Gott nytt år!

Det ser inte ut som jag kommer hinna berätta om året nu, det kanske kommer någonting inatt eller imorgonbitti istället. Mest för min egen skull antar jag! Jag har just spritsat ut dekorationer till vår efterrätt, och snart kommer Adam med familj. Vi ska laga mat tillsammas, äta och sedan sticker jag och Adam till Oliver. Himmelen är nästan molnfri och fyrverkerierna kommer vara fantastiska. Det blir nog en trevlig kväll!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!
vi ses tvåtusennio.

Nyårsafton

Idag är det nyårsafton (för er som hade missat det).
Detta innebär fyrferkerier, god mat, lyxiga efterrätter och leenden på läpparna. Hittills har jag i princip bara hunnit med att gå upp, plocka upp kläder från golvet, gå på promenad och tja..ätit frukost. Snart ska jag duscha, fixa ansiktsmask, klä på mig, göra dekorationer, fixa efterrätt och försöka göra mig någorlunda snygg. Köpte mig ett par riktigt kassa strumpbyxor igår, eller jag köpte faktiskt fem stycken. Jag känner på mig att de kommer gå sönder efter några minuter, men jag ska ha minst två på mig så det är nog okej.

Det är första nyåret med min systemkamera, eftersom den dog i mellandagarna förra året. Nu verkar den i alla fall frisk och kry, så idag ska jag köra på bulb-läget och fånga fyrverkerier!


bild från förra året, med kompaktkamera.

Tapeter vs. målarfärg

Vi gick ju som sagt och kikade på tapeter idag. Jag vill inte ha tapeter, jag tycker att tapeter suger bulle. De är oftast fula och sen ser man alltid skarven på dem. Pappa och jag hade långa disskusioner där inne huruvida vi skulle ha tapet eller inte. Jag ville inte ha tapet, men var jag tvungen så ville jag ha en helt vanlig vit. Men nä, pappa tyckte absolut att jag skulle ha någon form av struktur eller nästan osynlig mönster.

Pappa litar inte riktigt på mina instinkter, och på ett sätt förstår jag honom. Sist vi skulle välja färg och tapet kom vi hem med en gnallgrön färg, som nu har brytt min vägg. Jag diggar den, men det är ju inte riktigt någonting jag skryter om.

Till slut kom vi faktiskt hem med vit måladfärg. Vi får se hur det här blir!


Den här gången har jag faktiskt tänkt lite bättre, tror jag.

Smink är svårt.

Jag somnade strax efter fyra inatt, surt! Det är så typiskt att jag inte ska kunna sova bara för att jag gick upp lite senare än vanligt. Nu har jag ju hamnat i enört  ond cirkel, jag kom ju inte upp förrän någon gång efter elva idag eftersom jag var helt stört trött. Jaja, jag får försöka fixa det efter nyår.

Idag ska vi åka och kika på tapeter till mitt nya rum, det börjar bli dags att försöka fixa någonting. Tydligen nöjer sig inte pappa med att jag vill ha en "helt vanlig vit tapet", som jag kallar det. Det finns tydligen många olika vita färger och strukturer så nu ska vi åka iväg och kika. Sen hade jag tänkt försöka lära mig hur man gör sotade ögon, eftersom det hade varit roligt att ha det på nyår. Men, sist jag försökte såg jag ut som en tvättbjörn.



Annars kan jag ju alltid be Lina sminka mig.

Lina är crazy.



Så sant. Jag har hjälpt Lina att fixa en design åt henne, och tja.. Den ser helt förfärlig ut måste jag erkänna. Omatchande färger, konstig bakgrund osv. Men den skriker ju Lina, hon är ju sån. Det är väl en del av hennes charm, att hon är annorlunda. Men det tar emot att göra någonting som går mot mina principer. Men tja, allt för dig Lina.

Här kan ni kika på hennes nya design.

En seg måndag.



Idag gick jag upp way to sent idag, och spenderade flera timmar i sängen bara för att jag inte hade lust med någonting annat. Sedan började det bli sent, så jag sprang ut för att fotografera i den sista solen. Gud vad tidigt den gick ner idag, jag blev förvånad.

Jaja, nu ska jag iväg på en kort promenad med Lina. Det är ungefär vad jag orkar idag.

Pest eller kolera.

Vad skulle ni helst göra:

Simma, med endast badkläder, i bassängen på reningsverket eller äta upp en liter malda maskar?

Den grymt roliga personen.


Nu har jag varit inne och petat i illustrator igen, och idag tänkte jag att jag skulle lära mig rita av en kille. Så idag fick det bli
Tobias. Det är mycket svårare att rita av killar, eftersom man måste tänka mer på färg och form för att inte få dem att se ut som transor. Men tja, jag tycker faktiskt inte att Tobias ser ut som en transa här. Så jag lyckades väl helt okej.

Kändisspaning.

