Svarsinlägg

Fick ett par kommentarer om att jag hade fel i det här inlägget som jag skrev för ett par dagar sedan. Jag borde kanske förklara mig?

Klart som fan att man inte ska låta någon stampa på en, vad jag menar är att man måste låta sig själv ha fel ibland. Går man in med den inställningen som Blondinbella gör har man oftast svårt att se sig själv som boven, man har svårt att acceptera att alla människor gör misstag, inklusive en själv. Självförtroende och egocentricitet är två olika saker, ja, men de hör ihop. Jag säger inte att självförtroende alltid är dåligt, men det medför för det mesta egocentricitet och jag tycker det är en jävligt oattraktiv egenskap. Vad jag ville säga med mitt inlägg var, att jag är trött på egocentriska människor helt enkelt.

Men ja, jag uttryckte mig fel. Hoppas ni förstår mig bättre nu?

Kramruta

Vi har skaffat en "Kramruta" i skolan. Hur gulligt är inte det?
Nu är bara frågan, hur länge måste jag stå i den där rutan innan A(Yes, jag har hittat en till!) eller S kommer dit och kramar mig?


Julen är igång


Jag har lyckats få det att se ut som ett målat porträtt istället för ett foto, Camera Raw är lite knas ibland alltså...

Idag är det första advent. Julen har börjat alltså, hur stört är inte det? Helt galet vad fort den här terminen har gått. Jag klagar inte, om ett par dagar börjar december och det är helt underbart. Helt klart den bästa månaden på hela året, åh jag blir glad i hela kroppen när jag tänker på julen. Har ni tänt första ljuset än? Vi lär göra det ikväll.


G33k

Jag frågade Nick vad jag skulle skriva om, han sa "videogames". Ganska passande eftersom det är just det jag har tillbringat kvällen med att göra, spela tv-spel.
Jag försökte ännu en gång att klara den svåraste banan på Mario Cart. Herregud, jag har haft det där spelet sen typ föralltid, och ändå har jag inte lyckats klara de där jäkla banorna. Hur kasst är inte det? Jag har bestämt att innan det här året är slut ska jag ha klarat av den där jävla banan. Ett extremt sent nyårslöfte alltså. Nu gäller det bara att komma ihåg det, och dessutom ligga i hårdträning.

Föresten, någon mer än jag som blir sugen på att testa World of Warcraft när jag ser reklamen som säger att man kan testa gratis? Inte okej. Sen vill jag testa nya Call of Duty också. Är det någon som har köpt det, och vill bjuda hem mig?

Snyggt..



Så går det när Anders och jag är lite uttråkade framför TVn och strumpbyxorna har lyckats få en liten maska...
Godnatt.


Det konstiga var att ingen av oss gillade den...



Förra fredagen kom Anders och jag fram till att den här godisen smakar som en blöt puss.
Håller ni med?


Och jag ångrar det här om ett par minuter...


Time to shape up

Jag blir rätt irriterad ibland när jag pratar med, läser om eller hör om någon med bra självförtroende. Tänk er Blondinbella till exempel. Hon påstår att den viktigaste personen i hennes liv är hon själv, hon är i centrum och hon prioriterar alltid sig själv. Hon låter inte någon annan stampa på henne, utan hon är bra som hon är och ingen kan påstå någonting annorlunda. Förlåt, men vad är det för skit? Om man tänker så, vad blir man för människa då? Man blir ett egoistiskt svin. Jag tror att det hon beskriver är den personen som troligtvis kommer lyckas grymt bra i livet, men som kommer få gå hela vägen ensam. Man kan inte alltid prioritera sig själv. Empati är enligt mig en av de absolut viktigaste egenskaper som en människa har, vi måste vara medvetna om varandra. Vi måste respektera andra människor, och även respektera att vi själva gör fel ibland. Ingen är perfekt, och vi måste ständigt lyssna på våra medmänniskor för att förbättras.

