Born in this world as it all falls apart

"Petra, har du någonsin brutit mot en regel?", det var vad en vän till mig frågade för ett par dagar sedan. Jag funderade och funderade, och vet ni vad jag kom på? Jo, jag har ju troligtvis gått mot rött någon gång. Men observera att det förmodligen inte fanns en enda bil på den vägen. Klockan var säker 11 på kvällen, och jag hade helt enkelt inte tålamodet att stå där helt själv när det inte var en kotte i närheten.

Jag har alltså inte brutit en enda regel. Jovisst, jag har troligtvis pratat lite för högt under en lektion. Jag har förmodligen sprungit i en korridor eller trängt mig i en kö. Men vad jag menar är, att jag fan inte kan göra ett piss som jag inte får. Varje gång någon pratar om någonting som är lite moraliskt fel, eller någon som bryter mot en lag, säger jag emot. Jag säger nej. Jag kan bara inte göra någonting jag inte får göra. Jag kan inte dricka alkohol, jag kan inte snatta, jag kan inte dra iväg någonstans utan att säga till, jag kan inte skolka, jag kan inte göra någonting utan att jag har fått ett "Det är okej att du gör det här" av någon.

Jag är så förbannat trött på det. Jag är så trött på att bli arg på människor som gör saker som enligt mig är fel. Jag är så trött på att må dåligt över det. Jag är så trött på att alltid behöva tänka på om jag faktiskt får göra saker och ting.

Missförstå mig inte. Att vara en good girl har väl sina bra sidor, men vart är mina misstag? När ska jag få göra sånna där extremt dumma saker för att sedan lära mig att det var fel? När ska jag få uppleva att saker faktiskt inte är så himla farliga, om jag aldrig tillåter dem att hända? Jag är trött på att vara rädd, att inte våga göra någonting där konsekvenserna kanske inte blir sådär jättelyckade.

Just nu känner jag bara att jag borde gå ut, supa mig full och inse att det inte är så farligt.

 

borde väl tillägga att snatta aldrig är någonting jag kommer att göra heller, man är dum i huvudet om man gör det.


Måndag



Trött på att vara hängig och osäker på hur jag mår. Men jag överlever väl. Förhoppningsvis är jag okej nu.


Genomskinligt grå...

Vart har jag försvunnit? Jag bara känner hur allting som är jag sakta tynar bort. Jag måste börja fotografera igen. Jag måste hitta inspiration, jag måste börja kämpa igen. Inte hålla mig inomhus, jag måste ut. Jag försvinner. Jag vet inte vad jag gör nuförtiden, jag bara är. När jag blir frisk måste jag ta tag i saker och ting. Jag måste börja träna, även om jag verkligen inte har någon lust just nu. Jag måste ut och fotografera, det är ju för i helvete någonting jag älskar. Varför gör jag det inte mer? Varför har jag inte utnyttjat ljuset som har funnits här hela sommaren? Snart kommer vintern, då ljuset är borta innan man ens har kommit hem från skolan. Skärpning.

Jag måste börja leva livet igen.

Tre ord

Min mage suger.

Spotify



Spotify har ju fixat så att man kan se sin egen toplista, alltså vilka låtar som man har spelat mest. Jag kan ju helt klart säga att deras funktion inte funkar sådär jättebra ännu. Nog för att jag diggade Emma-Lee i början, men inte fasen är den först på listan!? Jag har ju superdrogat Anberlin på senaste tiden, inte en chans att jag har spelat Johan Palm mer än dem. Det är ju lite småpinsamt faktiskt. Resten av låtarna har jag väl också lyssnat på, men det var ju jättelänge sen. Tur att man har LastFM...


..som mäter lite bättre...


Har ni tänkt på det?


Det där med att tömma papperskorgen också



Tänk att jag verkligen ALLTID glömmer att tömma papperskorgen. Är det någon som kommer ihåg det egentligen? Jag är ju liksom rätt inställd på att när jag trycker på radera så raderar jag någonting, inte fasen tänker jag på att jag ska radera det en gång till på ett annat ställe. Och när jag väl kommer ihåg det, känner det inte lite tråkigt att tömma papperskorgen då? Då försvinner ju alltid verkligen helt och hållet.

Nä, nu ska jag kika igenom vad jag kan hitta i papperskorgen. Och sen ska jag förmodligen tömma det, det är dags. Tror inte att jag har rensat en enda gång sedan jag fick den här datorn för mer än ett år sedan.

