Medelåldern på blocket är 63+...

Mamma och pappa frågade mig för ett tag sen ifall jag ville ha våran gamla fula soffa i mitt nya rum. Jag sa att jag kunde klä om den, och att jag gärna ville ha den. Tydligen förväxlades mina ord med min systers, som inte tyckte om den. Så när jag vaknade en morgon så hade soffan åkt till tippen. Surt. Men tydligen hade pappa inte givit upp tanken om en soffa i mitt rum, så nu håller jag på att kika på soffor på blocket.

"Mycket fin bäddsoffa" verkar vara en populär rubrik, men tyvärr har alla varit fruktansvärt fula. Vad har folk för smak egentligen? Min smak är inte alltid den bästa, men det här är ju sanslöst. Ännu en djungel att leta sig igenom. Skulle ni hitta en stilren, billig, snygg soffa(gärna bäddsoffa) så skrik till!

Nu ska jag kika vidare...


Bildbyte!


Dags för lite förnyelse tyckte jag. Inte för att det är något speciellt, men jag har ju aldrig gillat den förra. Jag borde egentligen fixa en ny design också, men jag har inte riktigt orkat än. Måste nog skaffa mig lite fina bilder först!

En orange cykel.


När vi knallade omkring i stan igår gick vi den här cykeln. Jag tyckte den var jättefin. Jag tror att jag i hemlighet alltid har tyckt att den där lilla Paul Frank-apan är riktigt gullig. Fast den kanske är ful, jag har inte så stort förtroende för min smak längre.


Jag lever

Jag ska strax in till stan med Anders. Och igår var jag inne i stan med Lina och Tiger, och efter det sov Lina här. Därav den dåliga uppdateringen.


Bild från igår.. Tänk att mitt hår inte kan ligga som det ska? Posa kan jag ju inte heller, surt.

Mamma mia!

Filmen var jättemysig, jag kan inte låta bli att bli så himla varm inombords när jag ser musikaler. Men jag tycker verkligen att den här var bättre än själva musikalen, jag kan dock inte riktigt uttala mig om varför. Det var ett tag sedan jag såg musikalen, så jag vet inte riktigt. Hur som helst, en väldigt härlig film att se på tycker jag!

Nu kom pappa hit och lämnade block, post-it lappar, markeringspennor, sudd och bläckpennor. Jag som bara hade bett om ett litet block med randiga papper. Han är lite gullig ibland trots allt. <3

Honey, honey..


Hello! Idag har jag varit hemma och pluggat, första läxan är gjord. Känns skönt! Nu ska jag snart in till stan och träffa Elin, och lite senare ska vi på bio och se den omtalade Mamma Mia. Nu är det dags att jämföra om filmen är bättre än musikalen. Men jag tyckte ju inte musikalen var så himla toppen så vi får se!

vi hörs senare!

Jag är en nörd...


Imorgon, om vädret tillåter, ska jag ut och fotografera lite. Jag är ledig, och ska i och för sig plugga lite, men en liten stund ska jag nog hinna ut! Jag håller tummarna i alla fall, det var så länge sedan nu!

Varm vit choklad.


Idag har jag haft mina första lektioner, men det var mest genomgånger och sånt där. Efter skolan åkte jag och Fia till Chokladfabriken och drack varm choklad. Jag valde med vit choklad, eftersom jag aldrig druckit det tidigare. Men jag lär dricka det igen, för det var undebart gott. Dessutom är Chokladfabriken jättemysigt att bara sitta och prata på.  

Låset är knipsat och jag har nu ett nytt hänglås. Nu ska jag bannemej inte slarva bort nyckeln igen.

Datakunskap.

Dags att konka min nya dator till skolan igen, med min tur lär jag ha slagit sönder skiten innan jag är framme.
Jag har mina första lektioner idag, vi får se hur det går... Antar att jag hör av mig senare, om jag inte skulle råka mosas under datorn påväg till plugget.
ciao

Klantmaja...

Jag förstår inte varför jag har blivit så himla klantig! Jag har haft ett skåp i två dagar nu, och jag har redan lyckats slarva bort nyckeln. Antagligen så glömde jag det i hänglåset, men jag antar att den inte kommer sitta kvar där imorgon. Alltså måste jag gå ner till supporten eller någonting på skolan imorgon och be honom knipsa mitt lås. Gud, vad bra första intryck jag gör. Verkligen, allting är perfekt, verkligen.

JÄVLA SKIT.

The truth is, baby, it's a lie


Medan alla andra vill ha sol och värme, vill jag hemskt gärna ha vinter.
Det finns ju inget mysigare.

POTTFRILLA

Följ min blogg med bloggkoll

Snälla, kan inte alla slå en pakt och göra Linas blogg känd? Hon har nämligen lovat att klippa pottfrilla i så fall!

Här hittar ni pottfrilla.blogg.se. Hjälp mig nu! ;)

?

Jag tror inte att någon läste vad jag skrev igår? Jag tog bort det nu på morgonen. Jag hoppas i alla fall att ingen läste det.
Börjar halv två idag, men valde att gå upp rätt tidigt i alla fall.

Vi hörs!

Simply nothing more to give


Allting är skit.

Det där med dricks..

Varje gång jag sitter på resturang blir jag lika osäker på om jag ska ge dricks eller inte. Jag är ju van vid att köpa en billig cheeseburgare på McDonalds, inte sitta och äta fint på en resturang. Sen sitter man där, och tittar fånigt på den dyra notan. Måste jag ge dricks? Hur mycket ska jag ge i dricks? Vilka resturanger ska man ge dricks på? Jag har ingen aning, jag brukar för det mest lägga några få kronor och gå direkt.

