för att jag har en knöl på ögonbrynen. Nu har han skrivit en remiss, och jag ska tydligen operera bort den där lilla knölen. Äckligt, tycker jag. Han sa att man antingen sög ut den eller skar bort den, båda låter ju lika vidriga faktiskt. Det var ingenting farligt i alla fall.

Min sexa

När jag gick i nian hade jag en sexa, alltså en lite kille i sexan som jag sa var min. Han visste inte om det själv, det bara var så. Och det är ju inte direkt någonting man går fram och säger heller, han skulle ju tro att jag var helt störd. Hur som helst var han min, och jag brukade tjuvlyssna på vad han och hans kompisar sa när de gick till skolan eftersom vi gick samma väg. Min sexa vad otroligt lik mitt ex, vilket var lite olyckligt. Men han var så sjukt gullig och liten, så jag valde honom ändå.

Nu på gymnasiet är det ju vi som är yngst, så då har jag ingen liten söt att välja. Jag kan ju inte direkt välja en trea som ska vara min, det är fel. Fast jag har nog valt två ändå, S och M. De är varken sexor eller treor, men de funkar fint ändå.

Alltså, det är inte så stört som det låter..


Google Lina



Jag saknar Lina. Hon är i Berlin och har det bra, men om jag inte minns fel så kommer hon hem imorgon. Anledningen till att jag började tänka på henne nu, var för att jag såg att Google hade gjort ännu en special edition-sak, den här gången för Earth day som tydligen är idag. Hade Lina varit hemma hade hon lagt upp den, för hon är nog seriöst världens största fan av Google-loggor. Kolla in hennes bilddagbok, det är bara bilder på google. Hon är störd.

Finnar

Ordet finne har ju två innebörder. Antingen är det en varfylld äcklig hudsvamp typ, eller så är det en människa från Finland. Är det inte lite taskigt egentligen? Att vi har valt att benämna de två "objekten" med samma sak? Varför kunde de inte fått heta finskar istället? Det är ju ungefär som att vi svenskar skulle kallas för vårtor. Hur kul är det liksom?

Jag hade i alla fall tagit illa upp om någon sa att jag var en finne.

Strump-perioder


bild från i somras när jag bloggade om omatchande strumpor

Jag har strump-perioder. Då varierar jag mellan korta strumpor och långa, men jag kan aldrig använda båda. Det beror ofta på vilka årstider det är, eftersom det inte är sådär jätteskönt att knalla omkring i låga strumpor mitt i vintern. Hur som helst, så kan jag som sagt aldrig använda båda sorterna under samma period. Därför blir det alltid lite av en kris när jag ska byta strump-period, eftersom jag alltid har många fler av den andra sorten.

Anledningen till att jag inte kan använda båda vet jag faktiskt inte. Helt plötsligt knäpper det bara till och sen är det verkligen extremt obehagligt med den ena varianten.

Har ni också strump-perioder?

Måndag

Det blev inget besök hos syster Bertil idag, eftersom han inte var i skolan. Jag ska gå och prata med honom på onsdagmorgon istället, där försvann min sovmorgon! Men det gör inte så mycket, jag tror att jag överlever.

Efter skolan åkte jag och Malin in till stan en stund. Egentligen skulle jag köpte skivor och sånt, men jag insåg att jag faktiskt skulle ligga lågt på skiv-fronten en stund. Fick trots allt 4 stycken i helgen, det är fler en jag har köpt de senaste 4 åren. Vi hamnade istället i Kungsträdgården med rosa blommor och ett par snubbar som ville att jag skulle agera fotograf. Där satt vi rätt länge, åt choklad och pratade om livets alla mysterium. Väldigt mysigt faktiskt.


Knölar och svaga armar

Jag känner mig lite som en krossad vas idag, kroppsmässigt. Ingen aning om varför, eftersom det mest ansträngande jag har gjort idag är att köra en kundvagn. Men vet ni? Jag har så ont inne i armen att jag inte kunde trycka på pumpen på en parfymflaska. Är jag klen eller? Herregud, det är ju inte mycket energi som krävs för att pumpa upp lite parfym. Men nä, det gick bannemej inte. Jag fick be mamma om hjälp, det är ju fasen pinsamt.