Kommer ni ihåg att tömma papperskorgen?


Skolfoto

Sjuk sjuk sjuk. Mår inte särskilt bra idag, men ska ändå ta mig till skolan en liten stund eftersom det är skolfoto. Det känns trist att missa det, så tja.. Petra kommer se ut som ett lik i skolkatalogen, men då har jag i alla fall någonting att skylla på.

Önska mig lycka till.

Flickan som lekte med elden



Filmen igår då. Personligen tyckte jag att Män som hatar kvinnor var bättre, men det kan också vara för att jag satt så satans obekvämt hela den här filmen. Det förstörde liksom hela grejen. För att vara en svensk film är den faktiskt bra. Men visst var en person i filmen dubbad? Så typiskt svenska filmer, herregud.. Sjukt störande tycker jag.

Helt okej film i alla fall! Lisbeth är cool, och konstig.


Bio

Bio ikväll med Malin. Vi ska se Flickan som lekte med elden.. Jag tror att den heter så? Jag skrev bara ur minnet nu alltså, jag kan ha heeeeeeeelt fel. Men uppföljaren till Män som hatar kvinnor i alla fall. Det ska bli intressant! Och dessutom ska vi äta gudomlig Souvlaki innan, aaaaaaaaaaah.... Vi hörs!

Drömmar

Jag börjar bli riktigt tjurig på mina drömmar. Medans varenda kotte har sånna där flashiga drömmar med monster, kärlek och vad nu man kan drömma om. Men vad drömmer jag om? Att mamma har tvättat ett par av mina trosor. Jätteintressant, verkligen. Det är ju en sån där fjuttdröm som man inte inser att det är en dröm, förrän man inte hittar trosorna i klädlådan. Snopet. Det är ju bara löjligt.

Ge mig lite roliga drömmar nu, snälla?


Sugarplum Fairy, Debaser



Ett år sedan. Det var bra.


It's a beautiful day, don't let it get away


Modell: Lina
Foto: Jag

Lina är fin.


Lördag

Igårkväll åkte jag till Haninge för att kika på Vendela som skulle sjunga och spela gitarr på haninge-dagen. Jag hade aldrig hört henne sjunga förut, men fasen vad bra hon var. Jag skulle lättlättlätt köpa hennes skiva, om hon gjorde en. Förutom Vendela verkade banden inte vara något att hänga i julgranen, så jag, Lina, Malin och Stina åkte hem till Lina och drack choklad och skrattade. Det var trevligt.


Bild från igår... Jag lyckas alltid se lite...ung ut på bilder. Vilken ålder gissar man på här liksom? 10?


Clown

Hej allihop! Lite segt på bloggfronten alltså. Men jag orkar inte ens ursäkta mig. Igår var jag med Lina. Vi tog lite kort och sånt där trevligt, en del seriösa och en del..inte fullt så seriösa. Clowntema blev det på en del också. Lina såg verkligen helt förjävlig ut, det var kul. Inte nöjd med bilderna för fem öre. Men Lina är cool ändå. Jag måste verkligen träna på att fotografera människor. Måste måste måste.

 


Salem på P3 ikväll!


Äntligen är P3 live tillbaka.


Fotolektion 2

Hallå? Vad hände där? Jag har 13 prenumeranter och inte en kotte kan berätta vem han/hon är. HALLÅ. Kom igen nu.

Idag hade vi vår andra fotolektion. Vi skulle göra en framsida till våra mappar som vi ska använda under kursen, och framsidan skulle innehålla fyra bilder som skulle vara gjorda på ett speciellt sätt. Första skulle ha luddiga kanter, andra skulle vara spegelvänd och gärna förvrängd, tredje skulle vara två vänsterhalvor av ansiktet och den fjärde skulle vara högerhalvorna. Jag ser ut som ett mongo. Men det gör inget, det var kul.


Bara undrar...

bloglovin


Vilka är ni?


Håkis



Hur var det igår då? Förvånadsvärt bra måste jag säga. Håkan är som sagt inte en av mina favoritartister, och jag har alltid haft lite svårt för honom. Det är nu på senaste tiden som jag börjat acceptera honom. Försöka förstå vad som är bra med honom, trots att han inte kan sjunga. Och vissa av hans låtar är ju otroligt charmiga. Och igår var det riktigt bra. Alla var så extremt taggade, och något som jag tycker är extra roligt är när killar är taggade. När killar sjunger med till låtar, skriker och tjoar. Då blir man glad. Och så var det igår. Och det blev mycket skuttande, sjungande och skrikande för mig med. Malin, Lina, Vendela och Stina var ett himla fint sällskap också. Nej, jag tycker om Håkan. Man liksom glömde bort att han sjöng dåligt när han sjöng live.