Men hur funkar egentligen det där?

Breathe in for luck.


Bild från Teneriffa i April.. <3

Gymnasiet..

Första dagen på gymnasiet är klar. Det kändes väldigt konstigt faktiskt, att sitta där helt själv och inte ha någon att byta blickar med. Det kändes inte bra alls måste jag erkänna, jag är van vid att ha någon som man kan prata med. Men jag kände mig så himla ensam! Menmen, efter mindre en två timmar i skolan kunde jag ju faktiskt inte förvänta mig att jag skulle lära känna hela klassen. Så vi får se hur allting blir! I "värsta" fall har jag ju alltid mina vänner ett plan ifrån mig :)

Shit.

Jag lät rätt lugn nyss va? JAG ÄR INTE DET. En våg av nervositet åkte igenom mig nyss när jag kom fram till att jag kommer träffa min framtida klass imorgon, jag som är så extremt kass på att socialisera mig. Fasen också, jag kommer inte kunna sova inatt. Kul.

Nervös..

Imorgon börjar jag gymnasiet. Det känns stört, helt plötsligt har man gått och blivit gammal. Jag kommer typ skita i brallan imorgon när jag ska ta mig till skolan imorgon bitti. Helt ensam.
Men det ska nog gå bra, någon gång måste jag ju börja klara mig själv. Och jag känner mig ändå förvånadsvärt lugn. Så det ska nog gå finemang hoppas jag.

Nu har Lina och jag varit på Singing Bee föresten, det var roligt. Men det är sjukt hur trött och hängig man blir av att bara sitta i flera timmar! Vi slutade kvällen med Pizza Hut, det var mysigt. :) Vi hörs!

Ja, jag klottrar..


När övergick jag från smile-gubbar till bilar?

Singiiiing Bee


Idag ska vi iväg på inspelning av Singing Bee. Det blir nog trevligt, ingenting slår ju Filip och Fredrik, men det är med Lina så allting kommer bli asbra. Dessutom kan man ju alltid skratta åt folk som sjunger illa. :)

Korvar för alla smaker..

Vi var hos Jessica igår och grillade ett par stycken. Det slutade med att alla trängdes under filtar, eftersom den svenska sommaren är över för länge sen, och en ny istid är påväg. Några trängdes i en sovsäck, det såg nog mer ut som en turkos korv.. Anledningen till att vi var där var att säga hejdå till Linda, som flyttar idag(?). Det skulle ju vara en överraskning alltihop, men vi alla förstörde nog en liten del var.. Det är bara jag och Jenny som lyckas med sånt där, vi överraskade Lina totalt när hon fyllde år. Det var jätteroligt!

Sköt om dig Linda, vi kommer sakna dig! <3


Glömde nämna att jag lånade Gustafs rullstol igår. Jag satt i mitten av allihop, vi pratade. Helt plötsligt börjar rullstolen luta sig bakåt. Jag fladdrar med armarna som fasen, och några sekunder senare ligger jag på marken. Alla skrattade. Kul.

Kärlek börjar alltid med bråk...

Jag blir så trött på att bo hemma ibland, speciellt nu när båda mina systrar har flyttat. Mina föräldrar är på mig hela tiden, frågar onödiga frågor. Jag blir så lätt irriterad på dem, och då blir de arga på mig. Jag hatar att bråka, men nu gör vi det varje dag. Det spelar ingen roll om jag är trevlig nästan hela dagen, blir jag det minsta vresig eller tyst av mig så har jag gjort fel. Jag försöker ju! Men det skiter sig hela tiden, och de blir sura på mig.

Jag är tonåring, jag blir irriterad. Jag bryter mig loss från mina föräldrar, och eftersom mina systrar har gjort precis samma sak tycker jag att de borde ha lärt sig? Jag önskar bara att vi kunde vara glada en hel dag...

Love acually IS all around.


Godkväll alla människor.
Min dag har bestått av att sjunga karaoke för mig själv (inte likt mig, alls!), vara i Farsta med mamma och äta. Jag började kolla på Love Acually också, antagligen världens finaste film, förutom The Holiday kanske. Men den är så himla fin, och jag ryser så mycket när jag ser den. Jag vill krama någon då, den är så..mysig. Nu vill jag ha jul, och filtar. Gud vad mysigt.

Hjälp en hemlös...

Jag reagerar alltid när jag ser en tiggare på gatan, jag tror att de flesta gör det. Självklart sitter man synd om de som sitter på marken en kall kväll med skylten "jag er hungrig" på. Men samtidigt så funderar jag alltid på hur synd det egentligen är om dem. Jag menar, de vaknade inte upp en måndagsmorgon och upptäckte att alla pengar var slut. De har ju varit medvetna om att de har haft en dålig ekonomi, att de slösar pengar. Antagligen har de väl varit beroende av någonting, droger eller alkohol om man får gissa.. Jag kan helt enkelt inte tycka helt synd om dem, eftersom de har satt sig i situationen själva.

Dessutom tycker jag att det är väldigt obehagligt när de stiger på på tunnelbanor och tigger pengar med en gammal espresso-mugg och har skrivit en lapp om hur synd de är om dem. Jag känner mig så himla dum när jag inte ger pengar..

I just called to say I love you...