Dessutom har jag en knöl på mitt ögonbryn. Okej, den har befunnit sig där i typ ett år nu. Men jag tycker faktiskt inte att den är sådär jättesnygg. Nu den senaste veckan har det växt också, så jag blir lite fundersam på vad den sysslar med. Därför ska jag gå till skolsyster Bertil imorgon, om han är i skolan förståss.


För att inte inlägget skulle bli bildlöst lägger jag upp en bild på pappas påskägg. Det ska föreställa en groda, men jag tycker mer att det ser ut som ett groteskt monster.

Barbie Petra



Igår blev jag kallad för Barbie av en kille. Han sa att det var positivt, men jag vetefan om jag håller med.
Jag? Barbie? Nej.

Min födelsedag



Visst känns det alltid lite snopet när födelsedagen är över? Även om jag har växt förbi den otroligt stora längtan som fanns inför födelsedagen, och att man inte kunde sova kvällen innan, så är det ändå någonting som man omedvetet räknar ner till. Det är alltid lite trist när det är över då, eftersom man inte har någonting att vänta på.

Jag fick i alla fall en riktigt fin dag igår, alldeles lagom faktiskt. Malin, Lina och Felicia kom till mig igårkväll, så gjorde vi pizza, spelade musik-TP och pratade. Pizzan blev lite misslyckad då vi hade råkat mixa ner en plastbit i den. Middagen bestod av att vi var och varannan minut var tvungna att plocka ut små plastbitar från munnen. Förutom det var den faktiskt god! Det var hur som helst en väldigt trevlig och chill kväll.

Så.. Iår hade jag bestämt mig för att inte önska mig någonting "dyrt". Ni vet när man drar till med en TV, en ny mobiltelefon, en ny kamera och ett nytt objektiv på samma önskelista. Nä, det ville jag skippa iår. Jag önskade mig mest skivor och nödvändiga saker. Det dyraste jag fick var nog en hårddisk, vilket jag faktiskt är i stort behov av eftersom jag har en massa bilder. Jag är så glad över att jag har kommit ur Jag vill ha-nojjan. Jag är jättenöjd med vad jag fick, alldeles lagom. Jag fick 4 skivor, som ni ser på bilden här uppe. Johnossiskivorna fick jag av Pappa, Beach Boys från Malin och sen kommer Lina och ger mig E.M.D! Så typiskt Lina alltså. Hon tyckte att det var dags för mig att erkänna att jag älskar dem. Och alltså, ja. Jag är nog deras hemliga lilla fan. Jag är grymt nöjd med skivorna i alla fall, alla är ju SÅ bra.

Tack för alla gratulationer också. Vissa har ju såklart glömt det som vanligt, men det är sånt som händer.

Fyller 17 år idag!



Jag var lat, och orkade inte göra en ny. Men tja, idag fyller jag 17 år. Det är faktiskt rätt många år. Dessutom är det bara ett år kvar tills jag blir myndig, gulp! Jag stängde av mobilen inatt, och när jag vaknade bombades jag av grattis-sms. Rätt trevligt faktiskt, och Lina hade spelat in Ja må hon leva på munspel, då blev jag glad.

Däremot vaknade jag inatt och var helt säker på att jag skulle bli tvungen att åka in till akuten. Jag hade så sjukt ont i magen, kunde knappt andas. Men jag tog en tablett, och någon halvtimme senare lyckades jag somna. Skönt.

Smile like you mean it



Den här dagen har jag inte varit på topp direkt.
Jag tror inte att ni vill höra vad jag känner, eller tänker. Det är nog tabu för att tänka så. Jag ska sova istället. Jag hoppas jag vaknar lite gladare imorgon, skulle vara trist att börja leva som 17-åring ledsen.

