Årsresumé 2011

Det är dags att summera året. Svårt. Det känns som att det här året har tagit så sjukt lång tid. Det känns som helst sjukt länge sen som jag hade praktik, som gick helt åt skogen. Jag och min handledare fungerade inte alls. Eller ja, jag fungerade inte med henne. Hon fungerade tydligen kanonbra med mig och grät när jag slutade. Det var en väldigt konstig människa. Jag fick uppleva en hel del grejer med henne, så det var absolut inte bortkastad tid. Men det fungerade bara inte. Jag hann även med en Spanienresa, precis när hela den pannkakan tog slut.

Resten av våren var bara förberedelser för studenten, och fokus på Malins och mitt projektarbete. Jag spenderade inga pengar alls, förutom till just studenten. Min syster gifte sig också. Jag hade konstant ångest för hur fasen jag skulle klara det budget-mässigt. Men det löste sig ju på något vis. Studenten och allting runt omkring det var jävligt intressant. Jag skulle inte, som många alla gör, säga att det var den bästa dagen i mitt liv. Däremot är det en dag värd att minnas. Och det var jävligt roligt. Första skivan var en glad överaskning, och den bidrog absolut till en personlig utveckling för mig, och alkoholen blev ett lite mindre problem. Att jag dessutom hade en överaskning som ringde på dörren morgonen efter studenten gör det ännu mer minnesvärt.

Jag hade min sämsta födelsedag någonsin. Ensam och jävlig. Dessutom fick jag reda på att konserten som jag hade längtat efter så mycket blev framskjuten 11 månader. Happy fucking birthday. Haha. Jag drog i alla fall till England under sommaren, eftersom biljetterna redan var bokade.

Under hösten har jag tagit en kurs som hette Digital grafik och illustration. Inte en särskilt intressant kurs, men helt okej. Jag började även jobba på Friskis & Svettis. Förutom det sökte jag en hel del jobb, men det var lite motigt eftersom jag skulle åka iväg i tre veckor, och det helt enkelt inte gick ihop med ett nytt jobb. Och ja, USA skriver jag ju en enskild resumé om. En 2011-lista känns faktiskt nödvändig. Dessutom har jag lite abstinens. Det var länge sedan man höll på med listor. 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag tog studenten, var på bröllop och jag började på högskola.

Har du några nyårslöften?
- Jag har inte kommit fram till några ännu. Men att sluta bita på naglarna är ju en standard.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Nej. 

Vilka länder besökte du?
- Spanien, England och USA.

Bästa minnet från 2011?
- Det blir nog studenten och USA. Svårt att välja mellan dem. 

Bästa köpet?

- Min jumpin. Alltså. Skönare plagg finns inte. Jag må se ut som jag har en blöja på mig. Men sjukt jävla värt £12. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Smink, skulle jag tro. Har fått ett plötsligt intresse för sånt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
- En massa saker. Vänner. Och resorna jag gjorde. Jag älskar att resa.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Mina senaste år har verkligen varit berg- och dalbanor. Så det är svårt att säga. Men jag har varit väldigt ensam.

Favoritprogram på TV?
- Jag kollar i princip inte på TV. Men om serier räknas skulle det nog vara Dexter. Jag betade av 5 säsonger på några veckor. The big bang theory är en ständig favorit också.

Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?
- Ett jobb.

Vad ser du mest framemot med år 2012?
- Jag har två fantastiska konserter att se fram emot. Blink 182, och Coldplay. Sedan ser jag fram emot att förhoppningsvis börja plugga till hösten.


Praktik.


Spanien


Elin & Charlies bröllop


En del av projektarbetet


Studenten!


Slutet av HP :(


En pingvin. I Englandet.


Eh.


En av mina starkaste minnen, skulle jag tro.


Juuuuuuuuuuuul. Jag och syster.


USA del 2: Maui

Dags för del 2 alltså: Maui. Vi besökte två öar på Hawaii, Maui och Oahu(Honolulu), och jag får dela upp öarna i två inlägg. Jag går i kronologisk ordning och börjar med Maui.