Jag prioriterar för de mesta andra människor före mig själv, för att jag sätter större värde på dem än på mig. Det är nu på senaste tiden som jag har varit lite egoistisk av mig, och det hatar jag. För mig är det inte en bra egenskap att tänka på sig själv, jag skulle hellre vilja tänka på människorna runt omkring mig.
Det är dags för mig att börja tänka igen, komma ut ur bubblan som jag varit i för en alldeles för lång tid.

Jag mår hellre dåligt själv, än att se mina närmsta göra det.

Fredag

Och det är äntligen fredag igen! Jag ligger i sängen, med lite choklad, lite MSN och lite härligt fredagsplugg. Jag har en deadline idag, så det är bara att skriva skriva skriva. Vissa grejer är lite knepiga faktiskt, jag vill inte påstå fel saker och jag har inte riktigt källorna att lägga grunderna på. Vi får se hur det blir in the end.

Men det är fredag. Det innebär fredagsmys, och kanske lite halvtråkigt idoltittande? Jag får i alla fall fint sällskap av Anders, så det blir nog braaaaaaaaaaaaaaa!


Malin och jag i måndags.. Haha.


Äntligen..


Livet tar tag i mig igen, jag är på benen nu.


Cock it and pull it

Skjut mig, snälla.


&"!¤/&!%#"(¤!

Jag känner mig som en jävla zombie, som ett levande lik. Jag känner ingenting. Jag försöker tänka, men det går inte. Jag försöker känna, men det går inte. Allting är bara dimmigt, suddigt, tråkigt. Ni kanske skulle tycka det var jätteskönt att inte känna någonting, men detta innebär även att jag inte har några endorfiner. Jag har ingenting. Det är tomt.

Jag har en lektion idag, sitter på den nu. Vad ska jag göra sen? Gå hem, sitta hemma och ruttna? Jag vill inte vara ensam. Jag vet inte vad jag ska göra. Jävla skit helvete. (Jag försökte känna någonting, men de där orden betyder ingenting. Jag är inte arg. Jag är ingenting.)

I won't let this build up inside of me

För första gången sen ja...föralltid, så känner jag absolut ingenting. Jag är tom.

Måndag

Imorse försov jag mig. Det gör jag aldrig, men imorse gjorde jag det. Hur som helst hade jag inga lektioner idag, så jag hade ju tur på det viset. Däremot kände jag mig lite småtaskig mot Malin som redan var påväg in till stan för att möta mig när jag ringde och sa att jag var försenad. Aja.

Dagen har spenderats med Malin, jag skulle vara hennes modell. Jag kan säga att jag är förmodligen den sämsta modellen man kan få tag i. Ful och dålig på poser, ingen bra kombo. Förutom fotograferandet, som för övrigt var helt stört jättekallt, så har vi kollat på Harry Potter. För ja, jag köpte den nya filmen idag. Sexan kom ut på film idag och visst fasen skulle jag ha den. Den är bra bra bra.


Malin är bra bra bra.


New moon

Nog för att jag inte hade särskilt höga förväntningar på New Moon, men den var fan riktigt dålig. Det var verkligen bara skit. Ni som inte har sett filmen och gärna vill se den kan sluta läsa typ nu, för jag kan nämna någonting som inte borde nämnas.

1. Varför måste de låta så extremt kåta hela tiden? Alltså, Bella kan ju inte andas utan att låta kåt. Tänder man på stön är Twilight/New Moon bättre än en porrfilm.

2. Storyn. Vad i helvete? Det är samma story som i Twilight, bara lite sämre. Och med en lite fulare kille. (Snyggare kropp dock.)

3. Replikerna. Kom igen, jag kan få de där replikerna att låta mer äkta. "Jag kommer aldrig låta dig bli arg på mig. Jag ska berätta för dig att du är speciell varenda dag.". Oh my.

