Hejdå 2009



GOTT NYTT ÅR PEOPLE!


var försiktiga ikväll...

min årsresumé kommer upp någon gång när året är slut..ikväll ska jag umgås med vänner, och försöka få lite nya fina fyrverkeribilder..


Fin julklapp



Ehm, alltså. Ni behöver inte kolla så mycket på bilden egentligen. Jag vill bara visa upp den asballa tröjan som jag fick av Malin i julklapp. Om ni inte ser vad det står, så står det:

PENNY?
"knock knock"
PENNY?
"knock knock"
PENNY?
"knock knock"
PENNY?
"knock knock"

Om ni inte förstår så kika på The Big Bang Theory, en genialisk serie. Aaaah, tröjan är så cool. Tacktacktack vännen!

 


Avatar





Idag var jag och Malin och såg Avatar i 3D, och fick de här extremt flashiga glasögonen. Jag ser alltid ut som en fluga i brillor, varför? Hur som helst, Avatar var bra men alldeles för lång. Och sen tyckte jag inte att 3Dn var särskilt speciell heller, jag hade förväntat mig mer. Men men, den var bra ändå!


Och julen är över för i år..

Hej hopp! Hur var eran julafton? Min var bra, men lite långtråkig måste jag erkänna. Min släkt är lite för gammal för mig helt enkelt. Men det är ändå mysigt att ha en tradition, och Kalle Anka är ändå helt fantastiskt varje år. Synd att jag verkar vara den enda som tycker det i min släkt..

Egentligen är jag vansinnigt trött på alla som frågar vad jag har fått i julklapp. Jag känner mig så extremt materialistisk när jag ska sitta där och rabbla upp allting jag har fått, det känns så meningslöst. Därför tänkte jag skriva upp allting här, vad jag har fått alltså, så slipper folk fråga sedan.
Jag fick följande:

- Pengar till resa
- Champagneglas (jättefina!)
- Kudde
- Örngott med peacemärken på, asballt
- En prenumeration av en fototidning
- En biljett till en föreställning
- Biobiljetter
- Presentkort på The body shop
- Ett fantastiskt fint armband(det fick jag dock redan natten innan)
- En månad premium på Spotify, HEJDÅ REKLAM!
- En hårborste (Mamma tycker att jag snor hennes för ofta... det kommer jag tyvärr göra ändå)

Det var nog det tror jag! Himla fina grejer alltså.. Ikväll ska vi spela ett julklappsspel med lite av släkten. Man kanske lyckas vinna något fint då med? Den som lever får se, hehe..

Julafton



Det är julafton, och Petra har klänning. Jösses, jag känner mig ändå förvånadsvärt bekväm med det. Jag satte in ett nitskärp i midjan för att få bort lite fjollighet. Ser det okej ut? Och dessutom, för första gånge på sjukt många år, EN VIT JUL! Är det bara i mig som det bubblar av glädje?

GOD JUL ALLIHOP!


Godnatt

Tack, fina stora(ja alltså, jag är tvungen att säga det...) pojkar som hjälpte mig få lite julkänsla. Här får ni en länk till eran blogg. Gott folk, här har ni två människor som tycker om att uttrycka sig mer som Barney i How I met your mother än sig själva. Vill ni tröttna på barney i HIMYM, läs den här bloggen.

God jul people, nu ska jag sova!

JAG ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT...


GOD JUL


Vi är redo... eller?



Granen är klädd, klapparna är inslagna och kläderna inför imorgon verkar vara redo också. Fasen alltså, om ett par minuter slår det om till den 24de, julafton. Stört. Läskigt dessutom.


Dan före dopparedan

Det är julafton imorgon. Det är helt STÖRT vad snabbt tiden har gått. Det var ju första december typ igår? Det är så mycket som jag inte har hunnit med, och julkänslan har liksom hoppat in och ut ur min kropp hela tiden. Jag tror helt enkelt att jag har växt ut det stadiet där jag blir helt till mig inför julafton. Men jag vill så gärna känna den där glada känslan hela tiden! Nåja, jag hoppas att julkänslorna samlas i min kropp framåt kvällen. Vi ska ju trots allt klä granen och allt sånt där mysigt ikväll. :)

Jag måste iväg och köpa lite grejer strax. Tänk att man alltid är ute i sista minuten inför julen?

Tisdagkväll

P3 ikväll. Det blir nog trevligt!

Min nya mascara luktar målarfärg.

Mysfaktor


Det är först när man fotar i RAW som man ser hur mycket färg som bilden förlorar när den publiceras på bloggen...

Finns det något mysigare än eld på vintern? Njae, inte mycket i alla fall. Nu saknas bara någon att hålla om...


Måndag

  

Sista lektionen var idag, så man kan väl säga att jag har lov. Jag har bara en avslutning imorgon kl. 11. Inser att jag borde klippa mig, eftersom jag jämt måste hålla i håret sådär som jag gör på bilderna. (Yep, I'm into webcam-foton just nu..) Men det får bli efter jul, inte en chans att jag har kortare hår om jag ska ha klänning.

Nämen people, taggade inför julen eller?


Fjolligt

Idag klippte jag sönder min klänning. Som några av er kanske vet har jag köpt en klänning att ha på julafton. Och tja, klänning+Petra=väldigt konstigt. Hur som helst, jag klippte sönder den idag. Och nej alltså, jag förstörde den inte. Jag och mamma gjorde den lite finare och lite mer acceptabel att ta på sig helt enkelt. Nu gäller det bara att hitta smycken och någon slags koft-liknande sak and I'm good to go.

Jag känner mig ungefär lika uppklädd som jag var på balen. Hur ska det här gå?


usch, jag ryser....


Love of mine, someday you will die



Hur många av er har sett avsnitt 2 från säsong 8 av Scrubs? Om ni inte har det, gör det. Det avsnittet är så fint. Jag får tårar i ögonen varje gång jag ser det, det är bara så enkelt och vackert. Dessutom spelas en av de finaste låtarna jag vet i bakgrunden. I will follow you into the dark.

Föresten, vad tycker ni om säsong 9?


Jag åldrades 45 år på ett par timmar

Jag påstod att jag att jag kände mig som om jag var 10 år i det förra inlägget. Nu har jag suttit och testat ostar och kex med mamma och pappa, en fredagkväll. Nu känner jag mig som 55 år.


Fredag

Idag har jag insett följande:

Det börjar bli dags att använda höga strumpor. Jag tycker att låga strumpor är både finare och skönare, men det är ju helt omöjligt att ha nu, om man inte har skor som täcker. Igår pulsade jag i 15 cm snö med låga strumpor och låga skor, inte coolt.

Städning är inte såååå farligt trots allt. Det är ju inte kul, men vafan. Det måste göras. Julstädning sker ju bara en gång om året.

Jag fyller 18 år om 4 månader. Hallå? Jag känner mig typ som 10.

Det är julafton om 6 dagar. Måste köpa julklappar. Shit pommes.

Nytvättade lakan är fantastiskt skönt att sova i. Alla tjatar jämt om det (Lina, framförallt) men jag har liksom aldrig riktigt orkat bry mig. Men gud vad underbart skönt jag sov inatt.

Idol är slut. Vad i helvete ska man göra ikväll? Knäck kanske?

Tack för komplimangen...?


"Du är gullig när du snyter dig"

Nog för att det var lite mysigt att de hade satt upp komplimangs-lappar i skolan i onsdags. Men vem fan är gullig när de snyter sig? Dessutom uppmuntrar de bara att folk snyter sig i skolan, vilket jag inte tycker är sådär jättefräscht.. Hej svininfluensa liksom.


SNÖ


Jag älskar Sverige just nu.


Mám tě ráda....



Jag var otroligt förvånad idag när jag öppnade brevlådan och hittade ett paket, som visade sig vara ett annat paket än det jag hade förväntat mig. Tack tack tack. Support Lesbiens är awesome.


Jag är uttråkad



Hur tråkigt är inte det här då?


