Hej Italien!

"Vad ska jag ha med mig?"

Frågan har dykt upp i mitt huvud en gång i minuten sedan jag vaknade imorse. Varje gång jag har gått in i mitt rum har jag plockat lite med packningen eller hämtat någonting nytt. Men nu känner jag mig ändå klar, tror jag. Jag funderar fortfarande på vad vi ska pyssla med i bilen. Men vi klarar oss nog. Jag har laddat in två filmer på MP3n. Tyvärr är det riktiga tönt-tjej-filmer. Jag tycker synd om Adam.

Jag tror faktiskt att det här blir mitt sista inlägg innan jag åker. Men jag kommer hem på tisdagnatt. Sköt om er!


HEJDÅ SVERIGE!

Skissa & Gissa

Malin och jag har börjat köra Skissa & Gissa rätt ofta nu. Den som gissar rätt på någon av Malins mästerverk här ovanför får ett inlägg tillägnat sig här i min blogg.

Alperna


Alltid Emma...

Inatt drar vi alltså. Det känns härligt att behöva gå upp klockan 3. Vi kan verkligen aldrig åka iväg en normal tid på dygnet, utan vi ska liksom rubba dygnsrytmen totalt när vi ändå är igång! Klockan 7 går flyget ifrån nyköping. Jo, för vi ska ju inte vara normala och åka från Arlanda heller.

Det ska bli skönt att komma bort, även om det känns helt knas. Vi har inte åkt iväg på skidsemester på hur länge som helst, och aldrig utomlands. De senaste åren har det bara varit över typ 2 dagar eller så. Men jag tror att jag faktiskt har packat det mesta nu!

Fettisdagen


bild från förra året

Idag är det tisdag. Men inte vilken tisdag som helst, det är fet-tisdag. Vilket innebär att man får äta semlor. Vi brukar alltid göra egna söta bullar, men i år verkar det inte bli så. Mamma är borta, pappa är borta och jag är seg. Mamma ska köpa hem istället. Tråkigt tycker jag, det är ju antagligen inte lika gott. Menmen, jag har ju aldrig ätit en köpt semla så det är väl dags nu!

Jag har klippt mig.

Nu har jag klippt mig. Jag måste säga att det ser likadant ut som innan, lite fulare bara. Jag hatar att klippa mig, det är fruktansvärt. 1. Man får sitta och se sig själv i spegeln i minst en halvtimme. 2. Man får hår i ögonen. 3. Resultatet blir aldrig som man har tänkt sig. 4. Man ser ut som en svamp efteråt.

Det enda som är trevligt med att klippa sig är att man får håret tvättat. Jag är nog inte den enda som tycker att det är extremt behagligt när någon masserar en på huvudet. De har även gjort ett tappert försök att få det ännu trevligare i dusch-stolen. Rygg-masserande stol. Jag vet inte riktigt om det är någon höjdare, jag tycker att det känns ungefär som om någon trycker in sju pinnar i ryggen. Men det är säkert skönt ibland.

Sen är det också lite lätt tragiskt när man ser håret falla ner och lägga sig på prassel-klänningen som man får ha på sig. När hår-stumparna är blöta är det inte särskilt jobbigt, men när det har torkat ser man ju att det är ens egna stumpar som ligger där. Och på något sätt känns det lite deprimerande.

Bra eller Anus?Jag undrar vad Bloodhound Gang tänkte när de valde den här bilden till deras skiva. Nog för att den är rätt unik i sitt tänkande, men jag vill fasen inte ha en naken tjock man i min skivhylla.

Funderingar när man shoppar

Har ni tänkt på den där orkanen som butikerna skjuter på en när man kliver in, vad fasen är den till för? Det är ju så störande att få en vindpust från alla håll som får håret att lägga sig åt alla möjliga håll. Jag har tänkt att det kanske skulle kunna vara för att värma oss små frusna kunder som kommer in. Men hur funkar det när blåsten är iskall? Vad mer kan det tänkas vara till för? Blåsa bort baciller? Fixa en wild-look på allas frillor? För att alla ska få Carola-feeling? Nej jag kommer faktiskt inte på något fiffigt.

Förslag?