4. What's up with strippningen? Killarna tog av sig tröjan vid varenda tillfälle de fick. Jävla tjejer som går på den här skiten.

5. Gör en film som alla förstår. Jag har inte läst boken, det var för i helvete helt omöjligt för mig att förstå vad som hände. Det hände inte ett piss.

Okej, kass film alltså. Men jag tyckte bara att det var roligt. Billiam satt och led vid min sida, Felicia satt och log. Jag satt i mitten och fnissade åt hur dålig filmen var, och klagade för Billiam lite då och då. Troligtvis satt killarna längre bort och gjorde samma sak. Men näe, "de såg ju Saw VI.". (De vill inte erkänna att de gick och såg New Moon på bio).


Om ett par timmar..


Lördagsunderhållning



Billiam och jag försöker komma på vilka namn som passar bäst om man vill få det att se ut som... Ja, ni fattar.
Jag tyckte att Jonna var rätt bra


Lördagskväll

Aaaah... Rufsigt hår och stökig säng. Vad beror det på? Anders. Eller egentligen är det mina panikattacker när han kittlar mig som orsakar det. Att kittla mig är inte okej. För jag fnittrar liksom inte lite gulligt när någon gör det, jag får panik och sparkar och slår. Dessutom har jag naglar nu, och det syns på Anders armar kan jag säga. Det är djupa märken lite här och där. Skyll dig själv din jävel.

Förutom det då? Vi har kollat på idol och ätit lite för mycket godis. Skönt att Reza åkte ut, äntligen! Imorgon blir det New Moon, och nu blir det The Big Bang Theory!

Pallar inte.

Idag har jag en sån där "åh, det är så synd om mig jag vill dö"-dag. Det var länge sedan som jag hade det. Idag känner jag mig bara ful, fet och dum. Helst skulle jag nog bara vilja lägga mig och sova igen.

Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää.




Nu glömmer vi det. Jag har det fint. Sköt om er ikväll.
Jag satsar på lite fredagsmys.


Ombyggnad



Ny design. Kanske inte den snyggaste om man säger så, men jag fick lust att spy när jag såg den gamla. Lite mer höstig i alla fall, och lite mer hemtrevlig på något sätt. Helt ful är den väl inte?


P3 live

Igår var det P3 live igen. Med Amanda Jenssen och Mustasch den här gången. Heeeeeeeelt knas måste jag säga att det var. Konstig kombination också, Amanda är liksom en lite halvjazzig brud och Mustasch är ett lite halvgubbigt hårdrocksband. Trots det var det faktiskt väldigt underhållande. För er som inte visste det så kan jag meddela att Mustasch frontman är jävligt rolig, men deras musik är inte den bästa tycker jag. Bra live, mindre bra inspelad om man säger så.

Sen har jag lite svårt att veta hur jag ska bete mig på konserter. Vissa dansar man ju på, det är en självklarhet att man skuttar runt och sjunger med. Men hårdrockskonserter? Heavy metal? Hmm..jag vet inte. Jag kan ju inte direkt tänka mig att jag skulle ställa mig upp, headbanga och lira ett riff på min luftgitarr liksom. Det är inte riktigt mig. Jag skulle bara känna mig löjlig. Men å andra sidan, skulle varenda kotte göra så förutom jag skulle jag förmodligen känna mig ännu löjligare. Nä, jag får fundera lite på det där. Det var ju förmodligen inte min sista konsert om man säger så.



Luftgitarr enligt google.


Tacka gudarna för lypsyl

Ett av vinterns största problem...


Haha, AJ!


Beslutsångest..

Sitter här och kollar runt bland alla mina bilder, försöker hitta ett par fina bilder att göra till tavlor. Men herregud, jag har ju ärligt talat ingen som duger. Det är ganska kasst för självförtroendet att leta igenom arkivet såhär, jag måste ut och fotografera! Om jag inte har någon lektion imorgon ska jag bannemej ut och göra just det, fotografera. Jag vill fixa mina tavlor nu nu nu!

