Har jag ADHD?

image587
När jag såg den här reklamen på min blogg blev jag lite rädd. Mina vänner har sagt till mig nu i veckan att jag säkert har ADHD. Eftersom jag alltid måste pilla på saker, annars blir jag så himla stressad. Jag tog det som en förolämpning, någon med ADHD är ju någon som får damp hela tiden - och är allmänt otrevlig. Har jag fått för mig i alla fall..?

Jag vill inte ha ADHD...

Maten..

..nej Lina. Maten ser ut som någon redan har ätit den, men det gör i princip alla maträtter med sås - så jag ska inte dömma efter det!


UUUUUUT

image586
Madonna
Hon är 50 år, och porrar sig som om hon vore 20.
Hon är riktigt äcklig, se bara på bilden! Ååååh, kass musik gör hon också. (4 minutes är dock helt okej, men då är hon ju inte själv)

Madonna, din tid är över. Du kan gå hem till din familj nu.

Kyckling med soltorkade tomater

image585

Detta är nog första och antagligen sista gången jag kommer tipsa om mat.
Idag gjorde jag kyckling med soltorkade tomater, och det är grymt gott faktiskt.

Ingredienser
Kycklingfilé
Matlagningsgrädde
Soltorkade tomater på burk

Stek kycklingen, och häll sedan i grädden och de soltorkade tomaterna. Låt det puttra en stund.
Servera med pasta :)

busenkelt, och riktigt smarrigt!

ÄNTLIGEN!

Äntligen är det över!
Nu kan jag inte göra någonting mer, även om jag så himla gärna skulle vilja så kan jag inte göra någonting mer för att få bättre betyg. Nu är det endast jobb med showen och roliga saker kvar! Det känns så himla lätt på mina axlar, äntligen kan jag slappna av och inte känna någon press. Jag har inte förstått det än..

Jag fick med Felicia till gymmet idag, och hon var så duktig så :) sa till och med att hon kunde tänka sig att göra det igen!

Ikväll blir det talang 2008 finalen hos Oliver, najs!

och ja, nu när pressen har lättat kan jag blogga mer!

Crazy night

Imorgon sätts våra betyg, och jag har bara svenskan kvar. Jag ska läsa klart min bok, för att sedan skriva klart min komparativa analys. Dock somnade jag med huvudet på boken för ett tag sedan, så jag gav upp för stunden. Jag ska läsa ikväll också..

Ikväll är det även Crazy Night i Tyresö centrum, och självklart ska man dit. Alla drar ju dit, bara för att... Dit kommer då Rongedal och Ola, så det lär ju vara fullsmockat.. Menmen..

hejdååååå


Lättskrämd

På senaste tiden har jag blivit ruskigt lättskrämd. Jag har alltid varit otroligt lättskrämd, och folk har skrattat åt mig i år och dar för det. Men nu har jag blivit ännu värre! Jag blir verkligen rädd för allt, till och med mig själv. Jag kan röra armen, och helt plötsligt har hjärnan kopplat bort att jag just rörde armen och jag tror att det är någonting annat. Och jag vrålar.

Jag berättade det för mina systrar idag, efter att ha skrikit till när hunden sprang förbi mitt ben. De bara skrattade, som om det var något skämt. Elin har ju alltid skrämt mig, hon kommer ju alltid fram och stället sig framför mig - och säger BU. Jag skriker.

Jag borde kanske åtgärda det här problemet, det är ju illa.

och nej, ni ska inte börja skrämma mig hela tiden. då kommer jag kissa på mig.

MAMMA <3

image584
Grattis mamma! <3

Nu har vi firat mamma lite, men ska fira mer på söndag istället. Vi har bara ätit lite korv och pomfritt(ja, mamma valde!) och lite prinsesstårta! :)

Och jag vill även passa på att tacka mina vänner, som gav mig en hjälpande hand när jag kämpade mig igenom matten idag. <3

Hej!

Det har varit mycket plugg nu, jag har inte riktigt haft tid till bloggen. Men nu har jag i alla fall bara svenskan kvar, och sen är jag klar med grundskolan. Jag bröt ihop idag, när det var som värst. Matten gick åt helvete rent ut sagt, och jag orkade inte. Men efter att ha fått ut allting, så försökte jag igen - och blev äntligen godkänd!

Ville väl bara hälsa att jag lever, och att jag snart är tillbaka.

Bullshit!

Här sitter jag, pressad till tusen när det gäller MVG i svenska. Jag har alltid varit en minimalist, jag har aldrig kunnat dra ut på mina poänger - utan jag kan få ner en jävla massa text på en halv A4, sen känner jag mig färdig. Jag kan aldrig skriva ordentligt, om det inte kommer innifrån. Henrik kommenterar alltid att jag formulerar mig mycket bättre när jag är arg, och visst gör jag det - då har jag tusen åsikter som ska ut på samma gång!

"Du måste lära dig skriva bullshit". Hmpf!? Sen när är bullshit bra? Henrik vill ha kvantitet, inte kvalitet. Vad fan är det!?  Men det ska vara bra bullshit. Vad sjutton är bra bullshit?

Jag klarar aldrig MVG..

Höhö

image583
Vår kille var på hugget Lina.
Han vinkade, han fotograferade och han ställde sig till och med på räcket för vår skull :P

<3

image582
Jag vill utomlands!
Fast egentligen räcker det med sommarlov, men jag vill ha det nu.

Måndag

Nu är det 9 dagar kvar till balen, och jag har mot förmodan fått ihop det mesta. Idag lyckades jag till och med få en tid för hår och sminkning. Tog hjälp av mammas kontakter på dagis, så imorgon ska jag och mamma dit - så ska jag få visa upp mig och säger hur jag vill ha det. Det blir nog fint!
Nu är det i princip bara smycken kvar...

Idag redovisade jag steg 30 i engelska, dvs ett tal. Jag skulle alltså läsa upp mitt tal inför människor. Nog för att det är jobbigt att läsa upp saker inför folk, men nu var det också på ett annat språk. När jag stod där, med 6 ögon(ja, det var faktiskt inte fler) tittandes på mig, kände jag hur blodet strömmade upp i ansiktet. Jag stammade, uttalade konstigt, läste fel. Trots det blev jag godkänd, fy fasen. Nu är det bara ett ynka prov kvar och sen har jag spikat ett VG i engelska. Matten ska jag få reda på hur provet gick imorgon, det känns inte bra alls..

Autch!

Jag gjorde en mycket dum grej nyss. Jag skulle lyfta på stolen, för att ta bort en sladd från hjulet. Jag lyfter alltså, och upptäcker att min tå kom under. Oj, nu måste jag lyfta lite på stolen tänkte jag. Vad gör jag? Jo jag sätter mig ned, med stolshjulet på tån. Smart, mycket smart. Tur att jag hade toffla, annars hade min tå varit död nu. Nu är den bara lite död.


Jag var duktig och bakade åt mamma, kardemummakaka blev det. Det var gott.

Nu ska jag läsa min roliga bok, det är en 100-sidig dialog. Kul.

Operation sluta bita.

Jag har faktiskt inte bitit på mina naglar på..ca 12 dagar nu. Trust me, det är riktigt svårt! Speciellt när de är så pass mjuka och sköra som de är nu, de har redan gått av ett par av dem. Men 12 dagar är faktiskt rätt duktigt jobbat, eftersom det numera syns en vit rand som man gärna vill få bort - eftersom det känns att de är där..
Men jag ska kämpa, för jag har ärligt talat aldrig sett någon som har så fula naglar som mig! Och det har inte ni heller.

Och ja, det är nu ni ska säga att jag är duktig även om ni inte tycker det!

?

Bara en enkel fråga.
Vad gör man med ex-pojkvänners saker, bilder osv? Kastar man dem?

Mors dag

Eurovision var som förväntat, jag har nog aldrig kollat på den och sett de som var bäst(enligt mig) vinna. Jag kan väl kanske dra slutsatsen att jag har dåliga musiksmak? Jag tycker faktiskt att Dima Bilans förra låt var mycket bättre, då hejade jag ju faktiskt på honom. Dessutom var han mycket snyggare då :) 

Idag är det Mors dag, och jag borde kanske baka någonting till mamma?  Bara någon enkel kaka kanske, och på något sätt få fram ett hjärta som mönster? Jag får kolla vidare, har hittills inte hittat något speciellt. Jag måste hinna ta mig iväg till gymmet också, jag har varit himla dålig på den fronten...

Min blogg dör... Jag ska återuppliva den snart!


Eurovision

Hej!
Snart kommer Felicia hit, så ska vi åka och klippa oss och sådär lite senare. Det behövs verkligen, jag ser ut som ett troll i håret. Nej, inte ett troll - bara..typ Caroline Af Ugglas. USCH.

Ikväll är det eurovision, vilka hejar ni på? Det skulle kännas helskumt om man inte hejade på Sverige, så visst gör jag det. Men annars tycker jag Frankrikes bidrag är helskönt, kanske för att den sätter så på hjärnan på ett par sekunder.. ;)

Äsch, jag återkommer väl..


frankrikes bidrag

Fredag

Gud, vad jag har sovit på soffan idag. Trots att mamma väckte mig fyra gånger varav jag smsade två av gångerna så lyckades jag ändå somna igen. Nu är jag såklart übertrött, men skönt var det! Men mamma o pappa är tjuriga på mig, jag är tydligen otrevlig..

Som om de är trevliga mot mig...
jag återkommer.

Gårdagen!

        

1. Vackra Stockholm. 2. Radiohuset! 3. Det var en luftballongskväll :) 4. Intervjustället, ser ni vilka perfekta platser vi fick!? :D 5. Fötter, fötter, fötter och..fötter. 6. Millencolin! 7. Deras balla tavla. 8. Vårt ragg i brun jacka. 8. Snygg pose? 9. Bara för att bilden var skön :P

Ni kan läsa mer här.

Dialekter i all ära, men...

Jag funderar rätt ofta på dialekter. Jag tycker dialekter är härliga, alla har sin egen charm om man säger så. Däremot har jag aldrig riktigt förstått vad som är klassiskt för Stockholmska? Jag hör ju antagligen inte det eftersom jag själv pratar det. Många säger att vi låter snobbiga, och att vi säger "eh" om det blir tyst, när vi inte har något att säga.

Den klassiska stockholmskan är väl från söder? När man säger E istället för Ä och sådär.. Men hur är det med de som stönar efter varje mening då? Jag kan räkna upp minst tre i nian som verkligen tydligt stönar efter en mening, de drar liksom ut på sista bokstaven i ett stön.
Detta stör mig extremt mycket.
Är det typiskt stockholmska? Jag vill inte låta så!

Jesus kom kanske till jorden idag!

image570

Ni som spanar in min bilddagbok lite då och då vet att jag la ut den här bilden och frågade om jag hade missat någonting. Idag när jag var påväg till centrum började jag genast tänka på den, när det helt plötsligt prasslade i buskarna och en långhårig snubbe med bruna gamla kläder kom fram. Tänkte helt enkelt att det var säkert sådär det skulle se ut om Jesus skulle komma tillbaka, inte fasen ploppar han upp i Tyresö centrum...

Grymt bra kväll!

Kvällen igår var u n d e r b a r! Vi åkte in någon gång runt 6 men gick av vid medborgarplatsen för att äta middag tillsammans. Det blev burger king, eftersom vi båda var sugna på det. Men istället för att sitta i skuggan på ett tråkigt Burger King gick vi vidare till slussen och satte oss vid vattnet. Där satt vi rätt länge och efter ett tag skulle våra "grannar" gå. Lina vinkade på skämt hejdå till den ena snubben, det slutade med att han gjorde tecken om att följa med dem, eller ringa - men vi skakade på huvudet och vinkade till dem i typ en kvart istället. Det var kul :)

Sen bar det av till Radiohuset, där konserten skulle vara. På vägen dit såg vi Hästen, från Andra Avenyn. Det var coolt, fast han såg riktigt sunkig ut! ;) Hur som helst kom vi tillslut fram till Radiohuset som vi nervöst gick in i tillsammans med en massa annat folk. Vi fick komma in och ta lite godis och sånt där innan vi satte oss. Det serverades även te som Lina höll på att hälla upp, men jag tyckte det kändes liiiite fel att sitta och dricka en kopp te när man kollade på ett punkband(som inte spelar punk enligt dem..). Vi fick perfekta platser längst fram precis vid intervju-platsen som även gjorde att jag var den enda i publiken (förutom de 5 som fick gå upp på scen) som fick en t-shirt! Lina och jag ska dela, eftersom hon bjöd med mig :)

Grabbarna var hur gulliga som helst och var jättebra live, trots att jag bara kunde sjunga med på två-tre låtar.

DET HÄR GÖR VI IGEN!!!!

Millencolin

Vi hörs senare, nu ska vi strax iväg till stan för att äta innan konserten! :)
taggad!

Live-inspelning imorgon! :)

The Ballad - Millencolin


Imorgon gäller det! Spännande, jag har inte varit på konsert på år och dar! :)

MAT!

image569


Ni vet när det luktar mat i hela huset, någonting som doftar ljuvligt, och din mage kurrar värre än någonsin och skriker efter mat. Så känner jag nu, samtidigt som huvudvärken snart spränger mitt huvud. Måtte mamma komma hem snart så jag får mat, min energi är ju under 0!

nu kom mamma äntligen hem, maaaaaaaaaat

H&M har lite konstig smak ibland..

Idag på H&M fick jag med mig en av deras tidningar, där det stod och vad som var trendigt till sommaren och sånt. Jag måste säga att jag inte bryr mig ett piss. Men..

När blev Turban sexigt?!

GRATTIS!

image568

Grattis mormor som fyller 84 år idag! Världens bästa mormor!

Det är tydligen 18 stycken som har ringt till henne idag, hon har skrivit upp dem allihop. Hon är för rolig..

Trött och grinig

image567
Petra är trött, Petra är osocial, Petra är irriterad, Petra borde plugga.

Petra bloggar inte.

PS. Petra återkommer. DS.

Anorexia

Mitt tal i engelskan handlar om skönhet. Att all media förstör synen som vi borde ha av skönhet, och i och med det drabbas tjejer(och killar) av anorexia och bulemi. Jag har en stark förståelse för anorektiker, i och med att jag märkte hur snabbt min vikt blev mer "normal" när jag började äta mer ordentligt. Det skrämde mig och även fast jag vet att jag inte borde tänka så så tänkte jag självklart att det inte var så himla bra att äta i de mått som jag gjorde nu.

Vikt spelar stor roll, även om vissa människor(oftast killar) inte kan förstå vilken uppståndelse det är med tjejer och deras vikt, så spelar det roll. Man frågar inte tjejer vad de väger. Jag har inte målet att bli så smal att huden nästan spräcks av revbenen, jag vill bara inte ha fett på kroppen. Jag vill inte ha en massa extra på min kropp som egentligen inte ska vara där.

Är jag anorektiker? Nej, absolut inte. Jag tror inte att det är någon som inte vill vara vältränad.(?) Jag har redan nämnt att jag inte vill bli sjukligt smal, jag vill vara smal. Jag vill se levande ut.

Egentligen handlar ingenting om vikt, utan bara att bli nöjd med sig själv. Hur svårt kan det vara egentligen? Svårt, mycket svårt.

Millencolin!

image566
PÅ ONSDAG!!!!!!

Lina klickade till sig ett par biljetter till P3 live där Millencolin ska spela på onsdag, så nu står hon och jag på gästlistan och ska tillbringa kvällen där! Det ska bli gryyyyyymt :D

Inte för att vi lyssnar så mycket på Millencolin, men.. de är bra :D

Tråkigt inlägg

Söndagen, den tråkigaste dagen på veckan är här. Den tillbringas alltid med träning, plugg eller bara allmänt chill. Jag måste ju faktiskt läsa klart min "I väntan på barbarerna" idag, det är ju skam att jag inte bara gör det. Men jag ska snart gå och läsa.

Efter uppvisningen träffade jag Lina, som sedan sov här. Vi gjorde egen "Ben n' Jerry-glass" som blev superb, och tja..gjorde ingenting! Det är faktiskt himla skönt att inte göra någonting.. Nu borde man ju iofs pluggapluggaplugga istället. Blä.


Gymnastik

Idag ska jag och Jenny på gympauppvisning som Tyresö Gymnastiken håller. Jag tycker det är jätteroligt, vi får väl se vad Jenny säger.. Jag har varit med på rätt många gympauppvisningar nu, kollat på de flesta sen jag slutade själv. Jag har ju redan skrivit om när jag var rumpnisse. Det var väldigt läskigt faktiskt, usch.

Nu måste jag ringa Jenny! Ha en bra dag!

Operation sluta bita.

Nu ska jag försöka igen!
Jag har klarat ett par månader, men nu ska det fasen gå! Jag vill inte bita på naglarna längre, det är vidrigt och riktigt fult. Jag har kört med stopp och väx ett par dagar nu, och det är riktigt vidrigt men jag har (vad jag minns) inte bitit.

Jag tvivlar verkligen på att jag kommer klara det. Jag har bitit på naglarna sen jag slutade suga på tummen. Och biter jag inte på naglarna så biter jag på något annat. Ni ska se mitt skåp i skolan, jag har inte en enda hel penna längre. USCH!

Hjälp mig sluta?

I miss you

I miss you - Blink 182

underbar

Petra

73111-564
Jag har verkligen ingenting att skriva.
JAG VILL JU BLOGGA!

äsch, det fick bli en bild på mig istället.. hmpf..

Godis

image562
Jag känner mig extremt sugen på godis, och väldigt tråkig.
någon vänlig själ som vill komma hit med lite?

Väldigt gulligt!

image561

Billiams händer, Pontus rumpa. Lite sött eller vad säger ni?
Kolla vilket mysigt ställe Billes tummar är.. Mmmmmm..


Hästar

Jag har aldrig varit intresserad av hästar, som i princip alla mina vänner har varit. Jag syftar på tjejerna alltså.. Jag inte riktigt förstått vad det är som är så himla roligt med att sitta och guppa med rumpan på en häst, speciellt när det man mest hör från alla som rider är "åh nej, idag har vi dressyr" eller "Åh nej, idag ska vi hoppa".

Jag tycker hästar är rätt läskiga, speciellt när man sitter uppe på häster och det är den som bestämmer ifall jag borde stanna på ryggen eller ligga på marken. Sist jag befann mig på en häst bestämde sig denne att välja det sista alternativet, jag låg på marken lite senare. Men får man en bra relation till hästen förstår jag att det kan vara speciellt, om man ser att den förstår en och sådär..

Och allting som kommer till när man äger en häst, eller går på ridskola. Man måste ju för fasen mocka! Man bär bort hästarnas skit! Jag vet inte vad ni säger, men jag tycker inte det låter så värst roligt. Men tja, det finns väl både positiva och negativa saker till allting.

Det faktum att jag inte tycker om hästar har väl dels med min feghet att göra, men också att jag inte tycker att de är varken vackra eller söta. Förutom sånna där håriga och knubbiga, de är jättesöta! Men jag kan inte riktigt se det vackra i en mager häst, de ser så himla omysiga ut...

äsch, nog om det där. Nu ska jag träna.

Antagligen den sämsta ursäkten på länge..

Jag tänkte skriva ett inlägg och ursäkta mitt extremt tråkiga bloggliv, och lite diskret skylla på den fina vädret. Men sen kom jag på att det varit pissigt väder hela dagen. Fan. Vad ska jag nu skylla på?

Onsdag!

Hej i lingonskogen. Här var det ju himla livat.. Jag är så trött, och inte alls på humör att skriva egentlige. Det blir ju bara "idag åt jag flingor"-inlägg. Men jaja, here we go.

Vi hade orientering idag, i vad de kallade okänd terräng - a.k.a Rudan. Där har jag knallat en massa med mormor, dock inte där vi sprang - och det hade hur som helst inte gjort så stor skillnad eftersom våra kontroller antagligen inte låg där när jag var ute med mormor för ett par år sedan.. Vi skulle springa själva, men det var väl ingen som undgick att alla möttes efter en halv minut för att leta tillsammans. När jag hade kommit upp för första backen, stod Billiam där och väntade på mig. Sen irrade vi omkring, men kom i alla fall tillbaka med alla 6 rutor fyllda med hål.

Mamma: Ska du spara den här tidningen?
Petra: Äuhm nej..
Mamma: Var det inga dofter du tyckte om?
Petra: Det är en tidning mamma, den läser man.

ibland känns det som om mamma är lite dum..

Foto

image560
Tja, jag är slö. Jag orkar inte ladda upp bilderna, det får vänta lite. Vi tog en massa coola bilder i alla fall, mest på oss. De andra var rätt tråkiga, skärpan var liksom fel...

sen när blev Petra för slö för att blogga? Jag älskar ju det.

?

Medans jag laddar in bilderna från idag när vi var i stan..

Lugg eller inte lugg? Jag har blivit så himla sugen...

Blä

stress, stress, STRESS

ont, ont, ONT

Dagis

Ikväll var det Klintenfest. Fest på mitt gamla dagis alltså. När man träffar alla, och ja..leker med barnen.
Jag har aldrig varit bra med barn, eftersom jag inte haft några syskon. Men man kan ju alltid kolla på dem, de är ju så grymt söta. Speciellt killarna, John är ju så extremt söt.
Det är mysigt att träffa alla i alla fall, och komma ihåg de gamla goda tiderna...



 
   

Aikmofobi...?

image553
Vad tänker ni när ni ser den här?

Jag tänker inte, jag ser bara hur den skär in i mina fingrar. Usch.

Jag håller mig till fruktkniven.

Jägare

Jägare. Mördare.
Jag tycker att jägare är helt störda i huvudet. De går ut i skogen, precis som en mördare gömmer sig bakom busken. De lägger sig i ett utkikstorn och väntar på deras byte, precis som mördaren väntar på sitt offer. De ser bytet, och skjuter, mördaren hoppar på offret och hugger kniven i bröstet.

Det är helt patetiskt att man kan ha som intresse att gå ut och skjuta en varelse. Det är okej ifall man väljer att döda den för att äta, det är ju trots allt som på ett slakteri. Men att man skjuter ett djur, och lämnar det i skogen. Bara för att det var lite kul att se om man lyckades träffa - det är ju helt sjukt. Jag blir arg när jag tänker på det, hur fan kan man göra så?

Ni är mördare.

Happy birthday

image551
Grattis Kusin.

Billiam!

image550

The Great Billiam har skaffat sig en blogg igen.

(Fridas kompis kollar på
tavlan)
A: Billiam, skrev de fel eller?
F: Nej, han heter det.
A: Men.. det kan man ju inte heta.. Är de de som kollar på High School Musical också!?

http://billiamsundell.blogg.se


Min åsikt..

Jag antar att jag borde svara på frågan jag med. "Är det fegt att ta självmord?" Många säger att det är det, på grund av att man skiter i allting och inte orkar reda ut det.

Men vad är det för fegt med det? Jag tycker snarare att det är modigt att ta steget och ta sitt liv - och lämna det man hade. Men självklart är det dumt, självklart stödjer jag det inte. Men jag tycker inte det är fegt alls. Det är ens eget val vad man vill göra med sitt liv, och får man inte ut någonting av sitt liv finns det kanske ingen anledning till att leva.

Tänk dig att inte ha några vänner, inga stöttande föräldrar, du tycker inte om dig själv och ingenting du gör verkar gå som det ska på grund av att du inte har stöd från någon. Skulle ni vilja leva så?

Självmord är inte fegt.
Men det är dumt.

Min syster.

flickisar
Jag är så stolt över dig.
Hoppas det går bra för dina tjejer i Umeå.

Dagens fråga..

Är självmord fegt?

Pissiga hissar..

Idag när jag stod i hissen i centrum började jag fundera på varför alla offentliga hissar luktar urin. Är det så att folk går in i hissen och pinkar, eller är det helt enkelt mysiga människor som går in där och osar kroppslukter? Hur som helst luktar det inte mysigt på något nivå, och jag skulle väldigt gärna vilja att en städare tog lite tid på sig och tvättade rent.
Stackars de folk som inte kan ta trappan.

Sen undrar man ju, varför fan pissar man i hissen?


Balen..

Balen, balen, balen, balen. Jag tror att jag nog är den enda som inte ser fram emot den särskilt mycket. Visst, det ska bli jättetrevligt med mina underbara vänner och allt det där. Men jag känner mig så extremt fjollig. Jag har aldrig varit särskillt feminin av mig, jag har liksom aldrig velat gå runt med handväska - förrän nu när jag har insett att jag inte kan gå med allting proppat i fickorna hur fjollig jag än känner mig med den där jädra väskan, och att gå i högklackat känns helt enkelt inte rätt.

Men nu är det ju bal. Det betyder att man ska ha alla de grejerna jag egentligen inte vill ha. Väska, och inte fan kan jag komma i ryggsäck (som det går rykten om att Felicia ska...) utan självklart måste jag ha något form av en liten pluttväska som känns ÄNNU fjolligare.

Sen har vi ju sko-problemet. Vad i helvete! Det finns inte ett enda snyggt par i affärerna, möjligtvis pumps men det passar inte JAG i. Och jag känner mig skitfjollig i högklackat.

Sen tillkommer ju problemet att matcha med den så kallade "dejten". Nu ska jag alltså hitta tillbehör som är snygga, samtidigt som jag ska matcha i den exakta nyansen.

Mission impossible.

PS. ska man ha sjal?

Libresse

image548
Jag såg just reklamen för libresse. Det var en tjej som tappade sin väska, och en kille som hjälpte henne plocka upp det. Så tog han upp libresse, och sen log de mot varandra som om de var nykära.

Jag vet inte om jag skulle vara så jävla stolt om någon kille hittade mina..

Skitsnack..?

När blir ett vanligt snack skitsnack?
Jag ger ett exempel. Jag och min vän pratar om allt möjligt, och kommer in på en annan vän. Jag berättar om någonting som den vännen har gjort mot mig - som jag tyckte var dumt. Jag berättar varför jag tycker det är dumt.
Är det skitsnack?

Många säger att de tycker det är fult att snacka skit om folk, men ärligt talat tror jag att alla gör det. De har bara en egen definition om vad som är skitsnack och inte. Jag vet inte vad som är skitsnack egentligen, för jag tycker ändå att jag borde kunna berätta vad jag tycker om folk.

Vad är skitsnack egentligen?

Min helikopter

image547
Pappa hade skaffat sig en till helikopter, eller fått den kanske det var. Hur som helst sa han att jag kunde få den. Jag blev glad, jag hade faktiskt tänkt önska mig något radiostyrt. Jag vill ju aldrig bli gammal.
Nu ska jag testa den.

Hemma

Hej hallå.
Jag stannade hemma idag, har mått dåligt i flera veckor nu så det kändes som det var dags att ta en "ledig" dag. Dock har jag ju pluggat hela tiden, läst min bok som jag lånade igår och sådär. Boken är väl inte den roligaste, men det funkar - trots att det nu handlar om en snubbe som inte verkar kunna bli kåt. Hmm?

jag känner mig lite tråkig. Jag återkommer.

Mycket klurig rebus

image546

Jag förstår inte att Lina har så här bra betyg, när hon sitter och gör sånt här på dagarna..
Någon som kan komma på den eller? ;)

"Har killar någon gång lyckats vara diskreta?"

Kommentaren som Anders langade nyss. Svaret är nej. Det faktum att de kliar sig mellan benen så extremt odiskret är ju helt sjukt. De bokstavligt talat gräver ner hela armen innanför brallorna för att klia på rätt ställe. Speciellt när de har mjukisbrallor, man ska aldrig titta på dem när de har mjukisbrallor - då kan man ibland få se för mycket.

Sen har de ju aldrig varit blyga över deras personliga erfarenheter heller. Och ja, jag pratar om vad de sysslar med när ingen ser på. De kan helt öppet sitta och prata om det, som att disskutera ketchup. Jag tror ärligt talat jag har lärt mig mer av deras prat, än sexualkunskapen någonsin kunde ge mig.

Sen har de ju gaser, mycket gaser. Och jag vet inte vad det är för tankar som far genom deras huvud, men inte fan tänker de på att de har kvinnligt sällskap. Ofräsht? Ja. Naturligt? Kanske, men fortfarande skulle lite behärskning inte sitta helt fel.


Onsdag!

Hallå där!
Jag och Lina åkte in till stan idag, eftersom jag skulle låna tråkböcker till svenskan. Det blir att sitta och läsa ikväll alltså, yay! Sedan blev det så att vi gick från Rådmansgatan till gullmarsplan, och självklart var det en massa omvägar. Vi gick på bratsjakt på stureplan, jag är dock inte säker på hur många vi kom upp i. Men vart är alla backslick? Har backslick helt plötsligt blivit ute?

Vi satte oss en stund vid vattnet vid slussen, och planerade lite inför sommaren.. Det gick en massa människor förbi, och en pojke som gick förbi gick verkligen som om han vore skitnödig. Jag vet inte riktigt vad det var, om han gick bredbent med spänd rumpa eller vad det var. Men jag tyckte i alla fall synd om honom, han var i kvinnligt sällskap och skulle antagligen inte få tag i en toalett på länge. Eller så kliade det på rumpan på honom, så att han fick gå lite konstigt för att diskret klia sig i rumpan - i sånna fall verkade han inte lyckas så bra, så jag tycker synd om honom i alla fall..

GYM

Jag och Lina var på gymmet idag. Idag kryllade det av folk i min ålder där, och jag hatar det. Speciellt när det är killar. Vad fasen gör dem på tanternas revir? De ska ju hänga på Tyresö gym bland muskelknuttarna och dricka kosttillskott. Speciellt de snygga, de ska absolut inte vara där jag tränar. Punkt slut!

Redan innan vi började tror jag faktiskt att Lina var lite småtrött. Hon rabblade upp hur många ordvitsar som helst kring ordet ro. "Det här ska bli ro-ligt", "Här var det ro-fyllt", "Oj vad det gnisslar, den var nog lite ro-stig" - You name it! Helt stört vad den kvinnan kan komma med alltså.. Ja, om ni inte förstod det (hur skulle ni kunna göra det?) så skulle vi till roddmaskinen, därav alla ordvitsar..

Trevlig dag..

image545
Ha en trevlig dag allesammans!

God morgon!

God morgon! Jag tog mig faktiskt upp imorse, 05:20 hade jag kommit ur sängen och strax efter det vara jag utanför dörren. Vi gick runt en stund, och sedan gick vi hem igen. Det var skönt, när det inte var mycket människor alls och bara gå omkring och prata. Nu känner man sig ju mycket piggare och sådär, trots att jag har lite huvudvärk men det kan nog sitta kvar från igår.

Nu har jag rätt mycket tid att inte göra någonting på, vilket känns himla skönt faktiskt. Idag har jag både matte prov(nationella) och ska redovisa engelska, så förhoppningsvis rullar den här dagen på bra!

Henke: Men Petra, du ska väl ställa upp i showen?
Petra: No way
Henke: Men du kan ju vara bakom scenen, fotograf eller nått?
Petra: Men jag ORKAR inte
Henke: VA! Om du får en daimglass då?
Petra: Säkert?
Henke: Ja
Petra: Okej!

Jag må vara lättövertalad, men får jag inte glassen finns det ingen chans att jag är med. ;)

Euw..

Jag har precis tittat på 100 höjdare och druckit te. Sista avsnittet idag, och ja - de är väl i princip lika sjuka som vanligt..

Teet som jag drack var nog det vidrigaste teet jag druckit, det smakade bokstavligt galla - vilket är inte trevligt alls. Men, jag tror säkert det finns många där ute som gillar grönt te (green lemon)... Jag borde gå och lägga mig så fort som möjligt nu, Lina och jag ska trots allt fullfölja våra planer och mötas 05:45 för at gå promenad. Jag kommer vara så död alltså, herregud... Menmen, någon gång måste man ju testa?

Godnatt med er, och önska mig lycka till imorgon ;)

Killar..

Killar är rätt fascinerande ibland.. Jag brukar bara sitta tyst och lyssna på mina vänner. Deras samtalsämne är 50/50. Det ena är såklart sex, i alla dess former. Bukkake fick jag vet vad det innebar förra veckan - riktigt jädra ofräsht! Och den andra halvan tas upp av spel, filmer osv. De kan sitta hur länge som helst och prata om en film, och upprepa samma citat 200 gånger och garva lika mycket varje gång. Det är helt stört! Och att de dessutom kommer ihåg alla citat! De kommer ihåg 99% av filmens citat och sitter och upprepar dem!

Eller ja, mina vänner gör det. Hur är era?

sen måste jag ju bara tillägga att killar är underbara på många sätt och vis, och vi älskar dem.

Att inte vara som alla andra..

De senaste åren har jag aldrig kollat på kläder med någon utan att personen i fråga har blivit arg på mig. De blir sura på mig, för att jag inte köper någonting. Men jag ska vara egoistisk, och säga att det ärligt talat är värre för mig än det är för er när vi går där. Ska jag tala om varför? ni som inte är intresserade, sluta läsa nu.