Päronrumpa

Okej, tjockisbyxor var inte lätt att hitta. Jag ville ju skaffa mig ett par sånna där riktigt flashiga(men diskreta), och det gick ju lite sisådär. Majoriteten i Sverige(som åker skidor eller pulka) är tydligen små/smala eftersom min storlek var helt omöjlig att hitta. Jag har sprungit runt i halva Stockholm nu, och gav sedan upp och köpte ett par svarta trista som får min rumpa att se ut som ett päron.


(Det är inte jag som har tagit bilden. Dumma mig, jag får inte ta.)

Snösnösnöööö!

Okej, kära vänner. SLUTA KLAGA. Nu har vi äntligen fått vår härliga fluffiga snö som täcker gatorna. Visst, den är jävligt sen men vi kan väl lika gärna njuta. Ska man lita på alla klimat-snubbar lär vi inte få ha såhär härlig snö många år till. Jag ska fan åka pulka för att fira, jag ska försöka klämma in det imorgon. Men först måste jag ta mig till Farsta med mammis och köpa tjockisbyxor(täckisar alltså).

Känns lite knas att åka till Alperna. Jag har liksom aldrig åkt utomlands till ett ställe som är kallare än Sverige, så jag har inte riktigt koll på vad jag ska ta med mig. I princip samma kläder som de jag knallar omkring med nu, vilket känns lite knas. Dessutom funderar jag på vad fasen Adam och jag ska pyssla med under bilresan mellan flygplatsen och Courmayeur, vilket är 3 timmar ungefär. Vi brukar ju lyssna på musik och gissa låtar. Jag borde alltså lägga in sjukt många klassiker som han borde kunna gissa rätt på. Adam är nämligen helt stört dålig på musik.

Godnatt


Jag älskar kineserJag bara älskar de här kineserna. Jag såg den här videon för flera år sedan, och har numera den här versionen på låten på min MP3. Jag brukar lyssna på den och dansa deras dans. Coolt.

Varning för ocharmiga bilder.

 
 

Alltså..Webcameran var ingen bra uppfinning. Hur ser man ut liksom?

Melodifestivalen med lite glass

 
Vad tyckte ni om dagens melodifestival? Helt okej tycker jag, jag hejar faktiskt på EMD. Jag diggade låten och jag gillar dem ganska mycket i hemlighet. Jag är nog allätare vad gäller musik, jag kan tycka vad som helst är bra. Dagen i ära köpte jag  Ben & Jerrys. Sjukt länge sedan faktiskt, inte på hela året och även långt innan det. Den glassen har allting, seriös. Det som skulle kunna göra den bättre är att den faktiskt skulle kunna vara lite nyttig också, och lite billigare, då skulle jag leva på den. Det är en gammal bild, eftersom jag inte pallade ta kort idag.

Jag tänkte på den här Sofia-tjejen som var med i melodifestivalen, som jag aldrig hade sett förut. Borde jag ha gjort det? Hur som helst, att hon sjöng på grekiska är för mig himla knasigt. Hur skulle det vara om Sverige skickade ett grekiskt bidrag? Det är ju helskumt. Visst, i princip alla länder sjunger på engelska. Men det är en helt annan grej. Eller?


Sing for life, sing for joy

Något av det allra härligaste som finns är att sjunga. Det släpper ut alla känslor, får tiden att gå fortare och det finns inte tillräckligt med minne i hjärnan för att kunna tänka på annat. När jag går hem från olika ställen mitt i natten så sjunger jag alltid, högt. Det är så pass öde i Tyresö att det inte är en kotte som hör om jag sjunger högt, så det gör jag. Kan jag inte sjunga högt så viskar jag, och kan jag inte viska så mimar jag. Men det är sällan folk som hör mig sjunga, om jag inte mumlar såklart. Det gör jag ju jämt.

Sjunger ni?

ÄNTLIGEN!


Det bästa med att gå i skolan måste väl ändå vara loven?

Debatter som går överstyr..

På TV just nu: En debatt kring färskpressad apelsin juice.

