Julen 2010

Julen är över, och visst känns det alltid lite tomt? Man har gått runt och väntat, förberett och längtat under en hel månad, och helt plötsligt på bara ett par timmar så är allt över. Min julafton var fin. Jag har nog insett att jag gärna skulle vilja starta nya traditioner, och fira med nya människor. Men det lär ju inte hända på ett tag. Jag är nöjd ändå. Julen är fin. :) Jag ser däremot helt förjävlig ut på alla bilder. Usch. Vad jag fick i julklapp får ni se senare. SÅ JÄVLA GLAD.


Mina fina systrar och jag.


Love actually is all around



Love Actually är verkligen typ världens finaste film. Så söt. Och To me, you are perfect är verkligen typ den bästa scenen som finns. Nu är det julafton. Jag ska vakna om ett par timmar, så det är nog dags att sova. Natti!


Juuuuuuuuuuuuul

Julstök. Ni vet.

Vi hörs.

Lite ljusare idag

Nu blev det visst jullov. Knas. Jag har inte riktigt varit förberedd på det. Kanske är det för att jag fortfarande har två uppgifter kvar att jobba på under lovet. Surt. Men jaja, mår lite bättre nu i alla fall. Saker börjar styra upp sig lite grann. Tyvärr försvann ju blogglusten lite under den här perioden. Men nu kanske den kommer tillbaka. Satsar på det i alla fall!

Idag julstädade jag lite. Och igår också. Det är inte så farligt ändå. Om man har datorn med sig med bra musik, och ingen är hemma och stör, då är det faktiskt helt okej. Nu har jag bara lite grejer kvar att fixa på rummet och sen har jag nog gjort klart allt. Egentligen borde man väl gå igenom någon helrensning. Men vem orkar? Jag har ju två lådor där jag verkligen bara har slängt ner allting som jag inte vill ska synas. Trots det lyckas jag alltid hitta det jag letar efter där. Men det borde nog struktureras lite kanske. Vi får se. Kanske är jag duktig och gör det någon dag.

Hej o hå

Sorry guys. Bloggen är inte direkt prioritet när jag mår som ett jävla arselhål. Fyfan. Jag gjorde just 200 sit-ups, för att få ut aggressioner. Klockan är snart halv 2 på natten. Jävligt normalt.

Imorgon är det skolavslutning. Ska bli grymt skönt med lov. Eller nä. Alla julkänslor är borta, all längtan är borta. Tom. Så jävla tom.

Hemmagjord toffifee


Mina toffifee! De ser helt förjävliga ut, men förhoppningsvis är de goda. Jag har inte smakat ännu. Jag förstår inte riktigt. Varje gång jag/vi ska göra knäck (eller i det här fallet både knäck och toffifee) så tar det alltid helt stört mycket längre tid att tillaga än det står i receptet. I det här receptet stod det till exempel att det skulle koka i 12 minuter. För min tog det nog upp emot 45 minuter. Knas. Aja, gott blir det nog. Men pappa tappade guldtanden på grund av min toffifee-kola. Misslyckat.


Optimistisk tjej


Rutten helg. Jävlar alltså. Har knappt gått utanför dörren, förutom en promenad igår. SJÄLV. Fortfarande kasst humör också. Även om jag går ifrån att le och vara arg hela tiden. Jag skulle nog behöva en punching bag. Det skulle vara skönt.

Nu ska vi göra julgodis snart. Jag är inte riktigt säker på vad jag vill göra. Pappa och jag ska göra knäck, det är ju ett måste. Mamma ska göra Mozartkulor. Jag funderar på att göra toffifee, fast jag insåg att jag inte har några hasselnötter. Jag kanske testa med mandel istället. Jag gillar ju egentligen inte hasselnötter.. Hmm... Knepigt. Vad gör ni för julgodis?


Such a lonely day, and it's mine

Inte världshistoriens bästa dag idag kanske. Precis som igår. Saker är lite pissigt just nu. Eller ja, ganska mycket pissigt skulle jag nog vilja säga. Något som gör saker bättre är att Lina äntligen har kommit hem för julen. Grymt trevligt tycker jag.

Jag har börjat bli sugen på att tatuera mig igen. På handen. Jättelitet. Hmm. Jag får fortsätta fundera.