Vi bodde på två olika ställen, två olika condos som vi hyrde av privatpersoner. De första dagarna tog vi det bara lugnt. Vi badade, solade och hade det bara skönt. På kvällen träffade vi några av pappas jobbarkompisar som också var där på semester. Vi åt lyxmiddagen Orvar på någon resturang i närheten. Det var..konstigt, men jävligt najs.


Utsikten från första condon.


Lyxig mat som kanske inte ser så lyxig ut.


Jag hade en seriös lista med ställen jag skulle gå till och saker jag skulle äta/dricka. Walmart var en av ställena, såklart.

Efter ett par dagar kom även Adam och hans familj dit. Vi åkte bil runt ön, och såg väl det mesta skulle jag tro. Knallade sjukt länge för att komma till "The twin falls". Vi förväntade oss två stora vackra vattenfall som porlade i solskenet. Men nä, vattenfallet i Nyfors var mer imponerande än detta. Fint ändå dock.


Twin falls.
På en av USA:s bästa stränder, har jag för mig. (In action bilder blir alltid fina på alla andra. Men jag och pappa ser bara ut som stela robotar.)
Svart sandstrand


Yogurtland. Favoritstället.


Men den absolut mest fantastiska grejen med Maui var sköldpaddorna. Ett av mina mål med resan var att få se en sköldpadda. Men jag fick inte se en sköldpadda, jag fick se typ 10. Precis utanför våran andra condo, bodde en sköldpaddsfamilj. Vi kunde simma ut 10 meter, och sedan simmade vi med 4 sköldpaddor samtidigt. Det var både gammelfarfar, lilla barnbarnet och hela tjocka släkten där. Fantastiskt var det. Så himla fina djur. Så chill. De brydde sig inte alls om oss. Tyvärr var det olagligt att röra vid dem, men vi kom tillräckligt nära i alla fall.

En av dagarna var det dock riktigt blåsigt. Vågorna var höga och strömmarna ganska kraftiga. Men vi skulle såklart ut till sköldpaddsfamiljen i alla fall. Jag var rädd redan från början och skrapade upp benen en del på vägen ner. Så simmade vi omkring och njöt av sköldpaddorna, och helt plötsligt hade alla andra gått upp och jag var ensam kvar i vattnet. Jag, som den mes jag är, blev ganska rädd. Skrek till pappa och klagade på att han hade lämnat mig ensam i vattnet. Och det slutade med att han skulle försöka hjälpa mig upp ur vattnet. Det var ingen strand utan vi klev i och ur vattnet på klippor. Och på vägen upp låg det sjöborrar i varenda skreva. Jag var livrädd. Det hela slutade med att när jag var halvvägs upp ur vattnet kommer den största vågen på hela dagen, och drar med sig oss och kastar oss mot klipporna. Pappa försökte skydda mig, och skrapade upp både rygg och armar. Jag skrapade upp lite överallt, framförallt axeln som det rann blod om och som jag fick tvätta med sprit i flera dagar. Allting blev ganska dramatiskt.


Utsikt från vår andra condo (klipporna i högra hörnet var där vi skulle försöka ta oss upp efter snorklingen.


Sköldis.


Jag och den minsta


Ett par av dem :)


Jag och lillen, hahah


Har ingen lust att bloda ner bloggen, så här är mina ärr på axeln istället

En av dagarna tog vi även en surflektion tillsammans allihop. Det var häftigt, och svårt. Ni vet ju hur osmidig jag är. Att försöka ställa sig upp på brädan och vara lika stel som en 95-åring är fan svårt. Och man är inte särskilt graciös. Men jag kom upp, på första försöket faktiskt. Men vi fick ju självklart en hel del hjälp av vår instruktör. Tjejerna fick såklart ha på sig rosa. Fyfan. Har aldrig kännt mig snyggare.


Suuuuurf. (Vår instruktör i bakgrunden)


Adam, som också kom upp på första försöket

Det finns såklart en massa mer att berätta. Men det räcker nog för idag. Maui var ett otroligt vackert ställe, och jag skulle mer än gärna åka tillbaka dit.


Lite duschfrågor

Två frågor.