Det känns som de heta diskussionerna nu för tiden är oerhört fjantiga. De debatterar om begreppet färskpressad, och säger att det är vilseledande. Som om det är någon människa som tror att om det står färskpressad apelsin juice från Spanien betyder det att bakom hyllorna på ICA finns en spansk liten håla med solmogna apelsiner som någon pressar varje morgon. Nej, klart som fan att det inte är. Huvudsaken är väl att det smakar färskpressat, och det måste jag faktiskt säga att det ofta gör.

Debattera om någonting vettigt istället, typ om ideal. Heja Blondinbella.

Onsdag

Idag var det utbildning som gällde. Eller ja, utbildning och utbildning. Jag och Malin är numera en del av Arbetsmiljögruppen i skolan, och idag var det första dagen där vi fick veta vad vi kommer syssla med och sedan fick vi lära känna alla andra. Det var roligt, vi fick diskutera mycket i grupper och ta upp intressanta frågor kring jämställdhet, mobbing, när man ska agera osv.

Jag tror i alla fall att det kommer bli en bra erfarenhet, även om det är få gånger. Jag märkte hur mycket vi hann med idag. Vi hade en jättebra föreläsare där, som fick en att se saker ur andra perspektiv. Tyvärr minns jag inte vad han hette, det var inget Svensson-namn direkt.

Just det, jag fixade en grym present till Lina också. Hon, jag och Franz Ferdinand på Cirkus den 21 mars. Inte illa.
Godnatt!


Det här är jag, imorse. Inte helt coolt.

Grattis Lina!Jag kan knappt tro det, men tjejen här ovanför är numera myndig. Helt otroligt, faktiskt. Det känns väldigt konstigt att det plötsligt blir en sådan klar skillnad på vår ålder. Hon får göra en massa saker som jag inte får. Men hon har lovat att inte växa ifrån mig. Hur som helst, jag ska strax knalla iväg till henne med min födelsedagspresent.

GRATTIS LINA 18 ÅR! <3 Du är bäst.

Ni är unika.

Är det någon mer än jag som märker att det vanliga idealet håller på att tyna bort? Vi har haft väldigt många normer i Sverige, vi ska vara si och så och se ut på ett visst sätt. Men det känns som att det "normala" inte längre är det pinnsmala människan med perfekt hy och en fantastisk trevlig personlighet. Det är faktiskt ganska ute, eftersom det är så många som är så nu. Personligen så har jag fortfarande kvar ett ideal, men jag märker att många andra strävar efter att gå mot idealet.

Plötsligt är det coolt att vara unik och ha ett speciellt drag, ett speciellt utseende eller en speciell stil. Det må låta helt underbart att man nu kan bli accepterad för den man är, men jag har stött på ganska många som tar det här lite för seriöst. De kan inte köpa den där tröjan från Gina Tricot eftersom de vet att många andra också kommer att handla där, de kan inte köpa den parfymen för den tycker så himla många om.

Det jag menar är att folk helt plötsligt pressar sig själva till att vara unika, som om de inte redan är det. Jag vet att jag kanske inte är den personen som sticker ut mest, men det bryr jag mig inte om. Jag är varken ute efter att sticka ut eller passa in. Jag utgår från vad jag själv tycker och tänker, och människor får helt enkelt acceptera det. Jag tillbringade många år som yngre med att försöka göra alla andra till freds och ha precis samma åsikter som alla andra. Och hur fungerade det? Jag blev utnyttjad, tagen för givet. Jag ångrar det så himla mycket, eftersom det fortfarande hänger kvar och det är många som inte tänker på att jag faktiskt har egna viljor. Jag är inte stolt över den jag är eller hur jag se ut, men det kommer fan inte bli bättre bara för att jag försöker bli som alla andra.

Alla är unika.


Namninsamling

Snälla, kan inte alla skriva på här? Alla vill väl se Mysteriet på Greveholm igen? Jag trodde väl det.

SKRIV PÅ!

Coolt.

Idag är jag ful. Jag är alltid ful, men idag är jag lite speciell ful. Inte coolt.
Dessutom har jag agerat packåsna nu på morgonen, eftersom jag har med mig kamera, dator, böcker och idrottskläder. Det är inte så coolt det heller.
Nu ska jag ha grafisk kommunikation. Det är coolt.