Idag när vi knallade omkring i stan så spanade vi efter kändisar, precis som varje gång. Inte på något stalker-vis, utan man bara kollar på människorna runt omkring för att se ifall man känner igen någon. Idag såg vi Blondinbellas vänner och Kitty Jutbring, ni vet hon med den hel-vilda frillan. Varför intresserar det här egentligen? Det är som vilken människa som helst, bara det att personen har synts i tv-rutan, hörts på radion eller så har man läst om personen i tidningen.

Men det är alltid roligt att se människor man känner igen, vem det än är. Och jag skämtar ju jämt om hur coolt det är att jag har sett olika kändisar. Respekt liksom.

Hund.


Min balla tröja. Jag köpte den på Carlings, för 79 kronor. Den är söt.

Söndag.

Idag åkte jag in till stan runt 12 för att möta Tiger och Lina som redan knallade omkring där inne. Vi möttes och gick och fikade på Puck där vi köpte stora bullar och en varsin gigantisk tekopp. Där satt vi länge och smuttade på téet, och gick sedan vidare för att kolla i affärer. Jag var jättekissnödig efter allt tedrickande, men vi kikade runt rätt länge. Jag hittade dock ingenting, men jag hittade en asball tröja sist jag var inne och kikade på rean.

Mysig dag var det i alla fall, nu tror jag att jag ska försöka fotografera lite.

And I wanna tell you who I am


I'm still here - John Rzeznik.

Ny bloggdesign.

Som ni kanske ser, så har jag bytt design. Julen är ju faktiskt över nu, så julkulorna skulle bort. Nu framöver får lite juldags-frost pryda min blogg. Vad tycker ni? Jag vill egentligen göra något mer wild and crazy, men det får vänta tills jag kommer på någonting.

Vad tycker ni?

Kort-kurt.



Deet här är Kurt. Han är en groda, som jag har fått av Lina. Kurt var den första som fick ta plats framför kameran i min studio. Jag måste nog träna ganska mycket innan jag kan få bilderna bra, men tills dess får ni nöja er med att se hur jag(förhoppningsvis) utvecklas. Men det här är i alla fall Kurt.

Fredag

Dagen på stan blev kanske inte den effektivaste, men det hade jag inte heller planerat. Elin och jag knallade omkring, försökte att röra oss på de ställen där de inte skulle vara smockat med folk. Ringen, medborgarplatsen osv. Vi åt lunch på Coffee och åkte sedan in till city där jag köpte pappas födelsedagspresent. Vi hade det mysigt, trots att det var himla mycket människor på vissa ställen.

Nu på kvällen drog jag hem till Gustaf med några andra för att kolla på film och ha det trevligt. Jag har så fina vänner, tycker om er en massa!

Imorgon har jag ingenting planerat, och har tänkt att jag ska fota lite i studion. Jag ska bannemej lära mig hur det fungerar snart, jag har inte riktigt lärt mig varken hur man ska göra för att få fotot så bra som möjligt och inte heller hur man ska behandla bilden på snyggast sätt efteråt.

Men nu börjar klockan bli mycket, så nu ska jag sussa.


Mellandagsrea.

Det verkar som om alla ska in till stan idag och kika på rean, och det ska faktiskt jag med. Men känner jag mig själv rätt kommer jag tröttna efter ett par minuter, vi får se vad Elin säger. Men vi ska försöka i alla fall, jag har ett par grejer jag ska kika på.

Sedan funderar jag på om januari ska vara en godis/chips-fri månad för mig. Det kommer antagligen finnas undantag, såsom fika. Men jag känner att det vore bra för mig att göra det här. Men jag klarar det inte ensam. Lina? Fia?

China moon.

Jag vet inte hur det är med er, men musik påverkar mig verkligen. Mig och mitt humör. Musik och låttexter är som ett hjälpmedel för att förstå vad man känner. Även om man inte alltid får något bra svar, så känns det alltid mycket bättre med musik. Musik livar upp.

En vän till mig sa att hon aldrig lyssnade på ballader och ledsna låtar, eftersom det gjorde henne ledsen. Istället hade hon en massa glad musik som hon lyssnade på, som kunde göra henne på bättre humör än tidigare. Det låter rimligt, men det fungerar inte på mig. Är jag ledsen, så är jag ledsen. Då kan jag i princip bara bli glad av andra människor. Inte på det sättet att de ska spy ut en massa fina kommentarer om hur jag ser ut eller hur jag är som person, utan bara att de pratar med mig - lättar upp stämningen. Visst finns det många tillfällen då man faktiskt behöver prata ut, kanske gråta en tår, men ofta behöver man bara känna samhörighet. Känna att man inte är ensam.

Det är många som använder uttrycket "music is my drug", och det är någonting jag kan använda jag med. Musik är fantastiskt, det finns så mycket känslor. Många av de timmar jag spenderar själv, om det så är hemma som ute på gatan, sjunger jag. Antagligen är det det bästa sättet för mig att göra mig av med en massa känslor, skrika har aldrig varit min grej. Men jag kommer ju på mig själv med att sjunga rätt mycket utomhus, så det är ju bara hålla tummarna att inga är i närheten. För särskilt smickrande är det ju faktiskt inte.