Den här har jag i alla fall bestämt mig för att ha....


Är den okej?


Lite söt är den fortfarande



Grattis Petra, du har lyckats få en söt humla att de ut som ett monster.

35/36 poäng på provet, tjoho!


Fotoprov

Fotoprov om en och en halv timme.
Tagga till, det här provet vill jag inte faila på!
Önska mig lycka till...

Najs timing mitt magont har... Nu blir det tablett, hoppas det går över...


Youtube

What's up med Youtube? Varför har de börjat med någon löjlig google translate på allting som går att översätta? Okej att jag har valt språket svenska, men de behöver för i helvete inte översätta låttitlarna åt mig. Jag trodde först att svenskarna hade varit på hugget och lagt upp alla klipp jag sökte på, men sedan insåg jag att det är Youtube som håller på och snabböversätter allting. Någon som vet om man kan stänga av den funktionen?


Vad innebär söndag? Plugg



Idag är det plugg inför fotoprovet som gäller. "Avståndet från objektivets optiska medelpunkt till filmplanet" är rätt knepigt att komma ihåg. Men det ska nog gå bra! Kan inte alla langa era favoritlåtar som ni har för tillfället? Jag lägger in ett par random som just kom upp på min spotifylista, väldigt bra är dem. Men kom igen, ge mig lite låttips denna gråa söndag.


Marabou Vinter



Marabou har ju kommit ut med en special edition igen, Vinter den här gången. Jag tyckte att det här var en lika stor hit som Sommar, alltså en flopp. Okej, äcklig var den ju inte men den var ju inte särskilt god heller. Att ta bort Amigo och lägga till Vinter istället suger ju bulle, jag diggar Amigo stenhårt. Men äsch, Marabou är alltid gott. Ni ser ju rätt tydligt på bilden att Vinter faktiskt gick ner det med.


Min robot

Jag skulle vilja banka min svenskalärare med en träklubba för tillfället. Men jag lovar att jag inte ska göra det. Jävla bajs är vad svenskan är just nu. Men aja, det är inskickat (och jag skickade även med ett litet klagomål, hehe). Men till någonting lite roligare, låt mig presentera:


FREDRIK!

Ja, jag gav honom det namnet för en timme sedan ungefär, jag vet inte riktigt varför det blev Fredrik dock. Aja, för er som inte ser vad Fredrik är för någonting, så kan jag tala om att Fredrik är en lite Dammsugningsrobot. Han kör alltså omkring och suger upp skiten i vårt hus, frivilligt. Väldigt snällt tycker jag, vi är redan best buddies.

Strax blir det kinamat med lite vänner, vi hörs!


Skitdrömmar

Gud vad värdelösa drömmar är ibland alltså. Ni vet när man ligger där och drömmer, någonting spännande håller på att hända och preciiiiiiiiiiis när det händer så ringer väckarklockan. Jag undrar och min hjärna planerar det hela utan min vetskap, för den drar liksom ut hela drömmen så jävla länge innan den där spännande saken ska hända. Inatt drömde jag till exempel att jag hade fått ett stort paket i brevlådan och självklart ville jag veta vart det innehöll. Men nä, såklart så vaknar jag precis när jag börjar öppna paketet. Typiskt.

Jag hann dessutom med att ha en hemsk mardröm. Det var länge sen jag vaknade med hjärtat i halsgropen, men det gjorde jag inatt. Visste ni att det är väldigt svårt att simma snabbt under vattnet när man blir jagad av ett monster? Undvik det, ett tips bara.