Har man tråkigt, så får man göra det jag, Lina och Felicia gjorde igår. Vi sjöng singstar, på internet. Vi ägde. Så nu tänkte jag att vad fasen, jag har tråkigt så jag kan väl sjunga lite jag med. Det låter antagligen förjävligt, men ser ni att jag kunde ta den där lååååånga tonen, och hålla den grön? Jag är grym! ;)

Ni kan sjunga
här. Hoppas det kommer lite fler låtar snart! :)

Vart tog fantasin vägen?



Efter ett par timmars planerande så gav vi upp..

Mitt hååååår

Nu är håret slipat, och som vanligt ser det förjävligt ut. Är det jag som har dålig smak, eller är det frisörerna? Troligtvis det första alternativet, det brukar oftast vara så. Den sista kvarten i frisörstolen kliar det alltid i mina fingrar, jag vill så hemskt gärna rufsa om håret! De envisas med att få mitt hår så platt och tråkigt som möjligt. Fönar man mitt hår blir det spikrakt, och luggen går inte ens att röra utan att den ställer sig rakt ut, leker antenn och vill kontakta grannarna. Men tydligen så är det så mitt hår ska vara, de har ju aldrig fixat någon form av volym på mitt hår. Nästa gång ska jag fasen be dem styla mitt hår lite så att man får se hur det ser ut, jag måste ju lära mig lite om produkter. Hårspray försöker jag ju använda, men mitt hår verkar ju käka upp sprayen på två minuter och sen är det lika lent och platt igen.. Suck..

Men är det inte helt underbart när de tvätter håret åt en?


Finslipning av hår..


Idag blir det klippning av slitet hår. Det känns som om det är dags, och jag hade inte tänkt mig någon radikal förändring så det blir nog bra. Vad tycker ni om mitt självporträtt i hörnet? Nästan lika snyggt som
det här..

I are Droid & Those Dancing Days

Idag vaknade jag till det här smset.

"Förresten, gud vad du var fin igår på konserten. Varje gång jag kollade på dig, du bara lyste. :)"

Det var ett fint sätt att vakna tycker jag, kunde man bli någonting annat än glad? Tack vännen!
Konserterna igår var jättehärliga, människorna som spelade (Those Dancing Days och I are Droid) var allihop otroligt gulliga och charmiga, det var faktiskt jätteroligt.

Jag låter bilderna tala för sig själva.

       
Bilderna är inga höjdare, men det var faktiskt inte tillfälle för en petig fotograf. :)

Linda(ser min kamera): Petra, är du autograf!?
Nästan rätt, nästan..

P3 Live!

Pass-grejen gick åt fanders. Man behövde ju ha med underskrift och grejer från båda päronen, och pappa var ju inte med. Så det får bli någon gång nästa vecka istället. Nu har jag gått och trallat på Those Dancing days hela dagen, och hoppas att det blir en jättetrevlig kväll. :)


vi får säkert så här cooola öronproppar igen...

Gränsen gick vid gurkorna...

Jag sökte lite på google efter något smart tips som tar bort påsar under ögonen, eftersom man ibland kan se riktigt hemsk ut på morgonen om man har sovit dåligt. Tänkte mer några ögondroppar eller en kräm. Tillsammans med svaren om en kylande gurka och grönt té fick jag fram den här bilden. Men det känns lite överdrivet va? En manick som masserar ögonen? Vart är världen påväg egentligen?


schnyggt!

High on life, in love with me (8)

Godmorgon, sovit gott?
Inte jag, som vanligt alltså. Fast inatt var det faktiskt så att jag kunde somna på kvällen, men att jag vaknade minst 5 gånger av kramp i vaden. Vad i helvete gör man klockan 3 på natten med en krampande vad? Jag satte mig upp, började massera vaden, spänna och försöka slappna av, smärtan släppte och jag la mig på kudden och somnade på stört. Vaknade vid 4 och gjorde samma procedur, och samma sak klockan 5. Det är ett fruktansvärt sätt att vakna på, och det är himla svårt att agera snabbt när man fortfarande är nyvaken.

Snart ska jag in till stan för att ta en fika med Jenny, och efter det ska jag möta mamma för att fixa ett nytt pass. Thank god, mitt jag har nu är det hemskaste jag någonsin skådat - helt seriöst. Och eftersom både Lina och jag har sån röta så har vi vunnit biljetter till en konsert ikväll, med Those Dancing days. Vi tog med oss Tiger, Fia, Christina och Linda. Så vi blir ett par stycken. Det kommer bli superroligt!

Sköt om er!

Det där med självförtroende ja...

Ibland önskar jag att jag kunde säga rakt ut att jag tycker om mig själv, att jag är nöjd. Men det kan jag inte. Jag önskar att jag kunde sluta bry mig om att jag inte ser ut som en fotomodell, att jag faktiskt har fett på kroppen, ofräsch hy ibland och inte ser ut som alla andra. Borde inte jag vara nöjd över att jag inte ser ut som alla andra? Att jag sticker ut ur mängden? Folk säger jämt att de inte bryr sig om hur mycket fett jag har på kroppen, men vad gör det när jag bryr mig så mycket?

Jag kan, tyvärr, inte gå en dag utan att jag tänker på hur jag vill se ut. Jag kan inte se vad det finns på mig, som jag skulle kunna vara nöjd med. Och jag tillåter inte heller mig själv att vara det.

Hur jobbar man sig uppåt?

BOSTON TEA PARTY.


Kan väl inte låte bli att tycka att de är charmiga, de där två..