The whole damn world is just as obsessed with who‘s the best dressed and who's havin' sex

Jag loggade in på blip.se för första gången på år och dagar igår. Jag skulle spela Yatzy med en vän. Direkt när jag hade loggat in i spelrummet kom en konverastionruta upp och "mackan68" hälsade på mig. Två minuter senare frågade han om jag var singel, och efter ytterligare någon minut hade vi konstaterat att han var upptagen med gärna ville busa. Därefter frågade "mackan68" om jag hade haft sex. Efter att ha pratat med Mackan i 5 minuter var han villig att köra sin taxi till Stockholm för att få träffa mig och "busa". Jag tror att ni allihop förstår vad han var ute efter.

Det är tragiskt att människor går på det här. Det är sorgligt att det finns människor som är såhär. Och just det, nämnde jag att killen var 27? Vart är världen påväg egentligen?

Singing bee

Den här dagen blir inte riktigt som planerat, men det blir nog bra ändå. Först ska jag ta mig in till stan för att förhoppningsvis hinna se en låt med Mando innan jag springer till tunnelbanan för att gå på Singing Bee-inspelning. Det blir antagligen segt och man får ont i ryggen, men vafan. Man kan ju sjunga med i alla fall. Dessutom har jag fina vänner med mig.

Jag ska åka in redan nu i princip, Lina och jag ska gå från gullmars till t-centralen är det tänkt. Vi hade föresten en jättemysig kväll igår, med middag och melodifestivalen. Trevlig söndag allihop.

Alla hjärtans dagDejten blir av, med Lina alltså. Hon är min stora kärlek. Ni kan till och med se hennes namn i hjärtat på bilden. Vi ska i alla fall hem till henne och umgås, och njuta av att vi är singlar - typ. Vad ska ni hitta på?

Sprid lite kärlek till de ni tycker om idag, de lär inte bli ledsna.

Gym.


Foto: Jag

Well, jag åkte till gymmet. Men eftersom jag inte hade ätit särskilt mycket till lunch så blev jag trött väldigt fort, så därför var jag inte där mer än en timme. Hur som helst känns det riktigt skönt att det är fredag, och att jag faktiskt inte behöver göra någonting. Jag har behövt plugga med någonting varje dag efter skolan och det har inte varit särskilt kul. Vi får se vad som händer ikväll, antagligen ingenting speciellt!

Fredagen den 13de

Jag tror att nästan varenda människa är lite extra försiktiga idag eftersom det är fredagen den 13:de. Men nä, inte jag. Jag ska åka och gymma tror jag, så får vi hoppas på att jag inte kläms i mag-maskinen. Jag kommer ju aldrig ut ur den, den är faktiskt knepig. Har jag inte ont i huvudet när jag slutar ska jag i alla fall åka dit.

Alla hjärtans dag imorgon, och jag har bjudit Lina på dejt. Ni vet, kompisdejt. Men Lina var sugen på att gå på konsert, och det vet jag inte om jag tänker gå med på. Hur som helst tänker jag inte ligga hemma och deppa över att jag inte har någon kille att krama på, det kan jag göra med mina vänner istället. Alla hjärtans dag betyder faktiskt inte Alla pars dag.

Jag bakar

Min naturkunskapslärare tyckte att jag skulle baka idag. Charles Darwin, grundaren av evolutionsteorin, fyller 200 år gammal och det tyckte minsann min lärare att man skulle fira. Visst, tänkte jag. Jag klagar inte på en anledning att baka, och det gjorde faktiskt inte mamma heller idag. Mina kladdkakemuffins ligger och gosar i ugnen och det luktar helt underbart.

Sådär allihopa, nu har ni en anledning att baka ni med. Grattis Charles Darwin, och tack för muffinsarna. Typ.

Johnossi & Molotov Jive

Gårdagen var fantastisk. Den bästa P3-live som vi har varit på, med mycket skratt och ett riktigt jävla drag. Johnossis låtar är helt grymma, och Molotovs basist var sjukt gullig. En kväll att minnas med andra ord. Dessutom fick jag kramar av båda medlemmarna i Johnossi och sa till dem att de var riktigt grymma. Jag älskar P3 live. Bilderna blev dock inte särskilt bra, eftersom ljussättningen var helt knas, speciellt på Johnossi. Men det är minnena som räknas.