Vilken håll vänder ni ryggen till i duschen? Jag trodde det var en självklarhet att alla gjorde likadant. Men jag har sett en del svara på frågan, och inte en kotte verkar göra som jag: Stå med ryggen mot duschen och blicka utåt.

Hur står ni i duschen? Alla måste väl ha problemet kring att armarna sticker ut ur duschstrålen? Jag frös alltid om mina armar när jag duschade som liten, så jag började ha armarna ovanför huvudet, och så fördelar jag vattnet ner över kroppen. Men hur gör ni? Jag ser sällan folk som står som jag i duschen. Inte för att jag brukar spana in folk som duschar, men ni fattar.

Nå?

Snuggie

För att fortsätta på USA-spåret. Jag köpte en snuggie. I Sverige verkar det kallas för en Snugrug, ni vet en sån där gigantisk filt med armar, och kosta 300-600 spänn. Jag fick min för 6 dollar, alltså inte ens 50 kronor. Underbar uppfinning. Och stor nog att jag nog kan bjuda in 3 kompizzar att dela den med.

 


Godaste efterrättenDet här, mina vänner, är nog världens bästa efterrätt. Bilden är missvisande. Det var helt enkelt inte den vackraste skapelsen, och den är dessutom redan äten på. Men wow. En varm, mjuk chocolate chip cookie, med vaniljglass(god vaniljglass!), grädde (god grädde!) och chokladsås.

Den här delikatessen verkade finnas på lite alla möjliga ställen. Just den här fanns på Bubba Gump. Ett trevligt ställe, som har en del Forrest Gump detaljer i sig. Jag stötte även på den på två andra ställen. Yummie.


USA del 1: Los Angeles

Jag har varit hemma ett tag nu, och ångrar faktiskt att jag inte skrev här direkt. Vill gärna skriva om allting som hände i USA, mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka och minnas. Men jag får helt enkelt skriva nu! Jag delar delar, ställe för ställe. Blir enklare så. (Jag kommer inte att orka redigera bilderna, bara så att ni vet det.)

Vi börjar med Los Angeles.

Efter en grymt chill resa dit, med egen tv framför sig där jag kollade på den nyaste HP filmen och Big Bang Theory, kom vi fram till Los Angeles. Dygnsrytmen var ju helt rubbad, och man ville helst sova. Tyvärr var klockan bara 12 på dagen, Los Angeles-tid, när vi landade, så det var bara att stanna uppe. Vi bodde två gator ifrån Hollywood, så dit knallade vi första dagen. Och vilken förvirring. Jag vet inte riktigt vad man hade för uppfattning om Hollywood, men inte var den en gata som fylldes av B-affärer(tänk er Spaniens souveniraffärer), klädaffärer med väldigt utmanande kläder(inte på något snyggt vis), drog och vattenpip-affärer och tatueringsstudios. Men det var det som fanns där. Och självklart stjärnorna på gatan.Vi åkte runt en hel del i Los Angeles. Vi var nere på Venice Beach, vilket var ungefär som att gå rakt igenom en freak show. Otroligt konstiga människor. Inget ställe jag hade velat gå själv på när det blev mörkt direkt. Vi åkte igenom Beverly Hills, och såg inga kändisar alls. Husen var däremot rätt imponerande måste jag erkänna. Vi var på Santa Monica piren också, och kikade lite. Trevligt ställe.

En av dagarna åkte vi till Universal Studios. Vi åkte en studio tour, där man fick se bakom kulisserna, och såg en massa 4D upplevelse-grejer. Shrek 4, King Kong, Simpsons osv. Vi åkte även en berg- och dalbana, Mumien, som körde i totalt mörker. Både framåt och baklänges. Troligtvis den bästa jag någonsin åkt. Sjukt läskig, och rolig. Vi gick även till en gigantisk godisaffär. Wow.

Vi åkte upp till Hollywood skylten, eller ja, en bit på vägen i alla fall. Vi åkte och kollade på Queen Mary. Vi åkte till någon Outlet. Vi shoppade lite. Lite allt möjligt helt enkelt. Sen var det dags att ta sig in till LAX, för att åka vidare till Maui, Hawaii. Det tar vi i ett annat inlägg.