Tillägg till föregående inlägg

Okej, svar till alla er som verkligen inte tycker att Loreal-kvinnan är rynkig. Jag sa inte att hon var rynkig på bilden, och jag sa inte att hon är rynkig när hon har använt krämerna. Det kallas retushering guys. Det jag menade var att om hon är med och rekommenderar en ny produkt som har tagit bort alla hennes rynkor, innebär det att den förra krämen hon använde inte fungerade eftersom hon var tvungen att testa en ny produkt. Förstår ni nu?

Klart som fan att hon inte är helt rynkig, dåliga är de inte på marknadsföring.

Dålig marknadsföring



Har ni tänkt på att på varenda anti-rynk reklam som Loreal har, så är det samma tjej som rekommenderar produkten. Det innebär alltså att inte en enda jävla kräm har fungerat, eftersom hon är lika rynkig i varje reklam. Smidig marknadsföring.

Baby blue eyes



Jag blir rätt ofta frustrerad över mina ögon. Som jag har nämnt tidigare så älskar jag ögon, och tycker att de är så otroligt vackra. Men inte mina. Mina är tråkiga och strukturen på mina irisar syns knappt. Dessutom vet jag inte ens vilket färg jag har på mina ögon, eftersom de ser olika ut beroende på vad jag har på mig för någonting. På bilden här ovanför ser de ju garanterat gröna ut, men för de mesta lutar de åt det blåa hållet. Men jag vill så grymt gärna ha coola ögon. Varför kunde inte Gud ge mig någonting fint? Inte ens ett par snygga ögon kunde han knåpa ihop. Trist.

Jag letar efter jobb.



Jaha, jag som ville jobba 2 måndagar i veckan.

Some oldies






Yrken

Jag minns när jag var yngre, och precis som alla andra ville bli en inredningsarkitekt. Varför sjutton ville jag det? undrar jag nu. Det är sjukt tråkigt att inreda, och jag är riktigt kass på det också. Att knalla omkring på IKEA är inte riktigt min grej, jag längtar mer till lantchipset och det fantastiska godiset som finns i den lilla "affären" utanför. 

Visst, alla kan väl skapa någonting som de själva är nöjda med. Men tänk att jag ville åka hem till andra och utifrån deras behov ville jag skapa ett unikt och vackert rum. Varför!? Sjukt tråkigt att göra ett rum och sedan aldrig mer få se det igen, och sjukt tråkigt att behöva åka till möbelaffärer fler gånger än man går på toaletten. Jag somnar ju fasen i sofforna när vi är på jakt efter en ny.

Nej, jag hade visst fått en liten hjärnskakning. Delfinskötare däremot kan jag fortfarande tänka mig att bli, förstår ni hur magiskt det måste vara? Att få kontakt med ett så intressant djur? Jag tycker att det skulle vara grymt intressant i alla fall. Men hur stor är chansen egentligen? Jag är ju ganska feg av mig i största allmänhet, jag tror ärligt talat att jag skulle kissa på mig om jag skulle behöva stoppa ner en fisk i halsen på en delfin. Men ändå, coolt.

Tack Felicia!


Inte snygg bild, men aja.

Antagligen världens coolaste kalsonger, och de är mina! Felicia var ju som sagt i Thailand, och det här fick hon med sig hem till mig. Helt lovely, jag älskar ju svampbob. Han är så cool. Dessutom är de verkligen jättesköna, jag önskar att jag var kille.

Skärgården...



Bild från helgens besök i skärgården. Känns rätt mysig, och gammal. Vår fula båt och lite äcklig tång. Vi har tänkt köpa en ny båt rätt länge nu, men vi har nöjt oss med att ha den här lilla skruttiga och våran stora båt. Våran stora båt fungerar ju faktiskt till det mesta, så vi behöver inte någon liten egentligen.

Skärgården är ett väldigt lugnande ställe att vara på. Där man kan uppleva tystnad och få tid att tänka för sig själv. Jag minns när jag var yngre och allting gick ner och satte mig på bryggan. Där kunde jag sitta och tänka hur länga som helst, tills jag var sönderbiten av myggor. Det blir dock rätt trist i längden.

Jag bytte vattenstämpel nu, jag är trött på mina krumilutter. Nu får det blir raka och linjära bokstäver på mina fotografier ett tag, tills jag tröttnar på det.

