The Eye & Exorcisten

   

Ligger i sängen med datorn, Malin ligger i sängen och trynar. Hon verkade vilja fortsätta sova när klockan ringde, så jag låter henne ligga kvar en stund. Vi låg uppe till klockan 6 inatt, hehe. Därför känns det inte så nödvändigt att väcka henne än...

Filmerna igår då, vi hade ju lite av en skräckfilmskväll här igår jag, Malin, Lina och Stina. (Nu vaknade Malin!) Vi hyrde The Eye och Exorcisten the Beginning, och tja.. det är inte de läskigaste filmerna i världshistorien med det var galet vad jag hoppade till och skrek ibland alltså, efter ett av skriken hade jag kramp i magen. Det var kul. Det måste vara rätt kul att se på skräckfilm med mig, fasen vad jag skakade konstigt igår. Men jag gillar skräckfilmer, det är kul. Även om man får lite ångest. Mina drömmar var i alla fall helt fria från läskiga barn och fula kvinnor.


En godbit

Ibland kikar jag igenom gamla bilder, och hittar ett par bilder som man
verkligen ställer sig frågan: Vad hände här?

Ett exempel:Jag kan nog bara säga att bilden inte var särskilt välplanerad.


Paaaaaain

Jag tycker att smärta är lite småläskigt. Hur kan det göra så satans ont att slå i tån till exempel? Det måste ju vara bland det värsta smärtorna som finns, om man nu tänker på en normal nivå. Det är sällan man börjar gråta av smärta nu när man är lite äldre, det är knappt som man rör en min längre. Men när man slår i tån, då förvrids ju för fasen heeeeela ansiktet i smärta. Inatt fumlade jag omkring i mörkret nere i hallen mitt i natten, och råkar köra in tån i pappas jävla verktygslåda. Jag kände liksom hur hela ansiktet skrumpnade ihop till ett russin och jag hade bara lust att vråla ut varenda svordom som jag har i mitt ordförråd. Och ni som känner mig vet att jag är rätt noga med att inte säga för fula ord. Fan vad äckligt ont det gör. Blödde gjorde det också.

Sen har jag ju varit med om lite värre smärta också, som är lite mindre naturlig så att säga. Första gången jag fick sådär sjukt ont i magen, när ambulansen fick hämta mig, minns jag att jag bad mina lärare att avliva mig på plats. Hur många 11-åringar klämmer ur sig det liksom? Inte många hoppas jag. Hur som helst tycker jag det är rätt läskigt att man kan få så ont att man vill dö. Och eftersom jag inte dog, hur ont kommer det då göra när jag faktiskt dör? Hemska tanke. Jag är inte rädd för döden, men jag är väldigt rädd för den där smärtan.


MaybellineVet ni vad jag slog till på för ett par veckor sedan? Jo, en vibrerande mascara. Vad ska det vara bra för, kan man ju undra sig. Ja, det gör jag med. Jag har ingen aning, så därför köpte jag den i hopp om att få reda på det liksom. Vet jag varför den vibrerar nu då? Nej, det kan jag inte påstå. Mascaran fördelas jämt och fint, men inte fasen beror det på att saken vibrerar. Den är nog mer duglig som vibrator än som mascara(och ja, det här är ett påstående och ingenting jag har testat). Vibrationerna orsakar bara kittlande ögonfransar.

Men go on och köp, den är ju inte särskilt dyr och det är rätt roligt när det kittlar.


Inför imorgon

Vilken är den bästa skräckfilmen?
Och alltså, ni behöver ju inte säga den absolut läskigaste. För jag vill inte kissa på mig imorgon. Jag vill bara se en lagom läskig skräckfilm som inte är helt B.

Nå, vilka diggar ni?