Molotov Jive


Den söta basisten, Anders.


Johnossi (som sagt, kass bild)


John

Ja, det är nog många som drömmer om det.

(Malin och jag sitter i matsalen och pratar)
Malin: Ja men det vore ju ganska bra att veta att man ska dö någon månad innan, så att man kan göra en massa saker som man vill göra innan man dör.
Jag: Ja, typ som att skita i skolan!
Malin: VA!?

Det tog ett tag innan jag insåg att min kommentar kunde betyda två saker...

P3 live!


P3 Live session ikväll!

...fast inte med Agnes och Erik, utan med Johnossi och Molotov Jive. Grymt.

TsatsikiJag kände mig ledsen såhär på kvällen. Det gick inte att plugga i det tillståndet, så jag gick in på youtube och kollade på Tsatsiki. Det var jättebra kvalitet på youtube och filmen är ju helt underbar. Jag hade inte sett den på sjukt länge, så det var mysig. Hur gullig är han inte?

Dessutom har jag, Malin, Lina och Emil biljetter till P3 live imorgon. Helt grymt, nu är jag glad.

Måndag.

Överallt talas det om det fantastiska vädret som har kommit till stockholm idag. Jag, däremot, vet inte om jag var sådär jättelycklig imorse när jag försökte springa till bussen men halkade och druttade i marken i snön. Jag försökte komma upp igen men lyckades bara falla ihop på ett nytt smidigt sätt. Jag kom ett par meter och föll i marken en gång till. Tror ni jag hann med bussen? Nej. Jag fick sitta och vänta på bussen med en stark sol rakt i ögonen. Inte coolt.

Kvällen har spenderats med Felicia. Vi satte på en värmande ansiktsmask, försökte lära oss att göra sotade ögon och åt lite grönsaker med dipp. Sotade ögonen gick helt åt pipsvängen, jag såg riktigt billig ut. Ansiktsmasken smakar riktigt illa, jag föreslår att ni inte smakar det. Men dippen var god.


Ehm..ja..


bluefox.nu

Är leopardleggings coolt eller fult? Jag kan tänka mig att det skulle se helt åt helvete ut på mig, men vissa passar ju grymt bra i det. Vad tycker ni?

Nej, jag modebloggar inte.

SöndagIdag är det söndag, vilket innebär målning och plugg. Vi har börjat måla i mitt rum, så nu ska jag måla där pappa inte kommer åt med rollern. Det känns jätteskönt att vi har kommit i gång, men mindre skönt att jag och inredning inte riktigt passar ihop. Menmen, svart och vitt kan väl inte bli fel?

Jag är riktigt sugen på ligga och kika på en bra film idag, men det får vänta till ikväll. Har ni något filmtips? Beck och The Break-up går på TV vet jag, men någon annan?

Lördagsnätter

Jag tycker om lördagskvällar. Man umgås, skrattar, äter gott, ler, pratar. Men framför allt tycker jag om tystnaden som är på natten. Jag halvligger just nu i min säng, och det enda jag kan höra är det dova surrandet från min dator och mina fingrar som far över tangenterna. Jag blir väldigt lugn i den här tystnaden, när det inte finns någon rörelse eller något prat omkring mig. Mina tankar flyter iväg men, om det inte har hänt någonting speciellt, aldrig på något krävande eller irriterande sätt som det gör i veckorna.

Missförstå mig inte. Jag trivs allra bäst tillsammans med andra människor. Men den här tiden på dygnet är på något sätt..harmonisk. Det är nu, och bara nu, som jag kan känna mig lugn. Ingen stress och ingen press. Det är ingen som ser mig här, ingen som märker om jag har en lite för utåtstående mage eller en finne i pannan, inte ens jag. Det är mörkt, tyst och varmt. Det känns bra.


Mix megapol

Har ni någon gång funderat över Mix Megapols slogan "Vi blandar dagens hits med det bästa från igår"? Det har jag. Från början tolkade jag det som att det var en kanal med den nya musiken, blandat med typ 90-tals musik. Det vore ju faktiskt helt underbart med en sån kanal. Men nu har jag funderat lite, och jag måste ju helt enkelt tolkat det fel.