Chokladkalender



Idag köpte jag min julkalender, med choklad då alltså. Lite tidigt kanske, men jag kunde inte låta bli när 1) Jag var med mamma, alltså kunde hon betala den åt mig 2) Den var så fin, Musse Pigg liksom 3) Så långt är det ju inte kvar till jul. Där har ni min tometluva föresten. Helt ful. Jag passar ju verkligen inte i mössor, och inte heller tomteluvor. Det som är så fint. Aja, skitsamma. Åh jag längtar till jul. Jag har dessutom på mig
de här trosorna. Haha. Fett taggad.


VARNING



Ibland tycker jag att varningsskyltar spårar ur lite. Idag köpte jag en tomteluva(yes, redan) och den kom i en plastpåse. Alltså bara en helt vanlig plastförpackning som man inte kan öppna utan att ta sönder den. På den här plastpåsen står det en varningstext som är följande: "Varning! Denna påse är farlig. Håll den borta från barn för att undvika risk för kvävning.". Herregud.. Gick inte det där lite för långt? Det finns inte en chans att någon kan kvävas i den där påsen om man inte verkligen försöker att göra det, genom att typ trycka munnen och näsan mot påsen och bara vänta. Men vilken unge gör det? Lite IQ har de ju för fan.

Förstår ni vad jag menar med överdrivet? Det är liksom som om vi skulle skriva på fläskfilen att den kan vara farlig, för den kan ju faktiskt råka skjutas iväg på gaffeln in i våra ögon och göra oss blinda. Klacken på våra skor kan ju faktiskt gå av när vi står på det översta trappsteget så att vi ramlar hela vägen ner, så det borde ju definitivt finnas en varningsskylt på dem också.

Alltså, chilla people. Dör vi så dör vi. Vi kommer ju ändå göra det förr eller senare.


Favoritreklamer

Mina favoriter genom åren. Vilka är era?

 
 
 


Foto nu


Fars dag

Så var denna veckas söndag här. Och tja, alla vet vad det betyder va? Plugg. Jag har finally läst ut min svenskabok, och håller precis på att skriva min läslogg. Fan vad segt det är. Helt ointressant bok dessutom, den förvirrade mig rätt rejält och nu ska jag försöka förklara vad den handlar om, tummen upp! Förutom det då? Ja det ser ut som att hela familjen blir samlad ikväll, det är ju fars dag. Så det blir väl efterätt och hela faderullan. Men det var länge sedan hela familjen var hemma, så det blir nog trevligt.

Och tja. Jag älskar dig pappa.

Om jag kunde ändra någonting...

Det finns ingenting jag hatar mer än alkohol.

Zombieland



Zombieland var en sjukt bra film. Jag till och med ropade ut "NEJ!!!" när jag förstod att den var slut. Det betyder att det var en bra film. Efter första scenen tänkte jag "Helvete.. vad fan gör jag här?", men det gick över. De sa att det var en skräckkomedi, och jag är förvånad över hur bra de hade lyckats med det. Det var rätt konstigt att i ena stunden skratta, och i den andra stunden hålla jackan framför ansiktet. Hur som helst var det en jävligt bra film. Se den.


I know, I'm no superman



Upp med humöret nu för i helvete, Petra. Skärp dig.


Zombieland



Ikväll ska jag och Malin gå och se Zombieland på bio. Jag har ingen aning om vad det är för film, men jag har en svag känsla av att det handlar om zombies. Skräckkomedi är det i alla fall, och det låter ju jättebra. Dessutom säger alla att den är värd att se, så vi håller tummarna för det!

Någon som har sett den?


My make-up may be flaking, but my smile still stays on



Igår sjöng Erik den här låten på idol. Och vad kan man säga? Den här låten är så sjukt mäktig.
Jag önskar att jag var lika stark som Freddie var när han skrev den här låten. Vilken man. Fan vad bra den är.


Bra eller anus

Typ varje blogg har ju någon gång haft någon Hiss och Diss lista, och jag tänkte väl inte vara sämre jag.
Vi börjar med det bra va..?


TUMMEN UPP!