HELG

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah" *sträcker ut armarna och gosar ner mig i sängen*
Äntligen helg. För ja, jag har haft helg sedan strax efter elva idag. Inte illa. Jag kilade hem och sedan drog jag till gymmet. Oj, det var länge sedan. Måste säga att för att ha haft en så långt uppehåll, så gick det faktiskt prima ballerina.

Jag hårar som en jävla hund föresten. Jag fattar inte att jag inte är flintskallig än, så mycket hår som jag lämnar efter mig varje dag. Jag skulle inte vara någon bra mördare, jag skulle lämna bevis precis överallt. Fast tja, det kan ni ju ta som något bra. Jag kommer inte ens försöka mörda er.

Imorgon är det Håkan. Alltså. Jag ska ge honom en chans. Är fortfarande lite småtveksam till den pojken. Men några låtar är ju svängiga. Jag är mest tveksam på hur jag ska överleva 4 timmars väntan, för att Malin vill ha någorlunda platser! Hmpf... Det blir nog asbra.

"i know... i'll propose to her today...." SPLAT dead



Fruktansvärt tragiskt. Men fruktansvärt roligt.


Ben & Jerrys


Malin till vänster, min till höger. Och ja, jag har ett par orangea ögon på min hand.

Vet ni vad jag och Malin gjorde idag? Tja, ni kan förmodligen lista ut det när ni ser bilden. I alla fall så knallade hon och jag iväg till Ben & Jerry caféet i Gamla stan, det var ju faktiskt dags att testa. Båda jag och Malin beställde Cookie Sundae, men med olika smaker på glassen. Dyrt? Svar ja, 65 spänn fick jag punga ut. Men man lever bara en gång, och jag skulle ändå testat det förr eller senare. Värt det? Njae. Alltså, det var ljuvligt. Men för att kosta 65 kronor var det rätt snålt med glass. Men, det är ändå lite lyx. Två smaker, lite kakor, grädde, chokladsås och hemmagjord våffla. Okej då, det är kanske värt det. Jävligt onyttigt är det förmodligen också.
Men det skiter vi fan i.


I mitt bästa skick

Imorse på bussen var jag helt död. Ögonlocken var så otroligt tunga. "Idag önskar jag att jag tyckte om kaffe." Skrev jag till Fia och Malin. Malin svarade att hon kände precis likadant. Skumt, varken hon eller jag hade varit såhär idag. Men det var riktigt illa alltså. Jag visste att det inte fanns en chans i världen att jag skulle orka sitta på en seg Mediakunskap-lektion i det tillståndet. Malin och jag delade därför på en Coca Cola. Jag har aldrig någonsin köpt läsk annat än när jag äter någonting, men idag var det ytterst nödvändigt. Oj, vad gott det var. Och oj vad bra det kändes. Vilken skillnad! Helt plötsligt förstår jag de som dricker cola/kaffe på lektionerna. Men det här ska absolut inte bli någon vana.

Däremot gick sockerruset ur rätt snabbt, och i slutet av lektionen upptäckte jag att jag inte hängde med på noterna riktigt. Jag hade nämligen på mig rätt stora örhängen idag, och som vanligt tog jag av den ena och pillade lite för att sedan sätta tillbaka den igen. Men det var så satans svårt att få tillbaka den in i örat! Jag satt säkert i 5-10 minuter och blev irriterad för att jag inte kunde hitta hålet, men tillslut gick det. Några minuter senare skulle jag börja pilla igen, och vad känner jag då? Jo, jag har båda örhängena i samma öra! Hur fasen lyckas man? 1) Jag hade stora örhängen på mig, det borde inte få plats med ett extra! 2) Jag borde ju faktiskt ha känt att det redan var någonting där redan.

Inte med på noterna idag helt enkelt. Tur att jag bara hade en lektion.

Slappt

 
cooling där.. och grillen gör ju bilderna så mycket finare!


Idag har vi fint väder, och jag passar på att ligga ute i solen med Spotify. Inte helt fel.
Hur har ni det?