Godnatt.



Huvudvärk, huvudvärk, huvudvärk. Har antagligen ätit för lite idag, men jag är inte särskilt hungrig!
Nu ska jag nog krypa ner i sängen och träna lite engelska. Prov imorgon! Godnatt.

Förartyperna

Från bussfönstret kan man se ganska mycket inne i bilarna som åker förbi. Man ser förarsätet och människorna i bilen. Av föraren ser man magen, benen och händerna. Imorse satt jag och spekulerade kring vilja typer av människor som susade förbi i sina fräcka bilar. De här kom jag fram till:

Kostymnissen: Ena handen på ratten med en grå-svart kostym-ärm, den andra håller mobilen mot örat. Rätt slapp i allmänhet.

Den avslappnade typen: Slappa kläder. En hand på ratten och den andra ligger löst på växelspaken.

Spännisen: Båda händerna på ratten, ofta rätt spända ben och jag skulle tro att de har ett par spända tår på bromspedalen också. Ett stressat uttryck och ett gormande i telefonen.

Den kvinnliga föraren: Fixade naglar på en lite kvinnlig ratt. Gärna en medåkare i bilen som sitter och kallpratar med henne.

Har ni sett någon mer?

Best of blocket var definitivt inte en vinröd glittrig cykel



Alltså, blir inte ni också lite glada när ni hör om Blocket? Jag får alltid en lite mysig och hemtrevlig känsla när jag klickar in där. Fast  egentligen har jag ganska dåliga erfarenheter av Blocket. Vi åkte nämligen iväg till kommunen brevid och kollade på en cykel för ett par år sedan. Den var ful och billig. Jag provåkte den och tänkte direkt "Oj, den här var riktigt jävla obekväm. Den vill jag inte ha". Tio minuter senare åkte vi hem med en cykel i baksätet.

Jag tror att jag kan ha lite svårt att säga nej, men det är bara en liten känsla jag har.

Felicia!



Idag träffade jag Felicia. Hon har äntligen kommit hem från Thailand. Vi gick en promenad och slutade i Fornuddsparken där vi satt och åt Singoallakakor och drack Festis. Lyx! Visst är kakor barnsligt gott? Jag älskar kakor.

Men för att bränna bort alla kakor vi smällt i oss så drog vi med våra mammor och tränade. Det gick fint, grymt skönt att röra på sig igen. Det är sista dagen på lovet, och ikväll ska jag kika igenom ett arbete innan jag skickar in det. Sen är det ju Van Veeteren, man kanske ska kika på det? Vi får se.

Brev och minnen

Inatt låg jag och tänkte för mig själv, när jag inte kunde sova. Jag började fundera på allt möjligt, och kom till slut in på gamla minnen. Är det inte konstigt hur mycket man kan minnas om man blir påmind om någonting? Helt plötsligt minns man hur mycket som helst!

Jag tycker det är konstigt att man kan minnas smaker. Jag minns ganska få smaker egentligen, förutom det jag precis har ätit. Men jag kan minnas hur maträtten som jag åt för två år sedan hos min dåvarande pojkvän smakade. Jag minns den så väl att jag kan känna smaken i munnen nu. Jag minns också hur maten jag beställde när jag var på Legoland i Danmark när jag var typ 7 år smakade. Hur kan jag göra det?

När jag inte kunde sova så tog jag fram alla mina gamla brev som jag har fått, och det tog säkert en timme att läsa igenom dem allihop. Jag kände mig så gammal när jag låg där och fnittrade åt gamla saker, åade mig om någonting gammalt gulligt, log åt någonting och förbannade mig över någonting mindre fint. Linas brev är absolut roligast då hon aldrig kunde hålla sig ifrån att klottra ner hela kuvertet. Hon satte frimärken och skrev adresser på fel sida och skickade med gamla teckningar som hon hade gjort.

Varför skickar vi aldrig brev längre? Det är ju så mysigt!


Här har vi Kurt Kuvert

Typiskt mig, but I don't care.