"Det bästa från igår" betyder precis som det säger det bästa från igår. Det är samma jävla musik varenda gång man lyssnar på kanalen, precis som det var dagen innan. Tänk att det tog så lång tid för mig att komma på det.

Espresso House.

Idag efter skolan skulle jag och Fia fotografera. Men har ni kollat ut? Det var inte riktigt väder för det. Först var det snö precis överallt, och sen blev det sådär trist och grått. Så vi gick och fikade istället, på Espresso House. Jag hade sett ett som jag tyckte såg ut som en nattklubb, men som verkade vara lugn och mysig. Så vi letade upp den och beställde oss en bulle och lite varm choklad. Vi satt och prata och helt plötsligt börjar Fia skratta och pekar på väggen bakom mig. Där står det The white room. Helt plötsligt upptäckte vi den övertäckta baren, och det visade sig att det var en nattklubb. Närmare bestämt den som Björn Gustafsson skämtar om. Coolt.


The White room, som sagt.

Alperna om några veckor!


Bild från Bjursås 2007

Åh, jag har glömt berätta. Eller snarare, skitit i/det har inte riktigt varit bestämt. Men den 26 februari åker jag till Courmayeur, i Italien alltså, för att åka skidor i Alperna. Läskigt. Jag har aldrig varit där, men det blir nog roligt. Dessutom lär det vara hur vackert som helst, kameran måste åka med! Det blir lite andra vyer än Sveriges platta berg.

Ett sånt där inlägg där allt ska nämnas


Foto:
Patrick
"Modell": Jag

Jag har lite svårt att koncentrera mig idag. Jag har lagat hamburgare med bröd som smakade semla*, kikat på inspelat Top Model, skrivit lite på "novellen", och bara suttit och inte gjort någonting alls. Det är ju faktiskt rätt skönt att inte göra någonting alls. Just nu sitter jag bara och lyssnar på köksfläkten. Det snöar ute, hur mysigt som helst. Jag blir snurrig när jag ställer mig upp, men det är ingen fara. Jag vill träffa Fia.

* Det är semmeldagen idag, wiho! Frågan är om man orkar baka, det gör vi ju alltid. Men då får jag äta semmelbröd i ett år, vi har fortfarande år typ 3 från förra året.


Uppdatering: Det är inte semmeldagen idag. Det var Malin som fick för sig det, jag tyckte ju att det var konstigt.

Sjuk

Jag stannade hemma idag, jag kände att det var dags. Jag var hemma en dag förra terminen, och har inte varit det än den här terminen. Därför kände jag när jag vaknade imorse med halsont, huvudvärk och konstig känsla i magen att jag faktiskt kunde stanna hemma. Jag gick och la mig, gick upp runt 10 och kände mig ännu eländigare. Blä, säger jag bara.
Jag ska i alla fall försöka plugga lite, jag måste skriva någon form av berättelse. Men jag ska nog inte ligga och försöka pressa fram någonting, utan måste gå och vänta på att tankarna själva flyter iväg. Det kan ta lång tid, men det gör nog inte så mycket. Synd bara att snickaren är hemma.

Cupcake-pyssel

Idag efter skolan åkte Malin och jag hem hit, som planerat. Vi skulle baka cupcakes. Ni vet, de där helt fantastiska skapelserna som man gör med muffins. Vi hade köpt sockerpasta och förberett med lite andra ingredienser och sedan var det bara att mojsa ihop allting. Det var svårt, jävligt svårt. Och varken jag eller Malin är väl särskilt händiga med våra fingrar. Men det var roligt i alla fall, vi skrattade riktigt mycket och det var roligt att testa på.


Här har ni resultatet! Den obligatoriska smileyn, och efter många försök med både ditten och datten blev det en snögubbe också. Egentligen en med ett hjärta också, men den fick vi inte med i studion. Men ja, mina studiolampor strejkar. Det var en som fungerade en liten stund, och det är då jag hann ta den här bilden. Jag får nog lämna tillbaka dem. Sen har ni våra fina handleder, vi ritade Harry Potter-ärr på dem. Minns inte riktigt varför dock, men det var coolt.