Nu har låten China Moon gått på repeat, om och om igen. Jag hörde den första gången någonsin idag, och den är helt fantastisk. Jag har aldrig gillat musik utan text, men den här var verkligen vacker. Men det kanske är på grund av stämningen jag känner just nu, hur jag mår. Den är i alla fall från Rhapsody in Rock.

Nu ska jag sova bort alla överflödiga tankar, jag är så trött på dem.

Typiskt schlager..

¨

Jag har aldrig riktigt fattat det där med dans på scen, om det inte dansen är i fokus alltså. Bakgrundsdansare som ska röra sig likadant som artisten, och tvärtom. Jag tycker bara att det ser löjligt ut. Visst får de gärna finnas bakgrundsdansare, men de behöver inte hålla på med någon kass koreografi allihopa. Spana in deras synkade dans i den här videon liksom.

Min ministudio.


Här kommer många av jullovets timmar spenderas. Min alldeles egna lilla studio. Så fort jag har lärt mig vilka inställningar som fungerar bäst så ska jag bjuda på bilder. Just nu ska jag bara hålla tålamodet uppe, det är nämligen mycket svårare än det ser ut!

Men tack tack tack, perfekt julklapp.

Jag fick även biljetter till High scool musical-musikalen på göta lejon med mina systrar. Det ska bli kul!

Julafton.



Ännu en julafton har passerat. Dagen som man förberett i nästan en månads tid. Den blev lyckad i alla fall. Det kändes lagom mysigt och släkten var trevlig. Vi körde en julklappslek, åt julmat, öppnade julklappar och pratade. Det var mysigt.

Jag blev helt till mig när jag klev utanför dörren och ett par minimala snöflingor dalade ner på mig. Det var inte mycket, och marken blev inte ens täckt. Men det var snö. Det var snö på julafton. Och kika ut idag, klockan är kvart över två och frosten är inte borta än. Jag håller tummarna för lite snö i mellandagarna, jag är taggad på pulka.

Merry Christmas


God jul!

Godjul

Ibland hatar jag bra filmer, man blir sådär äckligt lycklig. Hela kroppen ler liksom, det är nog ungefär samma känsla som när man är kär.

Okej, jag jämförde just äkta kärlek med kärlek till en bra film. Men jaja..

God jul föresten, klockan har slagit 12 och det är numera den 24 december. Men jag räknar det inte riktigt som julafton än. Julafton börjar när jag vaknar.

Julafton närmar sig..

Julklapparna är inslagna, rimmen är påhittade och skrivna, granen är klädd, julpyntet ligger utspritt i huset, julskinkan är färdig. Det är dags för jul alltså. Jag är redo, tror jag! Rimmen är faktiskt i ganska hög klass i jämförelse med tidigare år, jag minns en utav mina första: "Nu är julen här, och min farbror heter Pär." Tja, rimmet är ju påhittigt och sant. Men det har absolut ingenting att göra med paketet i fråga. Jag insåg faktiskt inte förrän förra året att man faktiskt rimmade för att folk skulle gissa vad som låg i paketet. Jag trodde bara att man skulle skriva dit lite rim om julen.

Nu ska jag nog se på film!


Vart parkerade vi?

Jag förstår inte hur folk kan minnas vart de har parkerat bilen. Igår tänkte jag på det när jag klev ur bilen utanför ICA maxi, och gav mig fan på att jag skulle komma ihåg vart vi hade parkerat. Jag sprang runt inne på ICA med mamma och pappa, de betalade och vi skulle gå ut till bilen. Och jag hade glömt var bilen stod.

Jag har ett ganska bra minne, jag minns namn och ansikten väldigt lätt. Men just vart vi har parkerat kan jag aldrig minnas! Jag kommer få problem med det om jag skaffar bil någon gång i framtiden.

Den sämsta jullåten någonsin.


Jag väcktes av den här låten. Pappa älskar den, och när han städer spelar han den på högsta volym. Han höjde ännu lite till idag, bara för att jag låg och sov. Härligt sätt att vakna, jag som verkligen inte tycker om den låten. Jag hittade bara en liveversion, där man slipper höra den mesiga bakgrundsmusiken, men jag tror ni klarar er ändå.

Fan, nu satte han på den igen. Blä.

Centrum

Idag gick jag upp strax efter åtta för att knalla till Jenny och äta frukost tillsammans med henne och Lina. Vi bakade scones och kikade i Jennys skolkatalog innan jag gick till bussen där jag mötte Anders. Vi åkte till centrum där jag köpte min sista julklapp, och gav en till Anders. Han fick köpa vad han ville på ICA, för högst 50 kronor. Vi kom ut med kex, godis och energidryck. Jag tror att han var ganska nöjd i alla fall.