Pepparkakshus

Pepparkakshusdags! En tradition som följer med varje år. Jag och Adam sitter där och kämpar, och resultatet blir inte så jävla fantastiskt i alla fall. I alla fall inte om man väljer att kolla på bilder på folk som är riktigt skillade. Men jag pallar inte sitta i typ sjuttioåtta timmar för att få det perfekt. Vi bara sitter där och försöker få till något någorlunda, medan vi käkar på godiset som inte används.




Hårfri

Fick ett lite halvskumt SMS från Lina idag.

"Alltså. Rakar du dig fortfarande inte under armarna?"

Sämre formulering får man ju leta efter. (Vilket även är världens sämsta uttryck. Ni vet, ibland säger folk "Bättre vän får man leta efter". Är det bara jag som tycker det inte alls låter som en särskilt bra vän? Alltså, för att den där meningen ska få power måste man ju typ skriva "Bättre vän får man leta LÄNGE SOM FAN efter, och troligtvis kommer du aldrig hitta". Eller? Lång parantes.com) Det låter ju som att jag är värsta äcklet.

Men nä, jag rakar mig inte under armarna. Jag har liksom inget att raka.
Jag och Danny Saucedo alltså. Fan vad bra. Nu vet ni något nytt om mig.


Praktikplats!

Jag har äntligen fått tag på en praktikplats. Det känns grymt skönt, men samtidigt jävligt läskigt. Stället jag ska praktisera innehåller nämligen saker som är nya för mig, och som kommer att bli rätt jobbiga psykiskt tror jag. Men det känns ändå bra, och jag ser fram emot det. Galet vad snabbt det gick. Jag har ju ringt runt och åkt till ställen hur länge som helst. Men den här tjejen ringde jag igår eftermiddag, och redan nu har jag träffat henne och bestämt allting. SKÖNT!

Dessutom har jag bara två uppgifter kvar i skolan. Däremot är de båda rätt stora uppgifter. Imorgon ska jag skriva på min uppsats i Naturkunskap. Fyfan.

Nyklippt



Idag klippte jag mig. Äntligen. Nu är det jättekort, vilket jag inte vet om jag är särskilt bekväm med. Men det behövdes. Jag har gått hos sugiga frisörer på senaste tiden, så håret hade blivit jätteslitet. Nu är det borta, och jag har lite med av en lugg också. Det syns i och för sig inte på bilden. Och ni får ursäkta bilden, ingen vacker syn. Inget smink och rufsig konstig frilla, illa.

Jag får alltid ångest innan jag ska klippa mig. Inte för att jag ska klippa mig, utan för att jag ska sitta där och stirra på mig själv i spegeln så jävla länge. Hemskt idag. Usch vad jag kände mig ful.


Bra start på veckan

Idag är det minsann lyckans dag! Tjoho. 
Jag var med och tävlade i en tävling på
Pelles blogg, och tidigare idag fick jag reda på att jag vann. Galet. Jag som aldrig vinner någonting. Fina priser också. Det satte ett leende på mina läppar i julstressen :) Tack!

Jag är i princip klar med alla mina julklappar. Men det känns som det bara byggs på med fler och fler. Men jag måste säga att jag är ute i jävligt god tid ändå. Det är 11 dagar kvar till julafton.


Darkly dreaming Dexter



Jag läste ut den här boken idag. Boken som serien Dexter baseras på. Av någon anledning blev det aldrig så att jag kollade på serien, även om jag alltid har velat göra det. Nu valde jag istället att läsa den, för att jag skulle läsa en bok till engelskan. Grym bra bok faktiskt. Nu måste jag kolla på serien också. Tycker ni om serien eller? Helt galet hur författaren kan göra så att man tycker om en seriemördare.


Lördag

Så jag failade lite, jag missade att blogga idag. Fast nä, för mig är det fortfarande idag så det skiter jag fan i. Idag har jag typ.. läst. Hela dagen. Eller nä, jag var på Godissvampen också. Helt omöjligt att gå till den godisaffären utan att komma ut med för mycket alltså. Så mycket goda grejer, även fast jag när jag kom hem inte var särskilt sugen längre. Ändå har jag ätit upp typ allt. Tjockis.

Nä, jag har ingen lust att blogga idag.
Peace out people

Idol 2010



Är det bara jag som inte har hängt med i Idol alls iår? Jag kollade på auditions som vanligt, men sen blev det liksom trist. Det var ingen som jag riktigt fastnade för. Jag missade ett par fredagar och sedan glömde jag bort det. Och ikväll är det tydligen final, whaaat? Jag vet inte ens vilka som är kvar. Jag brukar i vanliga fall försöka kolla på det flesta avsnitten, mest för att det har blivit någon slags tradition. Men nä, inte i år tydligen. Aja. Har det varit en bra säsong eller?