Boston Tea Party var underbart. Filip och Fredrik är Sveriges absolut bästa kändisar, utan tvekan. De är så oerhört spontana och roliga, och kan så himla mycket. Jag tycker verkligen om Boston Tea Party, det är ett humorprogram som inte bygger på skämt där man faktiskt kan lära sig någonting också.

Jag skulle antagligen kunna späda på rätt rejält om hur bra jag tycker att Filip och Fredrik är på alla sätt och vis, men jag ska istället sluta inlägget med att det var en riktigt trevlig kväll och bra slut på donken med Lina och Emil efteråt. Skulle inte tveka en sekund på att få se dem live igen, de är så sjukt roliga. Jag älskar dem.

Boston Tea Party!

Godmorgon! Idag ska jag vara med Lina hela dagen, så jag kommer inte höra av mig här förrän ikväll.

VI SKA PÅ FILIP OCH FREDRIK :D

Mina sockerplommon..


Det var länge sedan jag gillade ett band riktigt mycket. Men Sugarplum Fairy är helt underbara, och jag längtar verkligen tills deras nya skiva kommer. Och så håller jag alla tummar och tår jag äger för att de ska komma till Bengans.

Never though I'd never say it's alright är helt fantastisk.
Jag lär återkomma på den här punkten. Tack och hej.


Kunskapsgymnasiet, media.

Skolstarten närmar sig med stormsteg, gymnasiet. Jag känner mig verkligen inte förberedd. Det har ju alltid varit så långt kvar tills gymnasiet, jag är inte redo än. Jag känner mig som en lite pygmé, en liten myra som ska vandra omkring i staden bland människorna.

Det är 6 dagar kvar tills jag börjar gymnasiet. Många kanske inte ser det som en stor grej, men för mig känns det väldigt pirrigt. Första gången någonsin som jag inte har någon vid min sida, men kanske är det bra. Hade jag valt samma linje som mina vänner hade jag inte lärt känna nya människor. När jag började jobba nu i sommar märkte jag att jag kan klara mig på egen hand, och jag hoppas verkligen att det fungerar lika bra som det gjorde på jobbet. Kanske är det dags för mig att slänga bort den blyga sidan av mig själv.

Men antagligen kommer jag vara mycket blyg de första dagarna, allting är nytt och främmande. Men vi får se, time will tell.
Jag önskar mig själv lycka till.

I'll follow you into the dark



Jag tror att
inlägget om Billiam väcker tankar. Tiger ville nämligen att jag skulle skriva om henne! Tiger heter egentligen Sona, och varför hon kallas Tiger är väl ett mysterium som jag faktiskt inte orkar förklara. Tiger förstår mig, jag förstår henne. Varje dag upptäcker vi någonting nytt som visar att vi är lika, vissa saker är skrämmande. Och nej, jag syftar inte på att vi båda gillar svart och sånt där, utan lite mer konstiga saker.

Tiger är mogen för sin ålder, det finns väldigt många 14-åringar som springer omkring och leker batman fortfarande(känns det som...).
Läs hennes blogg här :)

Söndagskväll

Felicia, Anders och Oliver var hos mig nu ikväll. Vi spelade pictionary, tjejerna mot killarna. Killarna ägde ut oss i början, vi sög verkligen. De hann halva planen innan vi hade kommit någon vart, tillslut stod vi allihop på sista rutan. Och vilka vinner? Tjejerna såklart! ;D

Nu ska jag nog lägga mig och kolla på någon film eller någonting. Mys.
Hoppas ni som börjar gymnasiet imorgon får det trevligt! :)

Nostalgi.


Idag skulle jag rensa bland grejerna som har dragits ut ur mitt gamla rum. Jag hatar att kasta, speciellt gamla saker. Det ligger så mycket minnen i allting, nostalgi. De tre grejerna på bilden är ju perfekta exempel. Tatueringen, jag var ju bara tvungen att testa igen! Ringen, det är ju  en sån där ring som ändrar färg beroende på humör. Jag tror ju inte riktigt på det, men det är gulligt. Synd att jag kan hitta lappen där det stod vad färgerna betydde.
Armbanden hade ju alla förut, och nuförtiden verkar det vara populärt igen.

Jag kastade i princip ingenting, utan gick och målade lite ramar istället. Jag är riktigt dålig på sånt här...

X små moppepojkar...


Alltså, den är ju helt underbar.. Spana in tjejernas dans liksom...

tobbe trollkarl: 3.05 xD

Nytt världsrekord!

Någon mer än jag som såg 100-metersloppet för herrar idag? Utklassning på hög nivå! Jag har aldrig sett något liknande, killen är ju helt fantastisk! Det är loppet blir historia, jag som inte ens kände igen namnet Usain Bolt... Well, nu gör jag det. Världsrekord också, helt stört eftersom han joggade halva loppet...

bild: aftonbladet.se

Bloggvärlden...

Jag älskar bloggvärlden.
Det är som mini-hollywood. Fast här är ingen fake, en blogg är en dagbok. En offentlig dagbok där man nästan lär känna en person, där personen öppnar sig och visar den ärliga sidan av sig själv. Det finns ju självklart de som hittar på, men för det mesta är bloggvärlden så ärlig. Den visar den utseendefixerade världen, men också insidan som vi borde bry oss så mycket mer om.

Kanske är det fel att man öppnar sig så pass mycket, men jag har inte sett något problem med det än. Men skulle man vara känd skulle det ju förstås vara annorlunda. Men bloggen är endå så mycket Petra som det kan bli. Alla mina tankar samlade på ett ställe, alla mina frågor och funderingar. Jag älskar att kunna uttrycka mig precis som jag vill, utan att jag skäms över det. Bloggen har hjälpt mig att skriva bättre, uttrycka mig bättre, förstå att det inte gör någonting att säga vad man tycker.
Jag älskar min blogg.

Vad tycker ni om bloggar?

Motivate me..

Nu återgår jag till mitt sommarlov, tills måndag nästa vecka. Det känns sjukt skönt att få ha lite ledigt, mornarna den här veckan har varit hemska faktiskt. Mamma och pappa har rivit väggen idag, så nu är mitt framtida rum gigantiskt. Det ska bli så himla skönt att få ett större rum, så att man inte behöver klättra på ett berg för att ta sig fram till sängen!



JOBB

Hej! Igår var det sista dagen på jobbet, men jag fick extra jobb! Så idag ska jag jobba i 4 timmar och få högre lön, och förhoppningsvis kommer de fråga mig fler gånger! Det känns verkligen roligt, eftersom det betyder att jag har skött mitt jobb bra. :)

Jag återkommer väl senare..

And the tvärbanan-train

"Gullmarsplan, change here to the metro and the tvärbanan-train"

Är det någon mer än jag som inte kan hålla sig för skratt när tunnelbanan stannar vid Gullmarsplan nuförtiden?

"Inget smakar mer Grekland än feta"


I så fall är Grekland inge gott!

Spread your wings...



Min vän Billiam, ja han heter faktiskt Billiam. När jag klev in i klassrummet första dagen i sexan och såg skylten med "Billiam" på trodde jag att någon var riktigt kass på att stava till William. Sen såg jag snubben, blont fluffigt långt hår och pratade hela tiden. Jag tyckte han var riktigt skum måste jag säga.

Men nu har jag känt gossen i fyra år, och jag ångrar inte en minut. Han är sådär spontan som bara några få kan vara, och bara en min på hans ansikte kan få mig att börja fnissa okontrollbart. Billiam kan ibland försöka vara rolig, och dra ett riktigt kasst skämt. Ingen skrattar, förutom jag. Jag förstår allting han säger, trots att det är så extremt långsökt. Det blir väl så när man umgås mycket, och jag har ju trivts himla bra i hans sällskap.

Billiam är en av de roligaste personerna som jag någonsin träffat, och det finns ingen som kan leva upp till ett så unikt namn som han kan.

Näst sista dagen!

Nu har jag jobbat min näst sista dag. Det var ganska mycket att göra idag faktiskt, och gubbarna jag jobbar med var dryga och gjorde narr av mig. Vilket jag blev ganska arg på, men de bättrade sig lite senare.. Jag bakade två sockerkakor med chokladbitar som blev helt fucked up, men den blev god ändå. Och imorgon är det sista dagen, känns verkligen grymt skönt!

Jag tog bussen in till stan och mötte Tiger efter jobbet, vi ville båda stilla vårat fotobegär så vi tog med oss kamerorna på upptäcksfärd. Lite problematiskt att vädret varierade mellan solsken och ösregn bara, men det funkade! Och det var mycket trevligt :)

Nu är jag sjukt trött, och jag bara ta det lugnt resten av kvällen!


bild från idag...

Hundkex..?


Är det här hundkex? Eller är hundkex de där som är större och som man kan få brännskador av?

Varför heter det hundkex egentligen, hundarna verkar ju inte vara överförtjusta i det?

Lite John Blund, tack?

Jag tänkte nyss "inatt ska jag försöka sova 12 timmar, så att jag slipper huvudvärk!". Sen kom jag på att jag går upp klockan 6 på morgonen, och alltså behöver ligga i sängen 18.00. Nej, där försvann den sömnen. Det är skadligt för hälsan att jobba, men nu är det faktiskt bara två dagar bra. Och imorgon ska jag tydligen baka, så det kommer nog gå rätt snabbt! Trots att i princip alla trevliga människor på jobbet har tagit semester/slutat nu, surt!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan och vila.. ciao!


Ehm.. "Men nu är det faktiskt bara två dagar bra" skulle ju självklart vara "men nu är det faktiskt bara två dagar kvar". Mina skrivtalanger har visst sina brister ibland...

Jösses...

Jag såg en dokumentär(?) på TV någon gång under sommaren, den handlade om någon skum människa i england som såg ut som en clown och som tyckte prostitution var skitbra. Man fick se en film som någon hade filmat på honom, när han gjorde en Jesus. Ja, han blev korsfäst alltså. Helt frivilligt la han sig på ett kors och lät ett par människor spika fast honom på korset i händer och fötter, och ställa upp korset. Det var riktigt vidrigt att se, han svimmade såklart och togs ner väldigt fort. Men hur får man upp tanken att göra något sådant? Varför vill man göra det? Visst, på jackass är de helt störda - men att bli korsfäst? Det är bara så himla sjukt!


Ser det frestande ut?

Hej!

Hej! Jag mötte Lina direkt efter jobbet, vi åkte till Notholmen och köpte glass. Sedan har vi varit hos henne en stund och hos mig en stund. :) Egentligen har jag inte någonting att säga, så jag ska faktiskt inte skriva mer. Jag är sjukt trött, så jag ska försöka komma i säng lite tidigare idag.

(På bussen till jobbet imorse, bussen gjorde en rejäl sväng..)
Barn: Det där var ju som berg och dalbanan!
Jag och Tobias: ?
Tobias: Då har han inte åkte balder...

Godmorgon!

Godmorgon! Nu måste jag knalla iväg till bussen, efter jobbet hämtar Lina mig. Så vi får se när jag återkommer.
Sköt om er!

Jag vill ha vinter..

Jag kommer alltid på mig själv med att tänka på julen under sommaren. Julen och vintern. Jag har nog aldrig gillat värme, man blir så himla trött, äcklig och dåsig av det. Jag trivs mer bland snö och kyla, trots att det ibland kan vara riktigt kallt och hemskt när man har glömt sina vantar..

Alla tjatar jämt om att svensk sommar är så himla kall, men jag tycker om det. Regnet kan ju tyckas vara ganska trist, men jag brukar mest tycka det är mysigt. Om jag är inomhus förståss. Då har man ju en anledning att sitta inne och mysa med en filt, jag saknar verkligen det på sommaren.

Vad föredrar ni, sommar eller vinter?

The day..

Nu är jag hemma. Jobbet var rätt lugnt som vanligt, dock har vi lite smått irriterande gäster där just nu - men sånt får man ta antar jag. Tjejen jag jobbade med förra helgen hade varit urgullig och lämnat två chokladbollar till mig som hon hade fått när hon jobbade på Delicato. Hur många gör det när man har känt varandra i två dagar? Jättesnällt tycker jag, jag önskar jag kunde tacka henne men jag vet inte riktigt hur jag ska få tag på henne :)

Efter jobbet åkte jag och mamma till Haninge, där jag köpte två par jeans efter mycekt velande. Får se om de stannar, jag har inte prövat dem igen än.. Sedan åkte vi som dagt för att kika på tapeter, men jag tröttnade snabbt och gick bort till barnhörnan och lekte med lego, själv. Lego är underskattat, dock blev jag utkörd för att de stängde innan min gubbe blev klar. Ni skulle sett, den blev grym!

Det blev Pizza Hut på vägen hem, gott!

06.54

Jag är uppe! Det är ett mysterium att min väckarklocka vägrar ringa på måndagar, men det kan ju vara så att jag är så himla trött att jag faktiskt stänger av i sömnen. Hur som helst är jag uppe nu, och ska strax börja gå mot bussen. Efter jobbet ska jag åka och handla med mamma, och sen möta upp Frida så ska vi tre kolla på tapeter.

vi hörs ikväll med andra ord.
sköt om er!

Jobb!

Jag börjar tidigt imorgon på jobbet, så väckarklockan kommer ringa vid 06.00 imorgonbitti. Det ser jag inte fram emot, alls. Egentligen kan jag väl gå upp tidigare, men eftersom jag har bestämt att ta mig till centrum till fots varje dag så ska jag hålla det. Det tar ju faktiskt lika lång tid att åka buss, eftersom mina bussar inte verkar vilja tajma 875.
Och en promenad på en halvtimme kan ju aldrig vara dåligt, eller hur? :)

Men det är alltså dags att säga godnatt, och bege sig mot sängen. Knäpper antagligen på en film innan jag somnar, det är ju mysigt.

Sov gott, vi hörs imorgon! :)


Att inreda snyggt...

Jag ska byta rum. Vi ska riva en vägg mellan mitt gamla rum och Fridas rum. Det rummet ska jag få, och vi ska riva redan i veckan. Alltså är det dags att kika på tapeter och färg. Jag är riktigt kass på sånt här, jag har ingen känsla för design vad gäller kläder och inredning. Vi har ett perfekt exempel, mitt nuvarande rum.


Ser ni? Färgen!? Den är illgrön. Men det läskiga är att jag gillar den, jag tycker om mitt rum med grodor på väggarna. Men det är för litet, och dessutom inte riktigt ett tonårsrum. Jag vill ha ett fint rum, så det är alltså dags att fixa det. Nu har jag ju faktiskt möjligheten med ett stort rum. Förhoppningsvis blir det bra, trots min bristande kunskap. Jag har mina föräldrar, som faktiskt har lite mer koll än mig.

Det enda jag är säker på är att väggarna kommer prydas med mååånga fotografier.

Att spendera pengar rätt..

Jag börjar bli så trött på alla med systemkameror. Jag har själv en, ja. Men jag använder den till att fotografera saker som faktiskt behöver en bättre kamera, oftast. Varenda kotte har fått tag på en systemkamera nu, de har spenderat flera tusen kronor på en kamera som de inte använder. De tror att bara för att de äger en systemkamera så kommer alla deras kort bli perfekta. Men det är inte så. Nu har jag haft min systemkamera i drygt ett år, och jag har märkt att det inte är kameran som ligger bakom den perfekta bilden - det är fotografen. Utan kunskap, tålamod och vilja kommer man ingen vart.

Jag fick en systemkamera för att jag är intresserad av fotografi, jag vill lära mig, jag vill bli bättre. Men det finns så himla många som har en systemkamera, som verkligen inte behöver någon. För att fota Dagens Outfit behöver du faktiskt inte en systemkamera, utan det räcker med en kamera med autofokus så klarar du dig fint.

Jag hoppas att jag kommer möta människor som faktiskt går Media-programet på gymnasiet för att de är intresserade av media, inte för att de är trötta på skolan alternativt vill testa lite balla kameror.

Fjäril...


Min favoritfjäril tror jag, den är så himla ball!

Kräftskiva



Nu är jag hemma igen. Vi åkte till landet och hade kräftskiva, det var trevligt. Jag äter ju inte kräftor egentligen, jag smakar bara lite och sedan blir det mest bröd och grönsaker för min del. Men det är prima, och igår fick vi till och med göra egna hattar. De blev coola, höhö. Ja, det är min på bilden. Jag har smetat ut hälften, och den hälften som är kvar är ju inte så jävla snygg den heller...

Gillar ni kräftor?

Hejdå!



Jag åker till landet nu, och kommer hem imorgon.
Sköt om er allihop!

Gräslöksblomma?


G a m m a l   b i l d . .

Nå, hur var vattenkriget?

OS-invigning


Jag tror att jag aldrig har sett en OS-invigning. Och självklart missade jag den idag också. Jag visste inte ens att den var idag, mitt sportintresse har liksom flutit iväg till ett okänt ställe. Jag älskade sport förut, och var faktiskt rätt insatt i det. Men jag tröttnade när alla började prata om det hela tiden, när hela grejen blev ännu en anledning att bråka och tjaffsa om saker och ting.

Jag blir så trött på människor som slåss och skriker människor som hejar på ett annat lag än de själva. Patetiskt.

Chokladrulltårta

Idag hade vi mer att göra på jobbet. Eller egentligen hade vi lika lite, men vi gjorde alla saker så sakta att det aldrig blev tråkigt. Vi städade och rensade lite, sedan satt Tobias och jag mest och pratade bloggar innan vi började baka rulltårta. Jag har faktiskt aldrig bakat rulltårta, jag har liksom aldrig varit sugen på det. Men det var gott, trots att den blev lite misslyckad när vi testade folie istället för bakplåtspapper.

Vädret är trist, så ikväll vill jag helst bara ta det lugnt framför en film med lite vänner. Vi får se hur det blir med det, jag lär ju återkomma.

Har ni sett föresten att vissa fönster på bussarna har en massa vatten i? Är det en dekoration eller? För så jädra mycket vatten har det väl inte läckt in på en massa bussar?


Reklamskit.

Har ni märkt att reklamerna blir sämre och sämre? Vi talar  inte längre om vilka reklamer som är bäst, vi minns dem inte. Iställer minns vi de sämsta, de vi irriterar oss på, de med de dåliga låtarna som sätter sig på hjärnan. De är de reklamerna som jag diskuterar nuförtiden. Reklambranshen går numera ut på vilken reklam som är sämst, precis som Melodifestivalen har blivit en "vilka-är-konstigast"-tävling.

Trist tycker jag, jag gillar roliga och välgjorda reklamer..

Syd mot Nord.

Jag har gått upp? Jag vet verkligen inte varför jag sitter uppe nu, när jag börjar jobba om 3 timmar. Men efter att ha börjat smsa med Felicia blev det bara så. Idag är det vattenkrig i stan, men jag jobbar ju. Så det blir inget för mig, om jag inte slutar tidigare förståss. I så fall kommer jag bara åka in och kika lite, men inte medverka. Jag litar inte på att människorna följer reglerna och inte har med sig någonting som kan skada någon.

Någon mer än jag som tror att typ Kissie kommer behöva åka in till sjukhuset efter en smocka? Nej, jag håller mig nog utanför. Skulle bara väldigt gärna vilja se det!

HEJA SYD!

Godnatt


Jag har stor lust att blogga, men mamma och pappa ska sova så jag får knappt röra tangenterna.
Vi hörs imorgon istället! ;)

Minnen.

Idag bestod jobbet mest av att prata, om annat. Vi gjorde i princip ingenting, men jag klagar verkligen inte. Efter jobbet drog jag till centrum för att kika lite, och sedan möta Lina för att äta på donken. Grymt länge sedan faktiskt! Efter det åkte vi hem till mig för att kolla på Juno, umgås och ha det trevligt. Vi såg även på min present till Lina som hon fick i julas. Det är nog den bästa present jag någonsin gett bort, eftersom jag vet att den betyder någonting för både mig och henne. Det är en DVD-skiva med en massa bilder, musik och filmer som vi delar minnen till. Vi sitter bara och skrattar och ler hela tiden medan den spelar. Den är underbar. Det är den bästa presenten man kan få, en personlig.

Jag ska bli bättre på att blogga, faktiskt. Godnatt!

Petra VS. växtriket

Nu har jag jobbat ännu en dag, och idag var det ganska soft. Tills jag och en kille fick rensa i rabatterna, gud vilken träningsvärk jag kommer ha i armarna! Jag hade ju hela tiden dragkamp med jorden för att få upp det där satans ogräset! Men till slut fick vi gå hem, och jag ska snart iväg till stan för att fika med Anna. Jag tror att det blir bloggskvaller? Anna är ju faktiskt den enda jag kan diskutera de med, eftersom ingen verkar förstå charmen i det hela. Men nu har man ju faktiskt en bloggkändis på jobbet, så lite diskussioner där med kanske? ;)


Onsdag.

Godmorgon! Jag gick medvetet upp ganska mycket för tidigt idag, för att kunna se hur vädret var och hur jag skulle ta mig till jobbet. Jag har fortfarande inte bestämt mig än, men eftersom det inte regna lutar det faktiskt åt att gå till centrum i alla fall. Jag jobbar sent idag, och slutar inte förrän 18.30, men då ska jag så snabbt som möjligt äta middag för att kunna ta mig in till stan och möta Anna. Vi ska fika och sådär, vi har inte träffats på många veckor så det ska bli riktigt mysigt att se henne igen. :)

ciao!

Chokladbollar


Idag bestämde jag mig för att baka chokladbollar, det gör man ju faktiskt aldrig länge. Inte jag i alla fall. Det smakade som de alltid gör, men det var ju meningen antar jag. Idag har jag rensat bland mina kläder och bara tagit det lugnt, ikväll ska jag träffa några vänner, och imorgon är det jobbet som kallar igen.

Vi hörs senare!

TV!

Jag har fått en TV! En antik och ack så dålig TV, men den funkar(inte) i alla fall. Frida flyttar ju nu, lämnar huset så att jag är ensamt barn kvar. Och då fick jag hennes gamla ruttna TV, men jag blev förståss jätteglad över det. Så jag tänkte att jag skulle koppla in den och min DVD direkt. Hmpf! Trodde jag ja! Här var det en riktigt gammal TV som endast har uttag för el och antenn, så jag måste använda mig av en video för att komma åt DVDn till TVn. Och självklart tog Frida med sig fjärrkontrollen till nya lägenheten, så inte kan jag kolla på TV heller.. Attans bananer, jag som hade tänkt ligga och mysa framför TVn en stund ikväll, jag får visst vänta till imorgon när pappa kommer hem ;)

Jaja, jag får väl ha en likadan kväll som jag har haft de senaste åren sen min TV dog.

Nä, jag använde inte alls ordet TV särskilt mycket i det här inlägget... Rubrik var ju bara ett måste..

I'm siiiinging in the rain..

Idag var Felicia och jag inne i stan och kikade lite, men jag kom tyvärr bara hem med en liten present till en söt människa. Men det räcker. Sen började det regna, ordentligt. Shit pommes, det öste verkligen ner och Felicia och jag trängdes under mitt lilla limegröna fula paraply.

Jag har tvångstankar, planering. När jag kliver på en buss planerar jag alltid allting. Vart jag ska sitta för att så smidigt som möjligt nå till "stanna-knappen", vart som är smartast att sitta för att slippa ursäkta sig för mycket när jag går av, och att jag ska sätta mig så nära utgången som möjligt. Det är alltid samma sak, alltid för att slippa skämmas. Jag förbannar mig själv varje gång jag inte tänkt på att sätta mig nära en knapp, eller satt mig längst in när jag ska ut först. Det är nog inte normalt.


Hancock


Jenny och jag var just och såg Hancock, en helt okej film. Ingen jag kommer minnas, men den var bra. Som vanligt kom en tår i slutet på filmen, jag kan inte minnas en enda film jag inte har gråtit till lite faktiskt. Jag tror att jag gråter vid lyckliga slut och fina gester, det känns liksom så vackert.. Jag kommer säkert bli en sån där fjollig tjej när jag blir äldre(mer än nu..) för att liksom kompensera min barndom som bestod av en massa pojklekar..

Noll koll...

Jag höll i frukosten för första gången på jobbet idag.
Efter att ett av bröllopsgästerna från England har ätit kommer min arbetskamrat ut och säger "shit, jag tror de har hällt filmjölk i kaffet!" . Efter det såg jag flera engelsmän som luktade lite misstänkt på mjölken innan de tog av dem, ryktet hade ju antagligen spridit sig att vi serverade gammal mjölk. De vet ju tydligen inte vad filmjölk är.

Bullar..


Efter en tuff dag på jobbet, med bröllopsgäster och ambulanser, är jag ruskigt sugen på nybakta bullar. Någon vänlig själ som vill baka åt mig, komma hit och mysa? Det skulle vara trevligt.

Back to work..

Tidiga mornar borde försvinna, sömnlösa nätter också. Jag har sovit 4 timmar inatt, och jag är inte ett dugg förvånad. Vad gör man åt sömnproblem egentligen? Jag har, efter ett par år, kommit fram till att det kanske inte är så jävla normalt att det tar två timmar att somna varje kväll.

Jag vill gå på Pride, jag vill inte gå till jobbet. DET SUGER. May the force be with me.

Dancing in my Nuddy-pants.

Det kommer vara en död Petra som lämnar huset imorgonbitti. Jag känner på mig att det kommer ta ett tag att somna ikväll, precis som alltid. Och att till centrum imorgon för att vara framme 07.35 känns inte alls lockande. Men det handlar om pengar, så det är väl bara att pallra sig iväg för att jobba i 10 timmar. Antagligen somnar jag vid matbordet på lunchen, det vore ju snyggt.

Att missa Pride-festivalen känns surt också. Medan jag städer toaletter och skurar golv så springer halva stockholm runt i en parad med en massa glada färger. Det suger, big time. Jag ångrar verkligen nu att jag inte försökte byta helg, men det är ju försent nu.

Jag borde antagligen lägga mig redan nu, läsa lite av, antagligen, världens skönaste bok. Dancing in my Nuddy-pants heter den, och man fnissar som sjutton. Den får mig dock att se dreggel framför mig när de skriver snogging, man blir faktiskt inte så sugen på att hångla... Fast det brukar jag inte vara heller, pussar är mycket trevligare.



När man inte orkar tvätta..


..blir fötterna drabbade.

F & T

Idag åkte jag in till Djurgården(säg ingenting Anders, tacktack.) och skulle fotografera tillsammans med Felicia. Tiger kom också in dit, det var trevligt tyckte jag. :) Det blev inte så mycket fotografi måste jag ju säga, vi gick mest längs vägarna där ute och pratade. Men det var mysigt.