Jag träffade en snygg kille idag. Han bor på mitt land och jag brukade träffa honom när jag var yngre. Men just den snubben och hans bröder har jag alltid tyckt varit lite jobbigt att umgås med. Antagligen var det för att tjejerna hela tiden retade mig och sa att jag skulle bli ihop med dem, eftersom jag var den enda tjejen som var lika gammal som killarna på landet. What's up with that?

Det var precis som när det var en snubbe i min skola som hade ett roligt efternamn. När mina systrar fick reda på vad han hette var de heeeelt säkra på att jag var kär i honom. De kallade mig på Petra *hans efternamn*. Men jag var inte kär i honom. 1. Han var ful. 2. Han var dum. 3. Han hade så jävla fult efternamn.

Hur som helst, så åkte jag i samma båt som den här snygga killen idag. Jag såg honom direkt när jag klev mer i den lilla trånga taxibåten och försökte slinka in på första bästa plats. Men där fick jag tydligen inte sitta, utan jag var tvungen att sätta mig mitt emot honom. Så där sitter jag, osminkad, dålig hållning, superskitigt hår och småsneglar på honom. Sedan trodde jag att jag var tvungen att byta plats, så jag ställde mig upp. Men nä, det var falskt alarm så jag tänkte sätta mig ner igen. Vad tror ni händer då? Jo, den där lilla skitstolen som jag satt på var en sån där som viks upp igen, så jag tror att jag sätter mig på en stol men egentligen är den uppfälld. Jag satte mig alltså på golvet, framför honom. Great, så jävla snyggt. Det är så typiskt mig.

Jag tror att jag är skapad för att göra bort mig. Men å andra sidan, folk verkar tycka att det är ganska underhållande. Så jag står nog ut med det trots allt. Jag hade ju inga planer på att gifta mig med den här snubben heller. Han har ju också fult efternamn.

Tell me what to do


Modell:
Lina

Kvällen kommer bestå av plugg. Jag som aldrig kan plugga när det väl gäller. Ångest. Men det är bara att kämpa, någonting måste jag väl få fram.

Påsk

Nu är jag hemma med snabbt internet och skitigt hår. Det var rätt mysigt på landet ändå. Reagerade ni också på att det inte fanns ett skit att se på TV igår? Helt stört dåliga program var det. Men det är nog inte meningen att man ska titta på TV på påskafton. Vad gjorde ni?


De obligatoriska fjädrarna


En träig påskkärring


Alltid samma ställe...


Fin hund


...


Inte riktigt vinter längre...

Mäktigt

Något av det mäktigaste jag vet är att titta upp på stjärnhimlen här på landet. När det är alldeles mörkt, tyst och inga träd i vägen. Samma stjärnor varje kväll, samma förhållande mellan varandra men stjärnbilderna ändrar position på himlen. Det är så vackert att se. Man känner sig så liten, och det är så häftigt. Det är inte alls samma sak att titta upp på himlen hemma, som det är här ute. Åker ni ut i skärgården så måste ni spana in himlen, den är fantastisk.

Nu ligger jag och pluggar lite, fullproppad med godis. Borde nog sova snart. Godnatt

Påskafton



 


Foto:
Patrick

Just so you know: Jag är inte död. Jag är på landet, lite off med andra ord. Sitter på en halvt öde ö ute i skärgården. Försökte plugga lite, men internet är segt och det är jag med - så jag skjuter på det lite till, illa. Idag är det i alla fall påskafton och runt fyra kommer Adam med familj hit. Jag har som vanligt tvingat mamma att gömma påskägg, eftersom hon aldrig gjorde det när jag var liten så tar vi igen det nu. Men det är inte särskilt kul, eftersom mamma alltid gömmer det på samma ställe. Under filtarna i korgen, every time. Ibland undrar jag om hon håller på att bli senil.

Aja, ville bara kika in och säga Glad påsk!

Här kommer vi som bor i Svingelskogen.