Since I moved here, all I do is mysan-mys



Vad glad jag blir av den här reklamen alltså. Bäst. Nu blir det fredagsmys.


Därför är jag lite småbitter

En jävla massa skit på senaste tiden. Jag har blivit så GALET klantig. Allting blir bara fel. Förut var det mer småsaker som man kan skratta åt i efterhand. Men nä, på senaste tiden har jag: 

- Tappat min dator i golvet så att både hårddisken och batteriet gick sönder.
- Jag har lämnat kvar saker i omklädningsrummet och därför blivit av med både mobil och MP3.
- Jag har tappat tallriken i matsalen i skolan så att tallriken gick sönder och jag gick runt helt blöt resten av skoldagen.
- Jag lyckades fylla på fel SL-kort med information, så hela den här terminen har jag fått använda mig av två SL-kort.
- Tappat galet mycket saker på golvet, om och om igen. Ni vet, man tappar något, tar upp det och tappar det IGEN.
- Imorse sov jag för länge, så jag missade min frisörtid.

Jag blir bara så jävla bitter. Hade jag bara tänkt efter lite hade liksom inget av det här hänt. Helt lost. Nu är jag dessutom sjuk och hostar som en jävla gnu.

Just wondering

Tycker folk seriöst att låten "Mikronfonkåt" är bra?

Dags att klippa



Imorgon försvinner lite hår. Äntligen.


Sleepy

Jag somnade i bastun idag. Jag har nog varit ganska kass på att sova på senaste tiden. Jag sover typ oroligt, och känner mig aldrig riktigt utvilad. Men ändå tar det emot att gå och lägga sig tidigt. Det känns som att jag har så mycket roligare saker jag kan göra. Sova är så himla tråkigt. Men ibland är det jävligt skönt, typ som i bastun. Bastun är just nu det enda stället som jag blir varm inifrån nu under vintern. Vårt hus känns lite som ett litet mini-antarktis nu liksom. Men jag klagar inte. Vintern är underbar i alla fall. Jag saknar bara en famn..

Some bad moments

Jag är sjukt besviken. Inte för att jag inte vann, det visste jag redan att jag inte skulle. Vissa bidrag var grymt bra! Utan för att utställningen inte var en riktig utställning. Hur kan man, på ett fotomuseum, kalla en utställning att man visar upp 300 bilder på 10 tv-skärmar? Det förstår jag inte. Sannorlikheten att folk får se min bild är alltså sjukt liten, då man måste kolla på rätt tv-skärm vid rätt ögonblick för att det ska hända. Riktigt trist tycker jag.

Förutom det hade jag en jävligt kass dag igår. Och det byggdes liksom upp med mer och mer skit. Imorse vaknade jag dessutom klockan 5, och kunde verkligen inte somna om även fast jag var helt galet trött. Det slutade med att jag trodde att jag skulle bli magsjuk, och stannade hemma idag. Jag blev aldrig sjuk, som tur var. Däremot är jag jävligt depp. Ni vet när alla småproblem kommer precis samtidigt och bara byggs upp, och man kan inte tänka på någonting alls för med varje tanke kommer ett problem. Känner ni igen er? Det blir bara en soppa.

Hej och hå. Nu ska jag försöka bli lite mer positivt. Jul snart jö!

Utställning på Fotografiska

För ett par månader sedan skickade jag in en bild till Mitt I-tidningens tävling. Några veckor senare hittade jag min bild publicerad i vår kommuns Mitt I-tidning. Det var roligt. Första gången en bild som jag har tagit har publicerats i media, så det var självklart kul. För ett par dagar sedan fick jag ett mail, med en inbjudan till en vernissage. Min bild är en av de 300, av de ca 4000 foton som skickades in, som ska vara med på en utställning på Fotografiska 7-31 december. Vernissagen är ikväll, och där ska de presentera 10 vinnare av de 300 bidragen. Jag vet med säkerhet att jag inte är en av dem, men det är roligt att de faktiskt tyckte att min bild var tillräckligt bra för en utställning, och självklart att bli inbjuden till det här!