Vi mötte Oliver som(äntligen) hade varit och klippt sig, och tvingade även dit Felicia som kom springande med söta lockar i håret. Vi träffade även Adam och vi gick allihop och köpte glass.

Soft dag med andra ord, och strax ska jag åka med mamma och pappa för att handla det sista inför jul. Och ikväll måste jag börja rimma!

Döda en harkrank. Snö?

För att fortsätta på det förra inlägget, om spindlar och regn. Finns det några andra djur som man ska döda för att det ska snöa dagen efter? Eller varför inte ett djur att döda för att det ska bli sol? Tja, det kanske fanns en gång i tiden. Tills det blev utrotat.

Antagligen var det hela bara påhittat av någon människa i rädda-spindlarna förbundet. De ville bara att folk skulle sluta döda irriterande krypande spindlar.

Inget regn imorgon!


Nu tycker jag att regnet inte ska falla mer i december. Och speciellt eftersom jag lät bli att dränka min lilla spindel-kompis i duschen imorse. Fast, det kanske var lika illa att jag faktiskt tänkte döda stackaren. Men, I didn't. Alltså blir det fint väder imorgon :)

Fjärde advent



Gud, fjärde advent redan. Den sista alltså, och bara några dagar kvar till julafton. Det känns skumt, för julfeelingen är väl inte riktigt här tråkigt nog. Men det blir väl så, när man blir äldre. När snön dessutom vägrar infinna sig på julafton förstörs allt ännu mer. Men det har nog jag och alla andra bloggare tjatat om tillräckligt. Jag tänker inte deppa, det är mysigt att vara ledig och göra saker som man gör varje år. Nu börjar man även önska god jul lite kors och tvärs, och jag fick nyss ett godjul-sms som jag blev väldigt glad över.

Min tå ömmar, men jag har för en stund förträngt att jag har en hudbit som inte längre sitter fast där den ska. Euw.

Mes-fasoner.

Jag tappade just en låda på min fot. Det blev två jack i tårna och det började blöda jättemycket. Jag fick lägga mig ner på golvet, och när mamma skulle torka bort blodet såg hon att ett av jacken var ganska "djupa" och sa att det kanske behövde sys. Jag blev helt till mig, och sa till henne att vara tyst och sätta på ett plåster.

Jag har inte slagit i någonting så att det har börjat blöda avsevärt sedan jag fick min fobi. Min kniv- och skärsårfobi. Så det blev liksom för mycket nu när det väl hände, när jag såg allt blod och mina sår. Jag blev så äcklad av att det fanns ett sår på min tå, att jag började gråta. Jag tror att mamma bara tyckte att jag var mesig och försökte slippa städa, hon vet nämligen inte om min fobi. Jag har liksom aldrig nämnt den. Men jag blev så chockad, och är fortfarande det. Jag har inte förstått att jag tyckte att det var såhär jobbigt, utan att jag bara tyckte det var lite äckligt att tänka på. Men..jag började verkligen storböla.

Vilken mes jag är.

En lite mer julig design.



Jag bytte till en ny design nyss, eftersom jag vill ha lite julstämning. Bildkvalitén på den nya är kass, men vi har inte så juligt här hemma iår så jag fick ta en gammal bild. Menmen, jag byter nog tillbaka alternativt gör en ny dagen efter julafton!

Pizza hut och kalsonger


Idag har jag fixat en julklapp med mina systrar, det var mycket kämpigare än vi trodde. Vi var aldrig nöjda allihop. Efter det tog jag bussen till Pizza Hut där jag träffade Billiam, Anders, Oliver och Felicia. Vi åt en mysig lunch och gav Billiam ett par kalsonger som det stod "I'm a viking" på rumpan på. Eftersom han heter Viking i mellannamn. Det var roligt.

Nu är det bara 3-4 dagar kvar till julafton, mysigt!

JULLOV

Jag tänkte bara meddela ATT JAG HAR JULLOV! Precis som alla andra i min ålder, men det får inte mig att njuta mindre :) Jag åkte till skolan och åt en äcklig jullunch, de hade visst inte råd med prinskorvar utan de klippte sönder ett par vanliga varmkorvar. Inte gott. Jag åt mandarin och pepparkaka istället.

Sedan knallade vi till gullmarsplans bowlinghall där jag spelade med Malin, Ida och Anna. Jag spelade dåligt, men vann faktiskt. (Jag antyder inte att någon annan var dålig utan att det inte kändes bra när jag spelade.) Men vår bana gick sönder i slutet så vi satt och kikade på när snubben som jobbade där låg i en hög bland kägglorna och borrade. Eftersom vi inte fick spela den sista tiden fick vi istället en gratis-timme. Så vi ska spela någon dag på lovet!

Nu kanske man borde sova, jag har en del att göra imorgon.


Städastädastäda


Äntligen färdig! Det syns nog inte så stor skillnad, men det var sjukt mycket grejer på golvet. Och ett kilo damm att ta bort. Men nu är allting klart, vilket innebär att jag har julstädat klart. Om inte mamma och pappa skulle behöva hjälp med hallen eller någonting, men det lär gå snabbt i så fall. Det känns jätteskönt att kunna stryka städning från listan. Nu är det bara ett par små julklappar kvar och sen är jag redo för julafton!