Här kommer vi som bor i svingelskogen, ja här kommer vi i en rad.
       Vi trivs och har det så bra tillsammans (tillsammans)
       och varenda en är nöjd och glad
       ja varenda en är nöjd och glad

Usch, jag hatar verkligen när jag inte kan sova på kvällarna. Jag har liksom inte kommit på något knep på vad man kan göra åt det, utan jag bara ligger där och vrider på mig i sängen. CDen på buttericks vore kanske bra. "Ett....får. Två....får. Tre...får. Fyra....får. Fem....får.". Adam fick den i julklapp av mig förra året. Sedan spenderade vi någon kväll och lyssnade igenom den, Adam fick spader. När jag var lite lyssnade jag alltid på band när jag skulle sova. Jag vet inte riktigt varför egentligen, men det fungerade rätt bra. Ska jag vara helt ärlig så var det inte särskilt många år sedan jag slutade, och egentligen borde jag börja igen eftersom det får en att inte tänka så jävla mycket.

Jag brukade lyssna på Svingelskogen, Morfar Prosten, Vi Fem, Sune och typ..Elmer Hult. Jag kan dem allihop utantill. Men det var ju det som var så bekvämt, att man aldrig behövde koncentrera sig på någonting nytt. Jag lyssnade ju på samma band flera veckor i sträck innan jag bytte, och när jag väl bytte var det mycket svårare att somna eftersom jag tyckte bandet var så spännande. Synd att banden har blivit så slitna att de knappt går att lyssna på. Men jag har faktiskt Toy Story och Ett småkryps liv på CD, jag kanske borde sätta på den nu och sova lite.

Jag är en fråga utan svar, aldrig tydlig aldrig klar



Jag lyssnar på The Poets. Ni vet, bandet som Jimmy Jansson startade sin karriär med. De blev kända genom "Jag finns kvar" som var en låt i Skattkammarplaneten (översättningen till "I'm still here" med John Rzeznik). Jag har i hemlighet alltid gillat dem, och tja - Jimmy Jansson med. Jag tycker de är söta. Sen saknar jag Tallin-resan med Lina, därav bilden från de halvlama discot.

Nu börjar påskhelgen


Påskkärringar


Jag var också påskkärring, fast jag höll mig till rummen i vårt hus.

Idag är det skärtorsdag, påskkärringarnas dag alltså. Jag borde utrymma huset. Jag hatar påskkärringar. Det är söta snälla små flickor(och pojkar) som plingar på och tigger godis. Jag tycker det är helt fel, och det har jag absolut fått från min mamma. Hon hatar också dem, vi springer alltid och gömmer oss när de kommer och plingar på. Men av någon anledning så står de alltid kvar vid vårt hus och plingar typ 20 gånger, de vet antagligen att vi gör samma sak varje år.

Sen att de alltid måste busa gör inte saken bättre. De har både äggat och smörjt in vårat hus med tandkräm. Nu måste jag se till att komma härifrån, ifall de kommer.

P3 på Nalen



Idag träffade jag Anders på förmiddagen, det var länge sedan! Sen fick jag stressa iväg in till stan för att möta Malin. Det var nämligen P3 live på Nalen idag. Lite annorlunda än vanligt alltså. John ME, Florence Valentin, Name the Pet och Melody club var de som spelade, och det var grym stämning. Nalen var ett himla mysigt ställe, och det var inte sådär smockfullt med människor heller.

De som var bäst ikväll var(jag trodde aldrig att jag skulle säga det) Melody Club! Jag har alltid haft lite svårt för dem, musiken har varit skön men deras stil på scen har inte tilltalat mig alls. Men det här var riktigt bra, eftersom man kunde sjunga med i alla låtar, förutom de nya. Sämst ikväll var Name the Pet. En fnissig, fånig tjej som försökte dansa halvporrigt på scen och hade ett dött djur hängande runt halsen. Musiken var väl helt okej, men nä - inte hon!

Hur som helst var det en väldigt lyckad kväll, jag skrek och sjöng hela tiden så nu är jag lite smått hes. Men det gör absolut ingenting. Jag älskar musik.