Just nu är jag inte särskilt peppad på att gå dit. Inte alls faktiskt. Jag skulle ha skrivit det här tidigare, då hade inlägget nog känts lite mer positivt än det gör nu.


Andra advent

Hej och hå. Andra advent är här. Knas. Bara 19 dagar kvar till julafton liksom. Vad har ni gjort idag? Jag mötte upp min syster i stan. Vi knallade omkring i stan och kikade efter julklappar. Så nu kan jag stryka ett par till på listen. Skönt. Imorgon börjar en ny vecka. Dock är jag ledig imorgon, vilket är najs. Något knas händer på kvällen också. Men det kan jag berätta om då.  


Foto: Malin
Cool kis. Borde gå ut och fota lite vinterbilder känner jag. Hmm.. Kanske får bli ännu ett projekt imorgon?


Jag har tajta-jeans-allergi

Vet ni vad jag är allergisk mot? Tajta byxor på killar. Så otroligt avtändade alltså. Visst, ett par byxor ska ha en passform. Däremot ska det aldrig sitta tajt. Igår var det en snubbe i förbandet som har sjukt tajta byxor, som satt slimmade längs låren. Alltså, inget illa med kill-lår, men det är fan inte ett ställe jag är särskilt intresserad av. Och är det sådär tajt dras ju blicken dit ofrivilligt. Precis som i MGMT, där en snubbe hade LEGGINGS på sig. Det var ju helt omöjligt att inte kolla på hans paket liksom. Otroligt oattraktivt.


(bild från
Zoovillage)
Det här är på gränsen. Inte tajtare än såhär. Tack.


MGMT på Berns


Konserten igår var bra. Utan att egentligen behöva anstränga oss alls lyckades vi komma längst fram. Kids, Time to pretend, It's working och Electric feel var absolut bäst. Det är alltid najs när de börjar med en grym låt, och de började med Time to pretend. Det var inte den bästa konserten jag har varit på. Jag tror at man måste vara väldigt intresserad av ett band för att man ska njuta fullt ut. Och jag kunde inte särskilt många låtar. Trots det var det absolut en sevärd konsert. Värd pengarna och bra på alla sätt. Dessutom är sångaren sjukt gullig.

Fin kväll. Desstuom var Malin och jag riktigt fnissiga. Att skratta tills det gör ont i magmusklerna är alltid härligt :)

Så kan det gå



Varje gång jag får en stämpel någonstans, vaknar jag med en likadan någon annanstans på kroppen. Fint.

(det är jävligt knepigt att ta en bild på höften och armen utan att det blir jävligt skumt...)


MGMT



Länge sedan jag var på en riktig konsert, men ikväll blri det MGMT på Berns! Ska bli roligt :)


Tränaaaaaaaaaaaa

Idag var det träning som gällde. Det är så skönt att träna. Eller ja, det är sådär lagom bekvämt när det känns som om man ska dö, men ni fattar. Det är ju skönt efteråt. Och att veta att man bränner lite fläsk är ju bra för psyket i alla fall. Sen är det ju lite sådär småpinsamt att under det här passet spelas både Miley Cyrus och Amy Diamond, och jag blir lika lycklig varje gång. Träning är så sjukt mycket roligare när man kan sjunga med i låtarna. Vare sig låtarna suger bulle eller rockar fett.

Nu gäller det att träna hårt innan julen, eftersom man lägger på sig sisådär 350 kilo under den här perioden. Man kan ju inte motstå julmat och julgodis liksom? Dock innebär nog träna hårt typ två gånger till. Tummen upp.

Mysteriet på Greveholm



Eftersom julkalendrarna nuförtiden suger bulle, så kom Lina med förslaget att vi skulle kolla på Mysteriet på Greveholm istället. Ett avsnitt varje dag. Perfekt. Åh, december är bäst. Och Greveholm också för den delen.


Chokladkalender



Idag är det första december. Helt sjukt. Tiden går så fort! Idag har jag jagat runt i typ hela Tyresö+Älta+Sickla för att hitta en chokladkalender. Tillslut hittade jag en. Gladtjej_92. :) :) :)


Kaaaaaaaaaaaaallt

  

Hej allihop! Idag är det galet kallt ute. Det var som ett stort ångmoln ovanför min busshållplats imorse när alla stod där och andades hela tiden. Det är i alla fall vackert ute. Solen lyser och snön glittrar. Man ska inte klaga :) Nu ska jag åka och kika efter lite juldekorationer med mamma.