Hur har er kväll varit? Visst kändes det lite tomt utan idol?

Min tavla!



Äntligen! Min canvas-tavla är klar efter en massa strul med otrevliga butikägare och fula resultat. Men nu är den färdig, och jag är nöjd! Nu ska bara  mitt rum bli klart så att jag kan sätta upp den på väggen! Nu städar jag mitt rum, det går supersegt men det är faktiskt rätt skönt att få bort alla vete-kärnor som har prytt mitt golv. Min värmekudde gick sönder, så jag har haft dess innehåll över hela golvet. Men inte längre!

Nu ska jag fortsätta!

En stressig stad.


bild från förra året

Efter en lång dag i skolan, där jag gjorde klart allting som behövde göras, åkte jag in till stan. Jag fick lite sällis av Gustaf och Sophie på tunnelbanan också, det var trevligt. Jag hoppade av vid t-centralen och försökte göra mig så liten som möjligt bland alla stressade människor. Det gick ju inge vidare med min tjockisjacka och stora skolväska. Men jag sprang omkring och fick lite allt möjligt köpt, och sedan mötte jag upp min syster och fick ännu mer att konka på. Svett, trängsel och stress. Inte najs. Men nu är jag faktiskt i princip klar med alla mina julklappar, och imorgon ska jag bara boxla med klassen. Sen är det jullov. Helt underbart och väldigt behövligt.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Har ni någon gång varit nyfikna på hur gammal päron-MER smakar? Jag testade nyss, ofrivilligt. Det smakade päron, men halsen tjocknade tyvärr igen av en slemmig päron-hinna. Nu behöver ni inte vara nyfikna längre. Testa inte det här hemma.

Jag ville väl bara säga hej..

Nu har jag städat hela badrummet (skurat väggar, toalett, handfat, papperskorg, rensat hyllorna osv.). Känns skönt att ha det avklarat. Nu smsade Lina så vi ska tydligen ut på promenad. Mysigt!

och ja.. HEJ

Ska det vara såhär pissigt väder kan vi lika gärna ha..bättre väder!



Tja, vädret just nu är ganska trist. Grått, mörkt, kalla fingrar och blöta fötter sammanfattar det ganska bra. Jag vill ha snö! Snö skulle ge lite julkänsla, och ersätta julkalenders sterila kulisser. Men nä, ingen snö. En jävla massa regn dock. Menmen, vi får längta till julafton och sedan til sommaren. Fast jag tycker ju inte om sommaren, förutom att den är ganska vacker och fotovänlig. Men tja, jag säger som Lina: "Ska det vara såhär pissigt väder kan vi lika gärna ha...bättre väder!". Stämmer rätt bra tycker jag. Men någon gång måste ju Gud ha kissat klart.


 


Jag filosoferar..


Varför säger man ett par trosor? Är det för att det är två "ben"?

Mina trosor föresten, fett coola. Otroligt fula bilder dock. (Och nej, det är inte min rumpa. Det är en Gina Tricot-rumpa.)

Sanningen om...

Jag sitter och väntar på att åka in till stan och möta Jenny för att försöka hitta ett par julklappar till. Medan jag väntar på att Jenny slutar tänkte jag kläcka ur mig ett par sanningar om mig själv - som så många andra. Vi får se hur många det blir, bara ett par få tror jag.

- När jag var liten trodde jag att människor var svartvita, eftersom TVn var det. Jag trodde alltså inte att de hade någon hudfärg eller någonting, bara grå och tråkiga.

- Jag sög på tummen tills jag var 7 år gammal, då lurade mamma mig att mina tummar skulle krympa om jag fortsatte. Så jag slutade, och började bita på naglarna istället. Tack mamma... Suga på tummen hade jag ju i alla fall kunnat göra i smyg...

- Det bästa med killar är deras röster. Tänk er...hmm....Johnny Depp. Mm...

- Jag kan inte tänka om jag inte rör vid någonting. Därför river jag sönder papper, käkar på pennor och klottrar överallt. Jag mår dåligt om jag inte gör det.

- Jag tycker om en lärare i smyg. Fast det är inte i smyg, alla vet det. Men ändå.

- När jag var typ 3 år smakade jag blodpudding för första gången. Jag spydde på tallriken, och sen dess har jag inte ätit det.

- När jag var liten lekte jag mycket hellre Batman eller körde bilbanor, trots det äger jag allt en flicka kunde önska sig på den tiden: My little pony, Barbie, Kelly, Betty Spaghetti osv. Jag antar att jag trodde att jag ville ha det, på grund av alla reklamer.

Sådär.. ett par fick jag ihop i alla fall. Men jag tror att de flesta vet det mesta. ;)

Övning ger inte alltid färdighet.