Lucia



Idag är det Lucia, och jag har inte ens ätit en lussebulle. När man var liten var Lucia värsta grejen, det var repetitioner inför tåget JÄMT och tja, man gick ju och nynnade på de där sångerna hela tiden. Sedan var det ju alla dessa verser som vi skulle säga när vi tände alla ljus. Jag minns att jag fick läsa en vers på dagis, och tända ett ljus. Jag tror att jag fick läsa den här:

När andra ljust brinner är snart lucia här,
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

Men nu har jag inte firat Lucia alls. Jag var inte ens i skolan när vi hade luciafirande. Vad händer egentligen? Nä, jag ska kräva en lussebulle efter maten.


google är med på noterna i alla fall...


Tungor..

Alltså har ni tänkt på vad det är för extremt skum sak vi har i munnen? Tungor alltså. Vad är det för någonting? Det ser ut som ett djur, ungefär som en barbapappa. Vad gör vi med den? Det absolut mest uppenbara vi gör med våra tungor är ju förståss att känna olika smaker, och sedan kan nog eran fantasi själv komma fram till vad mer vi kan göra med den.

Men okej, låt mig förklara varför jag började fundera på det här:


kolla 0:30...

Alltså, den där snubben står helt chill och kollar in i kameran. Och sen kommer ett jävla monster ut ur munnen på honom. Varför är hans tunga helt stört gigantisk? Vad gör den för nytta? Och hur i helvete får den plats? Vad ÄR det där egentligen? Varför behöver vi en sån där konstig sak i munnen för?

Okej, jag kommer inte komma någon vart med det här inlägget. Jag tycker bara att tungan är en jävligt konstig kroppsdel.


Snööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

Snö.

Jag har just kommit hem från en promenad från bussen. Troligtvis den mest underbara promenaden från bussen som jag har haft på väldigt länge. Snöflingor som sakta dalar ner, fantastiskt bra musik i öronen samt befrielse från en ångestladdad busstur. Full buss = Ångest. Men åh vad lycklig jag kände mig när jag gick där. Mitt leende var upp till öronen och jag bara skrattade när de där irriterande snöflingorna fastnade i ögonfransarna, vad gör det? Det är snö. Äntligen snö. Jag bara hoppas att det håller sig kvar på marken nu, och fyller på ännu mer.
Jag älskar snö.

Snö är fan bland det bästa som finns.

Min bebis

Minns ni att jag berättade om Fredrik, vår lilla robot dammsugare? Om det är möjligt att få moderskänslor för en robot, så har jag fått det. Jag blir glad varje gång jag ser honom, när han har gått vilse i huset tycker jag att det är gulligt, jag pratar med honom.. Ja, ni fattar. Inte helt normalt kanske.

Dessutom kallar även mina föräldrar honom för Fredrik nu. Direkt när de kom hem första dagen, så sa jag "Hörni, jag har döpt honom till Fredrik och ni får inte kalla honom någonting annat än det.". Och det har de inte gjort heller, utan han heter Fredrik och jag tror ärligt talat att alla har lite moderskänslor för honom. Vi kan liksom sitta och kolla på honom och skratta. Normalt? Jodå, helt normalt.

Hemmagjord reflexskärm



Förutom att plugga och äta lussebulle idag, har jag även gjort en reflexskärm. Imorgon ska jag fotografera Malin, och jag behövde en reflexskärm. Jag önskar mig en i julklapp, men just nu får den här duga. För er som inte vet vad en reflexskärm är, så är det en som en stor reflex som reflekterar ljus. Man brukar använda den när man fotograferar människor för att få mer ljus i ögonen och softa ner skuggorna lite. Min reflexskärm är dock inte guldig som det ser ut på bilden, det vara bara ljuset som reflekterade som var lite guldigt.


Life is what you make it



Hej allihop!
(Ja, jag förväntar mig ett svar från samtliga)


Lights will guide you home



Det börjar bli dags för en ny nattfotografering känns det som. Nu när jag faktiskt vet inställningarna liksom.
Någon som är på? Typ...snart?


Ibland är min skola bra


Vad lycklig jag blir!


Jag hoppas ni förstår mig ändå

Malin har berättat för mig att jag uttalar ett ord fel. Jag har liksom aldrig någonsin noterat att Ignonera faktiskt inte heter Ignonera, utan ignorera. Jag har ingen aning om vilken stavning jag brukar använda när jag skriver, om jag tänker efter så vet jag ju gott och väl att det faktiskt heter Ignorera. Trots det säger jag ALLTID Ignonera, och Malin skrattar varje gång.

Dessutom kan jag inte säga Äntligen heller, jag säger alltid enkligen. Enkligen hemma, det är så jag säger Äntligen hemma. Min familj brukar kommentera det. Jag märker det inte.

Vad säger ni fel?


Jag låter videon tala...


HEJ!

  

Hej allihop. Nu ska jag äta lussebulle.


Hoo Ha! Hoo Ha!



För ett par dagar sedan knallade jag omkring i stan med hörlurar i öronen, och så kom den här låten upp. Jung Hwa Ban Jum. Den här videon visade min syster mig för en massa år sedan, och nu kan jag både dansen och sången. Hur som helst, jag gick där mitt i stan med människor omkring mig och helt plötsligt kommer denna låt upp. Jag börjar alltid fnissa när det händer, eftersom det känns så konstigt. Jag knallar omkring och nynnar på en låt på kinesiska, när folk tror att jag egentligen lallar på Pussycat Dolls nya dänga, och det är ju inte den mest normala låten heller. Dessutom får jag en sån himla stor lust att köra dansen också, men hur coolt vore det på en skala, mitt på Drottninggatan? Njae. Jaja, svängig låt är det ju i alla fall. Kineser är coola.


7 december

   
min tomteluva är verkligen ful

Idag har jag julkänsla, jag har just slagit in en julklapp och jag tänkte försöka göra lite varm vit choklad nu. Jag har aldrig gjort det och inget recept att gå efter heller, så vi får se hur det blir! Sen ska jag sätta igång och plugga har jag tänkt. Vad gör ni?


Eller?

Det mest religiösa namnet måste ju ändå vara Christian?

Shake it



Idag var jag och tränade för första gången på lite för länge, hehe. Det var jobbigt, sjukt jävla jobbigt. Sista låten höll jag på att falla ihop i en hög på golvet, men då kom den här låten. Jag blir verkligen glad när jag hör den det liksom bubblar upp lite glädje i kroppen. Jaja, det fick mig att kämpa i alla fall.


Here we go...

Dags att dra in till stan och försöka hitta lite julklappar. Jag vill inte. Jag orkar inte. Men jag ska!

I'm looking at you through the glass


Foto: Patrick. (Jag saknar dig!)

Jag vill fotografera.
Snälla, låt det vara sådär frostigt på fredag också, när jag är hemma från skolan?


Helt underbart

Malin halkade på en fläck och ramlade idag, framför den snyggaste läraren vi har.
Jag dog. HAHAHAHHA. Skrattar fortfarande.

Kramar är trevliga..

Bara så att ni vet så invigde jag och Malin kramrutan igår. Det var mysigt.


Kista Galleria

Idag drog jag och Malin till Kista Galleria efter lektionen, och stannade där typ hela dagen. Vet ni hur stört svårt det är att hitta en klänning? Blir lite smått galen. Jaja, första julklappen är köpt och sen har jag en som är halvklar också. Shit pommes, det är första december och jag har redan köpt julklappar. Vanligtvis brukar jag börja med det någon gång efter Lucia, tidigast.

Och just det... Det är första december. Satan vad snabbt tiden går, och mysmånaden är igång. Var det någon som såg julkalendern imorse? Jag glömde helt bort den, men ska nog försöka kika vad det är för någonting ikväll innan jag går och lägger mig. Kanske blir det något att vakna till imorgonbitti? Troligtvis inte. Hur sorgligt det än är så kanske jag har blivit för gammal för den nu? Chokladkalender är jag inte för gammal för i alla fall, första rutan ska öppnas om ett par minuter hade jag tänkt.


Det är inte ofta jag skriver om mat. Men kyckling souvlaki är fan heaven *dreggel*