Born in this world as it all falls apart

"Petra, har du någonsin brutit mot en regel?", det var vad en vän till mig frågade för ett par dagar sedan. Jag funderade och funderade, och vet ni vad jag kom på? Jo, jag har ju troligtvis gått mot rött någon gång. Men observera att det förmodligen inte fanns en enda bil på den vägen. Klockan var säker 11 på kvällen, och jag hade helt enkelt inte tålamodet att stå där helt själv när det inte var en kotte i närheten.

Jag har alltså inte brutit en enda regel. Jovisst, jag har troligtvis pratat lite för högt under en lektion. Jag har förmodligen sprungit i en korridor eller trängt mig i en kö. Men vad jag menar är, att jag fan inte kan göra ett piss som jag inte får. Varje gång någon pratar om någonting som är lite moraliskt fel, eller någon som bryter mot en lag, säger jag emot. Jag säger nej. Jag kan bara inte göra någonting jag inte får göra. Jag kan inte dricka alkohol, jag kan inte snatta, jag kan inte dra iväg någonstans utan att säga till, jag kan inte skolka, jag kan inte göra någonting utan att jag har fått ett "Det är okej att du gör det här" av någon.

Jag är så förbannat trött på det. Jag är så trött på att bli arg på människor som gör saker som enligt mig är fel. Jag är så trött på att må dåligt över det. Jag är så trött på att alltid behöva tänka på om jag faktiskt får göra saker och ting.

Missförstå mig inte. Att vara en good girl har väl sina bra sidor, men vart är mina misstag? När ska jag få göra sånna där extremt dumma saker för att sedan lära mig att det var fel? När ska jag få uppleva att saker faktiskt inte är så himla farliga, om jag aldrig tillåter dem att hända? Jag är trött på att vara rädd, att inte våga göra någonting där konsekvenserna kanske inte blir sådär jättelyckade.

Just nu känner jag bara att jag borde gå ut, supa mig full och inse att det inte är så farligt.

 

borde väl tillägga att snatta aldrig är någonting jag kommer att göra heller, man är dum i huvudet om man gör det.


Kommentarer
Postat av: H-man!

Tack :D

Postat av: Lina

men eller så super du inte skallen av dig "bara för att" för det är bara sjukt dumt. Man måste inte va rebell eller göra olagliga saker bara för att man är tonåring. Har du ångest över detta är nog det inget mot den ångest du skulle ha om du faktiskt gjorde nåt dumt. Du är smart Petra, jag med :) vi har det bra som vi har.

Förresten ska vi bubbla snart!

2009-09-29 @ 22:43:19
Postat av: Lina

men eller så super du inte skallen av dig "bara för att" för det är bara sjukt dumt. Man måste inte va rebell eller göra olagliga saker bara för att man är tonåring. Har du ångest över detta är nog det inget mot den ångest du skulle ha om du faktiskt gjorde nåt dumt. Du är smart Petra, jag med :) vi har det bra som vi har.

Förresten ska vi bubbla snart!

2009-09-29 @ 22:43:35
Postat av: Anonym

jaha den kom 2 gånger. Ska jag skicka den igen bara för att va på säkra sidan?

2009-09-29 @ 22:46:37
Postat av: Tixe

Det här var visst ett gammalt inlägg men jag skriver en kommentar ändå. Jag var exakt likadan. Jag är nog fortfarande exakt likadan. Låter som du säger ifrån mer än jag gjorde dock, det är bra. Och visst, jag hade nog inte dött om jag druckit i tonåren, men jag hade inte tyckt det varit kul. Man kan ju inte hjälpa hur man är. Och det är inget problem att folk är som vi, snarare tvärtom. Och tro mig, du missar inget när du skippar suparfesterna. Även om de flesta överlever alldeles utmärkt så är det alltför mycket bråk, gråt och skitsnack för att vara trevligt på riktigt.



Men jag brukar fortfarande känna att jag har världens mest effektiva samvete och att det vore skönt ibland att inte ha det. Det hindrar en ibland, men jag hoppas och tror att det oftare hjälper en. Kram

2009-10-20 @ 10:49:02
URL: http://tixe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback