Hej livet!

Idag tog jag examen. Eller jag vet inte ens om jag kan säga det. Det låter som ett sånt jävla bold statement när det egentligen bara känns som en helt vanlig torsdag. Jag är klar med tre år på högskola, och avslutade det med en lunch med klassen och ett par lärare. Borde inte examen ha större betydelse och vikt än studenten, rimligtvis? Studenten är en heldagsupplevelse. Examen var en knapp tre-timmars-upplevelse där vi åt lunch och lyssnade på lite tal. 
 
Oavsett, så avslutades ett kapitel idag. Och jag vinkar det gärna hejdå. Kände mig rätt skoltrött den här terminen. Färdig, liksom. Två C-uppsatser på ett års tid tär lite på en. Inte för att någon av mina uppsatser har varit hemska på något vis. Båda processerna har gått mycket smidigt. Men jag har bollat mycket annat med. Nu är jag redo att släppa både skola, idéellt arbete och arbete med utbytesstudenter. Nu ska jag jobba i sommar, och söka jobb för hösten. Kanske planera in en flytt också.
 
Men det känns också lite tomt. Det blir nog inge mer plugg för mig på ett tag. Jag vill se hur långt jag kan klara mig på de meriter jag har, och kanske även lista ut vilken väg jag ska ta i framtiden. Men nu är min pluggtid slut. Nu ska jag börja leva.