- Snö. Hur kan varenda kotte klaga på att snöflingor faller från himlen i Sverige? Det är ju så vackert, så mysigt, så underbart. Det må vara kallt, men det är det fan värt.

- Lediga fredag. En extra dag helg, sweeeeet. Nog för att jag troligtvis måste plugga i alla fall, men sovmorgon är alltid uppskattat!

- Min spotifylista. Bara för att den är helt sjukt awesome. Ni kan få den om ni vill, bara för att jag är så snäll.
Här 

Brev.
Varför har vi slutat skicka brev? Idag fick jag det finaste brevet någonsin.

Kärlek. Klyschigt? Svar ja. Men vafan, utan kärlek till våra medmänniskor skulle vi ju fasen inte överleva. (Dessutom ville jag ha en extra punkt på Tummen upp-sidan. Jag vill ju inte vara en negativ person heller.)


TUMMEN NER!

- Halsdukar a la Kenza. Ursäkta men varför vill alla se ut som nunnor?

- Barn på bussar. Jag vill bara mula dem, ärligt talat. Trycka upp en stor fet snöboll i ansiktet på dem och gnugga. Fan vad de är jobbiga. Skriker, snorar och är allmänt irriterande. (Jag pratar nu om typ... 12-åringar.)

Skolkatalogsbudet. Hallå? Jag vill också ha skolkatalogen. Malin fick den idag, och jag lär få vänta i ett par år till?

Min bloggdesign. Jag vet, den suger bulle. Måste göra någonting åt det.


Vacker utan spackel

Hur orkar folk sminka sig på morgonen, undrar jag? Jovisst, jag sminkar mig också lite grann. Men det tar ungefär 5 minuter. Vi har till exempel en tjej i vår skola som verkligen hela ansiktet fullt med smink. Då menar jag inte bara foundation, puder och allt vad det heter utan förutom det har hon även ögonskuggor överallt. Skulle jag dra nageln(den lilla nageln jag har) över hennes ansikte skulle jag ha skit under naglarna i veckor, det är liksom ett tjockt lager med grejs där. Då undrar jag först och främst: Hur orkar hon? Hur orkar hon stå där och kladda ner hela fejset? Sen undrar jag också om hon tycker om att se ut som en transa, för det är ju just vad hon gör. Hon använder så mycket smink att hon får manliga drag i ansiktet.

Sen att hon fortfarande är snygg är ju en annan femma.


Matlagning

Hej allihopa! Skolan är igång igen, men det har ju inte varit särskilt påfrestande än så länge. Förutom att jag har en trist bok som jag måste läsa ut. Jag blir så trött på den, det händer så mycket saker som jag liksom inte kunde bry mig mindre om i den... Jajaja... Nu ska jag strax kila ner och laga lite stekt ris med kyckling. Jag hoppas jag lyckas, det var länge sedan jag lagade någon lite mer avancerad mat. Inte för att stekt ris med kyckling är särskilt avancerat, men jämför det med att steka korv eller laga tacos så förstår ni.


för att inlägget inte ska vara bildlöst liksom


Söndagsplugg

Aaaaaah... Sweet pluggdag. För det är ju just vad söndag brukar innebära, plugg. Fasen alltså, jag har typ en hel bok att läsa ut idag. Bra Petra, bra. Jävligt smidigt. Men nä, jag är inte bitter. Jag ska börja läsa nu, så får vi se hur långt jag hinner. Är faktiskt lite småsugen på att läsa, hur konstigt är inte det egentligen? Här har jag en trist bok framför mig, och jag är faktiskt sugen på att öppna den och börja läsa. Jag ska ta vara på stunden tänkte jag. Time to read Wuthering heights! Tjoho.

Föresten, är inte längtan typ den jobbigaste känslan som finns? Det går liksom inte att ta på, den bara är där. Jag har en längtan som är så långt bort. Jag önskar att jag var Gud, då skulle allting bli asbra.