I went gold when I saw your smiling face

Min största svaghet är att jag blir beroende av andra människor. Jag kan vara självständig ibland, men träffar jag någon som jag verkligen tycker om så försvinner självständigheten. I deras närhet är jag deras, i deras närhet är de dem som styr över mig. Det mesta som de här människorna gör, påverkar mig och hur jag känner mig. Är den personen glad, är jag glad, är den personen ledsen, så är jag också ledsen. Sviker den här personen mig så rasar min värld samman, gör personen någonting betydelsefullt så blir jag lycklig.

Kärlek, vare sig det är vänskap eller förhållande, gör mig extremt svag.

Kärlek gör ont.

Amanda JenssenIkväll blir det Amanda Jenssen på Bengans! Det blir kul!


Skåne & DanmarkDå var man alltså hemma från Skåne. Det var trevligt. Lina och jag hade skönaste sängen att dela på. Annars bjöd Skåne på en jäkla massa regn. Men å andra sidan, jag kan inte minnas senaste gången jag var i Skåne och det inte regnade. Skåne gillar inte mig. Men jag gillar Skåne. Hur som helst tog vi en tripp till Danmark, där vi bland annat köpte den där coola knappen som jag visade ett inlägg ner. Tja, om jag ska sammanfatta resan skulle det nog bli såhär: Äta, sova, gå. Rätt chill med andra ord.


Även om jag tycker att..


..tjejer är mer stupid.


Jag lever

Är jag en dålig bloggare? Ja.
Kommer jag att fortsätta vara det? Ja, i alla fall tills på tisdag.
Varför det? Jag, mamma och Lina drar till Skåne imorgonbitti. Vi bor hos min moster och kommer förmodligen ha det asbra. En sväng till Danmark blir det nog också.

Simma lugnt allihopa. Vi hörs när vi hörs!

Pluggpluggplugg

Jag har haft mycket mycket mycket att göra den här veckan, och idag ska allting göras klart. Superduperjättemycket att fixa idag på engelskan, jag hoppas jag inte tappar bort mig helt. Just nu känner jag mig helt vilsen. Jaja, vid lunch får jag i alla fall HÖSTLOV. FETT! Aaaaaaah vad skönt.

Jag hör av mig senare när jag inte har plugg i huvudet.

Disciplin Petra, disciplin.

Bara för att jag ska göra det.

Imorgon: Gymmet.
Torsdag: Träna med mamma.

Sådär ja, nu måste jag göra det annars kommer jag att skämmas.


Soffpotatis

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar att somna på soffan eller inte. Den där känslan av att ögonlocken blir tyngre, och allting blir dimmigt, det upplever jag bara på soffan typ sådär 5 gånger om året eller något. Jag somnar ju aldrig. Jag kan aldrig spontan-somna, förutom ett par gånger på soffan som sagt. Idag var en av de där 5 gångerna. Jag kände hur ögonlocken liksom slogs igen utan att jag ville det, och att de ibland stannade där. Ibland började jag drömma, för att sedan vakna till igen. Och sedan var det kört. 2 timmar spenderade jag på soffan, vaknade upp helt illamående. Men är det inte underbart ändå? Jag älskar känslan, samtidigt som den suger bulle.

Men nej. Jag diggar nog att sova på soffan. Hur obekvämt det än är.


Där satt den


Lina är så grov i sina förolämpningar...


MisstolkningAlltså.. bara jag som läser Oliver som namnet Oliver i den här meningen? Jag ser liksom framför mig hur min vän Oliver badar i rödlöksdressing.


Det är dags för fredagsmyyyyyyyys

Jag sitter i köksfönstret. Eller alltså, jag sitter i köket på diskbänken precis vid fönstret. Det är ett rätt bekvämt ställe, jag kanske ske spendera kvällen här? Med undantag för de timmar som blir framför TV eftersom det är idol. Vi får se. Jag kommer troligtvis tröttna på att spana in våran trädgård om ett tag. Vår trädgård är ju så jävla ful. Vi orkar ju inte göra någonting, så löven ligger på marken, träden står åt alla håll, mossan tar över gräsmattan och de få grässtrån som faktiskt finns är ojämnt långa. Bryr vi oss? Nä.

Jag har lyckats hinna klart med alla deadlines, och nu sitter jag med en kaka i ugnen som är klar om....9.47 minuter. Najs. Jag tycker om att baka, och vara ensam hemma. För då kan jag sjunga, så högt jag vill, och så fult jag vill. Det är grymt.

Nu ska jag fortsätta sjunga. Sjunger ni med mig eller?

Hej hopp!

Hallå där alla fina människor!
Vad har jag sysslat med som har tagit så mycket tid av min fritid att jag inte hunnit blogga? Jag har gått i skolan, varit på IKEA, varit på en liten spelning, fotat, fikat, ätit, sovit, varit på promenad, pluggat. I'm a busy woman. Mer plugg kommer det dessutom bli. Inga lektioner imorgon, men ett par deadlines har jag allt. Tre stycken närmare bestämt. Inte helt klar med någon av dem, bra Petra, bra. Jag har dock hyfsad koll på alltihop, så det fixar sig nog.

Vad har ni för er där ute? Berätta.

Nice 2 meet uMin fina internetkompis Martin skickar youtube-klipp till mig varje dag. Och idag skickade han någonting som jag blev lite kär i. Om ni orkar slösa bort 12 minuter av ert liv, gör det. Det är så värt det.


Väderprognoser

Jag tycker att väderprognoserna som går på radio och TV är helt värdelösa. Speciellt när de börjar prata om hur vädret har varit tidigare under dagen, som om vi inte märkte om vi fightades med en snöstorm liksom. Dessutom är det helt värdelösa prognoser, eftersom det aldrig stämmer.

Däremot tycker jag att Vakna med The Voice har en helt fantastisk väderprognos. 1) Han som håller prognosen låter helgullig och glad och önskar alla en trevlig dag. 2) Det enda han säger är "Det är 7 grader och mulet idag, hejdå". 3) Det tar alltså ca 5 sekunder.

Underbart. Fortsätt så. Skrota 5-10 minuters prognoserna som alla är fel.

Kom igen nu, låt mig få känna mig duktig

Okej.. Nu tycker jag att vi allihop ställer oss upp, höjer våra händer i bröstkorgs-höjd och för händerna samman i en klapp. Sedan en till klapp, och sedan en till, följd av en till. Tills vi får igång en riktigt vacker applåd. Vet ni varför?

JAG LÄSTE UT DEN DÄR SATANS BOKJÄVELN!
Okej okej, det var en bra bok. Men fasen alltså, engelskaböcker är inte att leka med. Jag är verkligen extremt seg på att läsa dem, jag blir så trött och ofokuserad efter ett tag.

Nu? Inte göra ett jävla skit, njuta av att boken är utläst. Imorgon? Knalla till skolan och förmodligen få en hel del plugg överstökat. Dessutom har jag ju en annan bok att läsa, en tråkig bok på svenska. Aaaaaaah...sweet.

De klassiska höstfärgerna...


Söndag

Dilemma dilemma dilemma. Mando har signering idag, men ingen spelning. Känns alltså rätt meningslöst att gå dit då jag inte vill ha någonting signerat. Dessutom har jag rätt mycket plugg att ta itu med. Jag hade till exempel sagt att jag skulle läsa ut min engelskabok idag, bra Petra, bra. Jag borde alltså stanna hemma. Och kommer förmodligen att göra det.

Det blir en väldigt rolig söndag. Plugg plugg plugg. Men det behövs väl det med.


haha, fråga inte.


Godissvampen


Nu blir det en promenad till Godissvampen. Lite lördagsgodis måste införskaffas. Jag har ingen aning om vad kvällen bjuder på, förmodligen ingenting speciellt men det känns rätt skönt.


Invigningen av Sven


"Närmre tittarna? Sådär nära?"
Det bjuder vi på.