Typ språk liksom.

Jag har alltid tyckt att ett enkelt och välformulerat språk är det finaste. Antagligen är det så på grund av att mitt ordförråd inte är särskilt brett, och att jag alltid blir otroligt trött i huvudet av att läsa svåra texter. Jag ser det bara som en överdrivet många ord som proppas in i en text där de faktiskt inte behövs. Variation i språket är bra, synonymer och metaforer. Men man behöver inte försöka låta som en tråkig högt uppsatt advokat. Det är ju bara trist.

Det är därför jag rätt ofta slänger in orden "typ, liksom, faktiskt". De passar bra när man uttrycker sig, de får språket att se lättsamt ut. Men jag skriver det alltid på skojj, och inte för att jag behöver göra det. Jag tycker bara att det är en stil, och den tycker jag om. Man jag undviker självklart de orden i skolarbeten och ställen där det ska vara lite mer välformulerat, för jag antar att jag inte kommer ifrån det.

Grattis Mikaela

Dagen började med buller och brak, kan man säga. Jag tyckte väckarklockan lät förjävligt, tills jag upptäckte att man knappt hörde väckarklockan. Nä, det var snickaren som slipade lite. Det lät ungefär som om huset höll på att braka, och jag såg inte så stor mening med att ligga kvar utan knallade upp och gjorde det jag brukar.

På bussen till skolan mötte jag en jädra massa barn, och två lite äldre människor. Barnen kallas sexor från Kunskapsskolan, två lite äldre människor kallas mina gamla lärare. Henrik. Vi pratade om allt möjligt tills det var dags att gå av bussen och traska in i skolan.

Efter skolan åkte jag och Malin in till stan för att köpa lite smågrejer, och vänta på att klockan skulle bli 18. Vi hade bestämt att vi skulle se när Globen bytte namn. Men nä, ni missade ingen gigantisk cermoni med fyrverkerier och confetti. Faktum är att de tjuvstartade och tände namnet redan innan vi hann dit. Men vi gick i alla fall och spanade. Ericsson Globe. Inte najs. Varför kan det inte bara heta Globen? Det är liksom helt onödigt att knuffa in ett ord innan. Ingen kommer ju ändå säga det.

GRATTIS MIKAELA SOM FYLLER 17 ÅR IDAG. Vi måste ses snart.

Förlorandet av hjärnceller..

Ni vet att det sägs att man tappar hjärnceller av att slå i huvudet, nicka en boll eller liknande. Jag blir alltid lite skeptisk när jag hör folk säga det. Jag kan liksom inte se framför mig att man tappar celler. Hur går det till? Jag ser hur cellerna ploppar ut ur håret och faller ner på golvet. Och det vore ju faktiskt lite äckligt, jag menar..det skulle ligga celler överallt i så fall.

Förstår ni varför jag är skeptisk?

Pepparkaksdeg

 

Det blev inge godis idag, faktiskt. Lina kom hit för att vara "modell" till mina estet-uppgifter(vilket gick lite sisådär) och hon tog med sig pepparkaksdeg. Så, vi har ätit pepparkaksdeg istället. Julen må vara över, men degen är faktiskt lika god året runt. Nu är jag dock ganska trött på det, och Lina lämnade kvar halva degen här. Ni får smaka om ni vill.


Äntligen!

Vet ni vad det är för datum idag? Jo, det är första februari. Vad innebär det? En ny månad. Vad innebär en ny månad? ATT MIN NYTTIGHETSMÅNAD ÄR SLUT. Fy bubblan vad underbart, måste jag erkänna. Jag klarade det, det trodde jag faktiskt aldrig. Jag som har gått omkring och sagt att jag aldrig skulle klara av att ha ett godislöfte, så drar jag igång en nyttighetsmånad där jag inte får äta ett piss. Det är ganska coolt ändå, att jag klarade det. Det visar att jag har lite självdisciplin i alla fall.

Men en månad räckte gott och väl, för satan vad tråkigt det har varit. Menmen, idag ska jag gå och köpa en godispåse. Det känns nästan som om jag har glömt hur man gör...