Pepparkakshusbyggandet är över, och jag måste erkänna att Adams klådde mitt med hästlängder. Jag får visa er senare, eftersom den sida som syns på bilden är hans sämre sida ;) Men det var roligt, vi har gjort det här tillsammans i 13 år. Det känns egentligen som om jag borde vara lite bättre på att dekorera efter så lång tid, men icke. Däremot var det kul att träffa Adam, jag är ju van att träffa honom ofta. Vi har träffat varandra varje vardag(förutom lov och sjukdomar) sen vi var 2 år gamla. Nu helt plötsligt ses vi kanske någon gång i veckan i korridoren eller matsalen. Trist, jag tycker om min kusin.

Nu har klockan blivit mycket, godnatt!

Pepparkakshusbyggare

Det första jag kan lära mig när jag ritar på fri hand är att vi har ögonbryn, och att vi faktiskt har hår på bakhuvudet också. Sånt glömmer man lätt! Nu kollar jag på en lite skrämmande dokumentär om dvärgar, och strax kommer Adam hit. Vi ska göra pepparkakshus, som vanligt. Lite julkänslor blir det nog, hoppas jag.

hörs sen!

Jag har mycket att lära..


Nu har jag suttit och försökt rita för hand i Illustrator, någon gång måste jag ju bli duktig på det med. Men nu är jag inte det. Ni ser ju själva, jag har faktiskt aldrig kunnat rita. Hur mycket jag än försöker så går det inte, det blir bara opropitioneligt(?) och fult. Men jag ska inte ge upp!

Tredje ljuset.


Idag är det tredje advent, och jag har sprungit omkring och försökt hitta julklappar till människor. Det känns som om klapparna bara blir tråkigare och tråkigare. Idéer tar slut, och människor växer från sina tidigare önskningar. Tråkigt tycker jag, då jag faktiskt föredrar att ge julklappar. Men bara om jag har hittat någonting perfekt! 5 dagar kvar i skolan, 10 kvar till julafton. Mysigt!

I can't erase the things that I've done.

Vad är meningen med livet?
Är vårat mål att bli snygga, omtyckta, smarta, populära? Perfekta med andra ord.
Mitt mål har ändrats genom åren, och jag är inte längre ute efter att bli som alla andra, att uppfylla det ideal som finns. Jag vill bli godkänd av mig själv. Jag vill göra mig själv nöjd och glad. Och det är betydligt mycket svårare än man tror. För visst påverkas jag alldeles för mycket av andra människor, vad de tycker och tänker.

Men är det meningen att jag ska gå och vänta, att jag ska kämpa tills jag lyckas tillfredsställa mig själv? Jag vet ju innerst inne att jag aldrig kommer att lyckas med det. Jag blir aldrig tillräckligt bra.

Många tror säkert att man säger dåliga saker om sig själv för att få uppmärksamhet och på det sättet bli omtyckt. Men nej, man blir inte populär av att vara självkritisk. Jag vet att människor i min omgivning påverkas av hur jag mår och det är inte positivt.

Jag har nog faktiskt aldrig insett vad meningen med livet är.

Linalinalina!


Lina var min fotomodell idag, till min fotouppgift i skolan. Jag hoppas den blir okej, jag ska redigera den på tisdag. Men vi tog också lite vanliga bilder, så här ovanför ser ni min fina vän. Som jag tycker om så himla mycket.

Annars är det lördag, och jag gör inte ett piss.  Borde nog plugga lite, men jag känner mig grymt otaggad. Tråkig kväll blir det antagligen också, jippijej.

Ännu en fredag.

Lussebullar, saft, luciatåg, debattartikel, knäck.
Det var min skoldag det.

Lina, tacos, kladdkaka, idol, youtube, telefon.
Det var min kväll.

Veckans tråkigaste dag var ändå helt okej.

Det var visst ingen bloggdag idag. Men dagen har i alla fall gått hyfsat snabbt för att vara en torsdag, och jag har hunnit med att klaga igen! Jag älskar när lärare kan ta kritik, och blir glada trots att jag säger att de gör saker helt åt helvete. Det var just det jag gjorde idag, och det känns så himla bra. Det är typ som att släppa 10 kilo från den osynliga ryggsäcken som jämt sitter på ryggen.

Annars har jag bränt tungan på en pizza, gråtit lite till One Tree Hill(jag som inte ens följer programet?) och inte städat ett dugg på mitt rum. Vilket jag borde ha gjort, eftersom det inte ser särskilt roligt ut härinne.

Imorgon är det Lucia i skolan 8.30, och jag ska dit och kika trots att jag börjar 9.45. Det är bara lucia en gång om året! Dessutom får man lussebullar och saft. Mys!

nu ska jag raka benen! ciao

No need to fear what you can’t avoid


Idag har jag lurat mig själv att det är torsdag sjukt många gånger. Torsdagar är den tråkigaste dagen på hela veckan, och det är antagligen därför jag vill ha den överstökad. Jag vill bara ha helg, och lov. Jag har kommit in i en måste-sova period, och jag kan inte riktigt göra det känner jag. Men kanske borde jag gå och lägga mig redan nu, jag gör ändå ingenting vettigt. Idag är i alla fall den första julklappen köpt, och det firar vi med en gammal bild på en udda blomma.