Män som hatar kvinnor



Igårkväll gick jag och Jenny på bio och såg Män som hatar kvinnor. Riktigt bra måste jag säga, och satan vad rädd jag var i mitten av filmen. Men som alla andra säger: väldigt bra film för att vara svensk. Ganska äckliga scener till och från, men bra gjort. Se den!

Ett år sedan.


Meriter

Vet ni vem jag såg idag? Blondinbella.

Ärligt talat hade jag nästan det som ett mål i livet, att se Blondinbella. Vilket merit tänker ni säkert, men hur många grejer som man vill göra är en acceptabel merit egentligen? Jag vill ha coola saker på meritlistan, inte "skaffa hund", "skaffa jobb", "skaffa aktier". De ska ligga på en tråkig lista. "Bada naken", "Krama random people" och "Se Blondinbella" är saker som finns på min meritlista. Coolt.

Måndag

Helt segt att jag somnade halv 5 inatt. Vad gör man liksom? Jag vet inte hur många nätter jag har suttit och spanat i skolkatalogen. Jag vet liksom redan vilka jag tycker är snygga, jag behöver inte kika mer. Hur som helst är planerna för dagen ändrade, men jag har en del smågrejer att fixa. Jag måste möta upp Malin en snabbis, och sedan ska jag träffa Jenny.

Sen måste jag ringa om jobb och sånt idag också. Usch, kan inte allting bara komma till mig istället? Jag är lat och feg, I know! But hey, det är lov.

Ever thine, ever mine, ever ours.

Nu har jag legat och gråtit framför Sex and the City-filmen, igen. Varför gråter jag jämt? Vilken liten fjant jag är. Och varför gråter man för att det är fint egentligen? För 90% är ju bara elände egentligen, och sen är slutspurten och en lite fjutt i mitten helt perfa. Är inte allas liv så egentligen? Alla har ju sina små guldkorn om man säger så.

Frågan är bara hur min saga slutar. Av någon anledning känns det som att den aldrig kommer sluta bra. Men jag ska sova på saken.

Petra twittrar


People, nu har jag börjat twittra. Egentligen är twitter ruskigt ointressant, but I don't really care. Ganska kul att skriva ändå. Men jag tror nog inte att någon kommer kika in där. Men jag heter i alla fall Pejtra. Jag vill inte heta pejtra, men hela världen använder Twitter så det fanns inte så mycket att välja på.
Här kan ni läsa mitt twitter.

Once a failure, always a retard


Söndag

Idag är det en riktig sån där butter dag. Men är inte nästan alla söndagar det? Jag är sjukt sugen på att gå på bio, men ska nog vänta tills veckan börjar. Det blir ju billigare med CSN-kortet på vardagar, så jag får nog stå ut ikväll. Dessutom vet jag inte riktigt vem jag ska gå med. Jag har flera som jag vill se: Bedtime Stories, Män som hatar kvinnor, Dumpa honom, en shopaholics bekännelser osv. Men egentligen är jag inte ens pepp för att gå utanför dörren. Men jag funderar på att baka någonting. Det vore kanske trevligt.

Nä, riktigt tjurig är jag. Bajs.

Lördag

Det blev en heldag med Lina igår. Men jag tror att jag sammanfattar i lite bilder istället för att skriva.


Jag träffade som sagt Lina..


Ikaroz var också där


Vi stekte pannkisar


Och hade picknick på altanen


Jag ser ut som en femåring


Lina leker cool


Femåring ja..



Vi har likadana skor

På kvällen lagade vi tacos, åt godis och kollade på Låt den rätte komma in med Linas bror+kompis. Mysig dag.

Vårat badrum är färdigt.


Vi hade absolut världens fulaste badrum förut. Det var ruskigt fult, och det sista året har jag inte ens velat att mina vänner ska gå in där av just det skälet. Nu har vi byggt om, och det har blivit en klar förbättring. Jag är inte helt nöjd med plattor och sånt, men det var mamma och pappa som bestämde. Men, allting är bättre än det vi hade tidigare. Bilderna är kassa, men ljuset är inte direkt fotovänligt där inne. Dessutom syns det inte att det är snyggt, men ni får komma hit istället.