Säg Hej till......SVEN! Är han inte fin?
Jag tycker han är riktigt ball, och dessutom funkar han utmärkt. Lite seg i svängarna kanske, men det bryr jag mig inte om. Han ersätter Bernt och Kurt väldigt bra i alla fall!

Jag har ju då inte så bra koll på folks mobiler, så det är säkert någon som har en likadan. Men då är ju det Svens tvilling, jag tror säkert att de kommer trivas utmärkt tillsammans.


Spread your wings and fly awayIdag såg jag någonting som fick mina ögon att tåras. Jag klev av bussen vid Gullmarsplan precis som varje vardagsmorgon, kliver över vägen och börjar gå på trottoaren som finns där. Och vad möts jag av? En duva som ligger på rygg, den rör inte på sig och precis under nacken låg en liten blodpöl. Brevid den här duvan, som säkerligen var död, satt en annan duva. Den andra duvan bara satt där, och vakade över den döda kroppen. Den såg så ledsen ut. Och gud vad jag blev ledsen.

Vanligtvis berör inte djur mig särskilt mycket, jag är en djurvän och bryr mig självklart men jag blir inte extremt nedstämd av sånt här i vanliga fall. Men det här berörde mig verkligen, jag blev så himla ledsen. Det kändes så hemskt, så mänskligt. Usch, det var faktiskt inte någon höjdar-start på dagen.

Trots detta har jag haft en fin dag som kan beskrivas med dessa ord: Skola, Dessert, Tidning, Malin, Medborgarplatsen, Vit varm choklad, Chips, Ny mobil(visar imorgon!) Idol, Lina.


Inte nöjd

Jag är så fruktansvärt trött på min svenskalärare. Jag har sällan dåliga lärare, men det här tycker jag verkligen är en nitlott. Jag är så jävla irriterad på den här människan. Hon kan inte prata ordentlig svenska, hon säger "liksom" i varenda jävla mening hon säger och det vi gör på lektionerna är luddigt och orelevant. Dessutom får vi inte göra ett piss själva heller. Och de få gångerna vi får det, så är det utan några direktiv alls. Antingen eller liksom. Vet inte hur många gånger vi har fått instuderingsfrågor nu, men innan vi ens har hunnit med hälften av dem så står hon där och berättar svaren. Det är alltså för mig helt onödigt att gå på de här lektionerna, då jag ändå aldrig hinner lära mig grejerna innan hon ger mig facit rakt i handen.

Hon kommer förstöra mitt betyg i svenska.

Kallt kallt kallt

Satan i gatan vad kallt det är idag. Minusgrader utomhus, och fan inte många grader inomhus heller. Helt plötsligt känns beslutet om att köpa de där vantarna igår som det bästa beslutet jag någonsin tagit. Typ.

En lektion idag, vet ni hur trist det känns att pallra sig till skolan för en enda lite pluttlektion som dessutom är dötrist? Nä, jag överlever. Ha en fin dag allihopa!


Jag vill ha..


..nu, tack.


Hej hopp...

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har varit på promenad i skogen. Oj vad jag borde vara ute i den friska luften mer känner jag. Men man är ju alltid sjukt otaggad på det. Jag gick i alla fall på långpromenad med pappa, min syster och hennes hund. Rätt skönt. Jag umgås så sällan med min familj nuförtiden, känns mest som om vi tjaffsar med varandra. Men jag tror faktiskt att jag har skärpt mig lite nu.

Vi hittade i alla fall sjukt mycket trattkantareller, och vet ni? Jag smakade. Och jag kan ju konstatera att stekta kantareller luktar så mycket godare än det smakar. Lukten är underbar, smaken är... inte lika bra. Nåja, jag smakade.

Mitt humör är inte på topp.. Men.. Jag lever. Hur mår ni?


från den tiden då jag var cool


Bara för att jag har världens coolaste armband