Plötsligt händer det.

Jag ramlade när jag var påväg hem från bussen idag. Snönslasket virvlade i ansiktet och la sig på marken, och vips så låg jag halvt i diket och halvt på vägen. Precis när jag ramlar kommer det en bil, som får stanna och vänta tills jag har kravlat mig upp och knallat vidare. Det var bara att le och låtsas som om inget hade hänt.

Mina byxor var helt leriga, men annars landade jag ju rätt mjukt. Vad är oddsen att det kommer en bil precis när jag ramlar? På min lilla fjutt väg? Inte stor, men vafan. Sånt händer! Pinsamt var det i alla fall.

Vi är mogna på den här skolan.


Det är nästan lite pinsamt att sånt här behövs påpekas på en gymnasieskola. Att rubriken dessutom lyder "PÅMINNELSE!" gör det ännu pinsammare.

Klaustrofobi!

Jag började gråta på bussen idag. När jag åkte förbi mitt gamla dagis.

För länge sedan, när jag var och hälsade på där. Gick jag omkring ute på gården, och hör plötsligt att någon gråter. Jag sitter mig omkring men kunde bara se glada barn. Jag gick fram till en av de blåa stora leksakslådorna och där inne hördes det någonting. Jag sprang in och hämtade en av dagisfröknarna, som öppnade luckan och där satt en stackars liten pojke och grät.

Jag vet inte varför jag inte öppnade luckan själv, kanske blev jag för skärrad för det. Jag var ganska liten trots allt. Men när jag satt där på bussen imorse så såg jag den där lådan, att den stod öppen. Jag tänkte på den lilla pojken som inte kunde vara mer än 2 år gammal. Han satt fast i en mörk låda och kunde inte göra någonting! Jag blev så rädd! Helt plötsligt insåg jag hur hemskt det måste ha varit, och att han säkert kommer ta med sig det där resten av livet. Även om han inte minns det, kommer han säkert tycka att det är obehagligt med trånga utrymmen.

Det är ju rätt skumt ändå att det här säkert var 6 år sedan, och jag började gråta nu. Jag är seg.

Gissa kändisen..


Vilken kändis?


Det är ju tanken som räknas...



Jag minns att jag och Adam hade planerat att göra narr av tomten för ett par år sedan. Jag vet inte riktigt varför, men vi kanske ville göra uppror när vi hade förstått att tomten faktiskt var vår fasters man. Vi visste att våra föräldrar skulle ställa fram en stol åt tomten, så vi planerade att täcka stolen med en mysig filt. Och tja, egentligen täcka en pruttkudde som vi skulle lägga på stolen.

Tyvärr prövade vi det så många gånger att våra pruttkuddar gick sönder. Så det blev en helt vanlig jul istället.

Jag ser inte likheten liksom. Ojuste.

Visste ni att ordet oshysst stavas ojuste?
Det visste inte jag.


Hóla!


Anders bror äger mig på PegBall, jag känner mig lite dålig.

Andra advent.


Andra ljuset är tänt!

Now hate me, so things seem normal in my head


Jag har utvecklats till en sur, dryg bitch. Jag har betett mig riktigt dåligt mot vissa, och jag är medveten om det. Kanske är det det som är värst, att jag vet hur jag beter mig. Jag skulle lätt kunna skylla på att jag mår dåligt, men det är ingen ursäkt. Jag ska inte vara otrevlig eller dryg hur jag än känner mig inombords. Men kanske är det en förklaring i alla fall. Jag känner att jag inte är mig själv längre, och jag vet faktiskt inte hur jag ska hitta tillbaka heller. Med en del är jag ju faktiskt mitt riktiga jag. Förlåt, är väl det jag vill säga egentligen. Förlåt.

BLÄ


Helt opepp på allting.

"%#!¤&"#%"!

JÄVLA SKIT. Usch, vad arg jag blev när jag kom till affären och det inte fixade sig idag heller.

poop

Ni får se sen...

Nu ska jag och mamma åka till Farsta för att fixa det jag inte kunde fixa i onsdags! Spännande.. Jag hoppas att det blir bra!

K och A till final!



Shit vad grym Kevin var på den sista låten, och Alice var riktigt bra idag hon med. Det blir de två i globen, det lovar jag nästan. Robin är söt och duktig, men han kommer inte till deras nivå tyvärr.

Hörni, kolla aldrig på Idol själva. Gud  vad trist att inte kunna kommentera hur de sjunger! Röstar ni på Alice och Kevin, så att jag slipper? Tack.

You are the only one that needs to know


Nu sitter jag ensam, och ska strax kika på Idol. Vilken fredagkväll va?
Det är vid sånna här tillfällen man älskar sin mobil.

vem åker ut idag föresten?