Tänk er att ni har gått in i en affär, ni går in i provrummet trots att ni vet att ingen av kläderna som du just hängde på kroken kommer passa på dig. Du vet också att det kommer vara samma sak i affären efter det, och i den som du går till efter det. Trots det byter du om, samtidigt som du ser din fiende i spegeln - dig själv. Du studerar människan som står där, i jakt på någonting som ser bra ut. Men du hittar ingenting, inte ens ett lillfinger eller en örsnibb. Du upptäcker att plagget du just tog på dig gjorde dig ännu fulare än vad du var innan - så du tar grejerna och går ut igen. Du går till nästa affär, tillsammans med din vän som håller upp plagg efter plagg men det enda du ser är att du inte kommer passa i någonting av det som din vän håller upp. Samma procidur går om och om igen, tills du ger upp och beger dig hemåt. Inget klädesplagg rikare, utan de enda du gick därifrån med är ett sämre självförtroende än det du hade innan.

Mår ni dåligt över hur ni ser ut? Kolla på mig så känns det genast mycket bättre.

God morgon!

Ännu en skolvecka startar nu. Jag hatar måndagar, och det faktum att man måste gå upp tidigt. Jag har ju alltid så svårt att sova, speciellt på söndagar.. Äsch, jag ska inte klaga..

Godmorgon!

****

Hora. Är det ett fint ord tycker ni? Jag har aldrigaldrigaldrig använt det, och jag kommer inte göra det heller. Jävlar, helvete och fan är barnmat i jämförelse med det ordet - och jag kan erkänna att jag i vissa situationer kan använda dessa ord flitigt. Jag tycker helt enkelt inte att det känns så farligt att använda de orden längre. Det är mer ett sätt att ge en mening lite med power.

Men ordet hora är liksom.. det låter bara så extremt fult och det är onödigt att säga det. Jag har inte blivit kallad det, men varje gång jag hör någon säga det ordet blir jag illa till mods. Är jag gammalmodig? Nej, man säger helt enkelt inte så. Och gör ni det: sluta med det.


Petra försökte plugga, en stund.

image544
Jag gick ut en stund tidigare idag, försökte plugga lite.. Men det gick ju lite sisådär, jag har ju glömt i princip allting jag ska kunna i matte. Matte är för genier, och jag är ju inget geni så jag håller mig undan.
Sen är jag ju inte riktigt pigg heller, jag känner mig seg och har haft huvudvärk hela dagen. Men antagligen är det borta imorgon ;)
'
vi hörs senare..

*tummen upp*


Man kan väl inte annat än säga att Björn Gustafsson är så extremt söt-ful. Men hans "supertrendiga byxor" är nog inte tillräckligt hippa för mig alltså..

Hur kunde jag gå med på det?

Jag är nog dum i huvudet. Lina har fått mig att gå med på att jag ska ta mig upp halv sex på tisdag - för att gå promenad med henne innan skolan. Ha-ha, I'm dead.

Gymnasieval..

Jag har suttit och funderat lite på gymnasiet. Halva grejen med att börja där, är att man lämnar det gamla bakom sig. Elever, lärare, kommunen - ja ni vet. De två senare alternativen kommer jag lämna, men det första då? Man hör ju bara fler och fler som ska börja i den skola jag sökt. Och det ska faktiskt bli skönt att ha ett par där - men redan när jag började titta på gymnasium hoppades jag innerligt att jag inte skulle komma i samma klass med en person. Sorgligt nog är det nog den enda personen som jag vet funderar på min linje - på min skola. Surt? JA!

Jag har ingenting emot den här personen egentligen - snarare tvärtom. Det är just därför jag inte ville att h*n ska börja i min klass. Men det känns som om jag inte kommer ha turen med mig.

Petra ska sova nu...


Lördagskväll

Usch, nu är jag riktigt trött. Jag har gjort Johannas design precis, och att vara kreativ tar på energin kan jag lova. Förhoppningsvis blev hon nöjd och glad i alla fall :) Kvällen har tillbringats hos Lina, jag var en deltagare i Lundgrens twistertävling. Och jag var i alla fall med och kämpade om segern - för första gången på väldigt länge var jag på G! Jag vann faktiskt ett par gånger ;)

image543
S p i n d e l n ä t . . .

Swenska tjej - It's the grej!



The kort tjej, really praktiskt if you bor trångt!




Bloggar..

image542
Så går det när man är borta två dagar...
nu är det bara att börja läsa..

Jag misstolkar inte, inte alls..

"Jucka lite, spruta lite..."
Dagens fråga: Vad pratade han om?



Hejdå!

Jag åker till landet nu, och kommer hem på lördag någongång.
Ha det bra här hemma...
image541

Kvällens fråga..

Svara ärligt.

Är det töntigt att inte dricka alkohol? Är det fegt att tacka nej?