FÖRE


EFTER

How?



Jag vet inte hur det hände, men helt plötsligt hade jag en ihoptryckt blogg.se logga som skrivbordsunderlägg. Jag trodde det bara var datorn som blandade ihop allting ibland som den kan göra ibland, men nä. Nu har jag haft den i två dagar.

Fredag



Malin och jag åkte till stan idag. Vi fikade, pluggade, knallade omkring och gick sedan och kikade på Miss Li på bengans. Sjukt mysig dag, och vilket fint väder vi här! Vi filmade en del också, resultatet ser ni ovan. Movie maker var dock inte så glatt idag, så mittenklippet på mig blev i färg eftersom det hängde sig hela tiden.

Fredagsförmiddag


Lågt Gina, lågt.



Kunde jag inte fått ett par snygga byxor nämnt efter mig? De där var ju helt fruktansvärt.
Jävla Gina.

Grattis! <3



Min syster fyller år idag, men hon är i Thailand så jag har inte möjligheten att säga grattis. (Vi har i och för sig skickat sms) Hur som helst, hon fyller 24 år idag. Men jag vet att hon hatar att vara med på kort, så jag lägger inte ut någonting nytaget. Utan det fick bli en stört gammal bild, här gör hon en söt grimas eftersom jag(creepy fingers-armen) skvätter vatten på henne. Jag tycker om min syster.

PÅSKLOV!



Lite tidigt att hälsa Glad Påsk nu, men det är faktiskt en bild jag satte ihop förra påsken. Tydligen så hade vi snö då. Jag ville väl bara upplysa er om att jag har påsklov! Lektionen imorgon är inställd, så det är ingen idé att jag pallrar mig till skolan. Men Malin och jag letar antagligen upp något trevligt internetcafé och försöker plugga lite!

Dear Bernt



Min Bernt är dålig igen. Hur många gånger ska han vara det egentligen? Han dör nog snart. Idag kan han inte ta emot sms, och har inte gjort det sedan P3 startade igår. Så ni som har smsat och inte fått svar: you know why! Men han lär nog krya på sig under kvällen hoppas jag!

P3 live, igen!





 

Så.. P3 live igår! Med Lasse Lindh och Jonathan Johansson. Båda var riktigt duktiga, men Lasse var bäst av dem. Han pratade mycket, sjöng otroligt bra och många av hans låtar är faktiskt riktigt härliga. Jag var där med Malin, Hannes, Lina och Erik. Det var riktigt trevligt faktiskt. Vi såg en tjej som inte kunde använda öronproppar. Det var kul, hur knepigt kan det vara liksom? Det satt en stört snygg kille bakom oss också. Jag har nog aldrig kollat så mycket bakåt förut...

Efter konserten gick vi fram till Lasse, sa hej och kramade honom. Sen ville Hannes ta kort med honom, och det slutade med att vi gjorde det allihop. Men nä, ni får inte se mitt kort. Jag ser ut att väga 80 kg, ganska fruktansvärt faktiskt. Men de andra var söta, så ni får se dem istället.

Peps Persson

P3 live var fint, Lasse Lindh var söt. Dessutom hade jag trevligt sällskap. Men bilderna kommer inte upp förrän imorgon, jag ska nämligen sova och sedan gå till skolan.

Fast å andra sidan kommer jag inte kunna sova, eftersom min näsa är heeelt igentäppt. It sucks, totally. Och vad är det för känsla egentligen? När man andas in händer det någonting, jag vet inte om det är en lukt, en smak eller en känsla, det är så otroligt förvirrande. Det är liksom alltihop samtidigt, helskumt! Hur som helst så kan jag inte andas ordentligt och det försämrar sömnen avsevärt, eftersom det är ganska knivigt att somna när man har brist på luft. Men i värsta fall så svimmar jag, då får jag i alla fall vila. Typ.

Märks det att jag är trött? Godnatt.

Ironi

Idag såg jag och Malin Johan Palm spela in en musikvideo på drottninggatan. Då blev vi helt crazy, precis som Anna-Lisa. Han var...cool.