Deprimerande men sant.

Idag bestämde jag mig för att låta bli TVn och datorn en stund när jag kom hem. Jag värmde en lussebulle och försökte komma på någonting att göra. Man vad gör man egentligen? Jag vet ärligt talat inte, pinsamt nog. Jag tände lite ljus och ritade en stund, för att försöka slappna av. Men jag blev bara uttråkad - det hade nog varit roligt om jag hade varit duktig på att rita men det är jag tyvärr inte. Det blir bara skitfult, faktiskt.


Vad gör man när man har tråkigt? (förutom att träna och umgås förståss..)

Coolt!

Pappa har en av sina gamla kompisar här, från Holland. Jag tycker att det är lite obehagligt att ha någon jag inte känner här, men han är faktiskt ganska cool. Dessutom har han varit kändis tidigare! Han flyttade till Holland och pappa tappade kontakten med honom. Sedan såg pappa honom på TV, och skickade brev till hans fanclub. Sen dess har de varit vänner, och han hälsar på någon gång ibland.

Jag minns en gång när jag var liten och träffade hans dotter. Jag pladdrade på med henne om en massa saker, och helt plötsligt utbrister min syster "Petra, hon förstår inte vad du säger. Hon kan inte svenska.". Gud vad jag skämdes! men hur skulle jag kunna veta det? (förutom det faktum att jag fick NOLL respons när jag berömde hennes nessesär..)

Jag gör vad jag måste.

Idag har jag gjort någonting som jag alltid gör i skolan. Klagat.
Det är inte så att jag har suttit och gnällt på att det gick dåligt på provet eller så. Utan jag klagar mest på mål och kriterier med lärarna. Jag gör jämt det, och jag förstår egentligen inte varför. Jag vet att de har rätt, jag vet att de följer vad som står, men jag insisterar med att säga vad jag tycker.

Jag väljer nog att se det som någonting positivt, eftersom det känns bra att de vet vad jag tycker och känner även om de inte kan göra någonting åt det. Dessutom är det riktigt skönt att kunna klaga på en lärare om någonting som de förstår. Istället för att säga att de suger så kan jag istället välja att klaga på dem om någonting annat. Då känner jag mig tillräckligt nöjd för att släppa allting.

Nu har jag varit duktig i skolan, och en massa mål har blivit färdiga. Idag kan jag nog ta en ledig kväll utan att tänka på plugg, lovely!

Oh, holy night..

Heter den där julsången Åh helga natt eller åh heliga natt?
Jag har liksom aldrig reflekterat över det. Men nu läste jag att det stod helga på ett ställe. Oh holy night heter den väl?

GRATTIS ELIN!


Idag fyller Elin 17 år. Och jag vill bara ge henne en bautakram, men det går inte eftersom hon är i Södertälje. Men..grattis vännen! <3

PS.. älskar bilden, det är my lovely hands.

Most of all.


Melee - Built to last

Jag väntade i Farsta i flera timmar i onödan. Lyckat.

Julbak!


Första julbaket är gjort! Det blev smarriga lussebullar och till det lite julmusik. Jag la även på lite pärlsocker på en av plåtarna, jag tycker det är lite annorlunda! Så, nu blir det te och lussebullar.

Heter det lussebulle eller lussekatt föresten? Varför skulle det heta katt?

I'm the candyman.


Vad består den där godisen av egentligen? Färgämnen och lite gucka antagligen. Den smakar konstigt, men ganska god ändå. Sen ser ni min fina nagel. Mitt lilla projekt sluta-bita har gått lite sisådär faktiskt. Jag biter inte lika mycket längre, men mina naglar har blivit så sköra och dumma så de går av - och då biter jag.

I skoltidningen.



Min krönika ligger ute på vår skoltidning på nätet, länkad på första sidan. Jag gillar inte att det står mitt namn, och inte heller att skolkatalogen precis har kommit. Ett tag kändes den faktiskt som en helt okej krönika, men nu känns det som det är ett barns språk och åsikter. Fy!

Men, människor har sagt att den är bra. Så jag får väl lita på dem, ni kan klicka på bilden för att kika in vår skoltidning.

Ja, gurka ska väl vara bra mot svullnader?

Jag: Mammaaaa, jag har ont i mina fötter!
Mamma: Jaa, man behöver grönsaker.

?

Jul


Juljuljuuuuul!

Julkalender, julkalender, julkalender.

07.14 vaknade jag, drog täcket runt mig och sprang ut i vardagsrummet med mobilen i handen. Jag slog på ettan och la mig till rätta. Mobilen blinkade och både från Fia och Lina fick jag "Julkalendern!". Så, där var den. 2008 julkalender, som jag ska följa. Självklart ska jag följa den. Tyvärr tror jag att jag somnade ett par minuter i slutet, men den verkar helt okej!

Nu sitter jag i skolan och har strax engelska redovisning, jag kommer stamma mig igenom hela. Men sånt är livet.